Immár nincs kétség: diktatúrában élünk. Ezt bizonyítja az is, hogy a Parlament simán megszavazta a Klubrádió megszüntetését. Illetve egészen pontosan a Párt. Ezzel belenyúltak az elviekben független bíróság döntéseibe, a visszamenőleges törvénykezés tilalmába és persze a sajtószabadságba is. Apró dolognak tűnhet, de hab a tortán, hogy házszabályellenesen hozták meg. De ez mellékes. Nagyon félhetnek a kritikus hangoktól. Hiszen Orbánnak az a jó, ha kérdés nélkül elfogadjuk, minden döntését, akik meg „azelmúltnyolcév” miatti rendteremtés ellen vannak, azok „provokátorok”. Nem Szalai Annamária határozta el, hogy eltünteti a Klubrádiót, hanem Orbán Viktor.

Aki nincs tisztában azzal, hogy mit jelent ez az eset, az nem érti a demokrácia, a jogállam és a sajtószabadság alapvető kérdéseivel. Ez adódhat tudatlanságból vagy a tények szándékos ignorálásával. Valakiknek ez azt jelenti, hogy hallgatja/nézi/olvassa azokat a médiumokat, amiket ő szeret és kész. Vannak, akiknek ebben kimerül a médiaprularizmus. De hogy van egy másik oldal, aki szintén szeretné elmondani amit gondol, az kit érdekel. Aki a Klubrádió megszüntetése mellett van, az a demokrácia, a jogállam és a sajtószabadság ellen van. És nem mellesleg, Orbánék oldalán áll. Akadnak még naivak, akik azt hiszik, lesz helyette egy másik ilyen profilú rádió. Tévednek, ugyanis nem ez áll a hatalom érdekében.

 

Bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a BRFK gazdaságvédelmi osztálya a filózófuspályázatok kapcsán. A stop.hu emlékeztet arra, bizonyos jobboldali lapok címlapján egy évvel ezelőtt a címlapokon volt ez az eset. Budai Gyula feljelentése nyomán bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást. Heller Ágnes az internetes hírportálnak pontosan azt a kérdést boncolgatja, amit most én teszek fel: ez miért nem kap olyan kiemelt státust, mint annak idején ez a feljelentés? Ezek szerint őket alaptalanul vádolták meg mindenféle olyan tettel, a mit el sem követtek. Furcsán működik a média jobboldali szeglete, annyi biztos. Mondjuk ahol Élő Gábor hírcsaló, hírmanipulátor főszerkesztő tud lenni, attól a médiumtól nem is várok túl sokat.

 

Pont Bajnai Gordontól várna el visszafogottságot a Párt. Ha ő nem lett volna, akkor sokkal nagyobb gáz lenne ebben az országban. Köszönet helyett – és ne felejtsük, ő és a nagyon utált Gyurcsány hozta ide a Mercedest – azonban inkább kiáll a nemzet Selmeci Gabriellája és könnyen emészthető formában Bajnait utasítja visszafogottságra. Gratulálok.