Muszáj felülni a Fidesz legújabb kampányfogásának?             

 

Immáron kezdek abban biztos lenni, hogy kormánytól és ellenzéktől függetlenül valami nem stimmel. Újra beszédtéma, mi volt nyolc évvel ezelőtt, ki szervezte, miért a 2006-os eseményeket. A Fidesz részéről teljesen érthető, amiért bedobták a történetet. Nem tudnak semmit se felmutatni az embereknek, teljesítményük a nullával egyenlő, a rezsiátbaszással nagyon nagyra vannak, és úgy tesznek, mint ha ez valami lenne. Az eset hasonlatos ahhoz, amikor egy utcai rabló elveszi az embertől a fizetését, de hogy lássuk, milyen jófej, a saját pénzéből ad párszáz forintot. Ebből próbálnak meg politikai tőkét kovácsolni. ám mivel ők is tudják, ez igen soványka, kell még valami más is. Őszöd erre tökéletes.
Illetve arra is, hogy újra felmelegítsék a „hazug Gyurcsány” – feelinget. Ezzel egyébként ellenzékben már sikerült nyerniük 2010-ben, akkor nagyot. Értem, győztes csapaton ne változtass, de kérdés, le lehet-e ennyi bőr húzni a történetről, a jelenben mennyire fog működni a négy évvel ezelőtti mechanizmus.


Dermedten figyelem, milyen szinten asszisztál az ellenzék a Fidesz kampányához. Sajtótájékoztatók, médianyilatkozatok, Habony Árpád és Orbán Viktor pedig a háttérben dörzsölik tenyerüket, mert minden a terv szerint alakul. Normális országban ez a kérdés már csak politikai ínyencek között fordul elő, mert annyira régen történt, hogy ennek már semmi relevanciája sincs a jelen eseményeire. Nem értem, ennyire téma szűkében vannak, hogy csak ezzel tudnak támadni? Nem a múlt csatáit kell megvívni. Hatalmas bajnak tartom, amiért ez eddig is napirenden volt és egész egyszerűen a realitásérzék elveszítésének vélem, ha az elkövetkező időkben ezzel bárki – a Fideszt leszámítva – foglalkozna. Foglalkozzanak azzal, mi lesz akkor, ha Orbánékat valami véletlen folytán sikerülne eltakarítani, mert amit maguk mögött fognak hagyni, az egy igazi disznóól lesz. Ez az igazi kihívás, nem az őszödi kazetta rejtelmei. Remélem, ezt nagyon hamar belátják.
Az emberek zömét ez nem érdekli. Lesz attól valakinek több pénze, mert megtudjuk a felvétel útját? Vannak ennél a problémánál sokkal fontosabbak is, ez valahol úgy az első ötvenbe nálam nem fér bele, ha rangsorolni kellene a bajokat.

Hidegen hagy, hogy Katalin, Imre vagy Ferenc mit csinált vagy nem csinált Rózsa-Flores Eduardo lakásán, miközben Szabó Bálint a két éve halott Tito kutyát sétáltatta. Vagy így volt, vagy nem, közös átfedés, hogy egyik opció se húzza fel politikai libidómat.

 

Izgassa azokat Őszöd, akiknek ez a legfontosabb problémájuk. Őket irigyelem.