A baloldali korrupció egyik jelképévé vált az MSZP egykori politikusa, így logikus, hogy vele le lehet járatni az ellenzéket.

 


Működésbe lépett a Fidesz legújabb, az ellenzéknek készített meglepetése. Színre lépett Zuschlag János, aki a Napi Gazdaságnak adott interjújában nejlonszatyorban kapott milliókról és egyéb érdekes dolgokról mesél. A jelző nem véletlen, mesél. Állításait nem igazolta semmivel sem, így engedtessék meg nekem, hogy egy szavát se higgyem el. Sőt, - mily véletlenek vannak! – hétfőn jelenik meg új könyve, a Napi Gazdaságot kiadó Századvég gondozásában, akinek kutatási vezetője az interjú egyik készítője. Zuschlag is már csak engedéllyel nyilatkozhat.

 

Minden jel alapján egyre nyilvánvalóbb, a Fidesz milyen menetrend alapján akarja az ellenzéket kicsinálni. Robbantották a Simon – ügyet (azt azért az MSZP javarészt magának köszönheti), előhozták az őszödi jelentést és láss csodát, Zuschlag János is színre lépett, éppen a választások előtt hetekkel. Kíváncsian várom, április hatodika előtt mivel rukkolnak még elő. Egy kitűnő mesterterv bontakozik ki a szemünk előtt, amelyben egyszerre több legyet ütnek egy csapásra. Először is, nem a kormánnyal foglalkozunk, hanem az ellenzékkel, természetesen negatív módon, ráerősítve a végletekig leegyszerűsített „korrupt MSZP” – panelre. Másodjára, nem a jelennel foglalkozunk, hanem a múlttal. Nem arról beszélünk, ki hogy él, mit tett a kormány és azt, mit ígérnek a jövőben. Pedig fontos lenne ciklus végén mérleget vonni, ám a Fidesz fél a valóságtól és annak beismerésétől, hogy nincs programja. Ekkor jönnek a gumiügyek.
Érdekes, a Fidesz azokat az ügyeket veszi elő, ahol nincsenek konkrét bizonyítékok, hanem csak sok megválaszolatlan sejtés, így ezek a sztorik remek táptalajra hullnak, mert sokan úgy érzik, most végre megtudjuk az igazságot a „gaz szocikról”. Éppen ezért tekintenek néhányan a kormányra az igazság harcosaként, akik leleplezi a multik és a bankárok korrupt hazai helytartóit. Harmadjára, a stratégia kiagyalója tudja, az ellenzék képetlen helyén kezelni a vádakat, ennek eredményeképp pedig ők fognak rajta rugózni az egyes ügyeken, és gyakorlatilag saját magukat lavírozzák vesztükbe.


Az ominózus Zuschlag – interjú pontosan beleilleszkedik ebbe a sorba, amellett, hogy remek reklámot csináltak a könyvnek. Nyilván ez is cél volt.

 

Kicsit érdekes a történet hátterébe belegondolni. G. Fodor Gábor, az interjú egyik készítője, a könyvet kiadó Századvég Alapítvány kutatási igazgatója a Hír TV-ben azt mondta, a közpénzek elsikkasztása miatt hat év szabadságvesztésre ítélt Zuschlag János beszámolója az MSZP pártpénztárának kezeléséről riasztó jelenségekre utal. „Betekintést nyerhetünk egy párt hatalmi mechanizmusaiba. Az interjúból eléggé riasztó kép jön elő erről a hatalmi mechanizmusról” – vélekedik G. Fodor Gábor: Ízlés kérdése, de a kormány maffiaszerű működése engem sokkal jobban riaszt, mint az, hogy állítólag egyesek nejlonszatyorban cipelgetnek milliókat. Jobban riaszt, hogy Mészáros Lőrincből - aki még néhány éve egy tisztességes gázszerelő volt - ma az ország 88. leggazdagabb embere lett. Jobban riaszt, hogy Simicska Lajos verseny nélkül milliárdos közbeszerzéseket nyer meg naponta. Ehhez képest aprópénzek ezek a tételek, miközben vallom, hogy minden lopás és korrupció elítélendő, ám nem kellene azonos megítélés alá helyezni az alkalmankénti bolti csokilopásokat és a pénzszállító autók szervezett kirablását.  

 

A terv világos, csak rajtunk múlik, észrevesszük-e vagy belesétálunk a csapdába.