Minap azt találta mondani a „rezsicsökkentés” atyja az egyik tévéinterjúban, hogy „akik kevesebbet kerestek, azok is jól jártak az egykulcsos adóval, mert a kormány visszapótolta a kieső jövedelmüket az embereknek. Szerintem ma nem tud mutatni olyan embert (itt a műsorvezetőre gondol egyes szám harmadik személyben –a szerk.), aki nettóban kevesebbet keres, mint tavaly.” Nos, jelen sorok írója tud mutatni, nem egy embert, akinek vastagabb volt a pénztárcája, mint az egykulcsos adó előtt. Tegye fel a kezét, akinek visszapótolta a kormány azt az összeget, amennyivel kevesebbet keres! Nincs tudomásom olyan emberről, akinél ez megtörtént. Most Németh Szilárd valóban ennyire hülyének néz mindenkit? Persze, a gazdagok nyilván jobban jártak, de akik hónapról-hónapra élnek, azoknak ez a magyarázat édeskevés, amikor 25.-én azon tépelődnek a házi pénztár felett, hogy akkor most miből jöjjünk ki a hó végéig. Mert ez tömeges jelenség. 

Az meg a másik, rendkívül erkölcstelen, hogy a szolgáltatókkal promózzák a rezsicsökkentés szerintük jó hatásait. Ez is azt mutatja, mennyire hülyének nézik „azembereket”. Ugyanis nem elég, hogy csak szimplán közlik a tényt, muszáj a fogyasztónak szájbarágni tételesen, hogy „figyelj, itt és itt neked kevesebbet kell fizetni és ez tudod, miért van? Hát persze, azért, mert mi akkor jóarcok vagyunk, hogy csökkentettük a rezsidíjat, hogy jövőre is ránk szavazz, ha esetleg elment volna a kedved”. Ez is azt mutatja, mekkora szemfényvesztés, és mennyire nem észrevehető a számlán. Jelen sorok írójának van ismerőse, aki kemény 500 forinttal kevesebbet fizet. Azta! Ez jelentős eredmény! De miért nem mondjuk ötezerrel több marad a pénztárcában? 

„Bajnai Gordonhoz hasonlóan Gyurcsány Ferenc is egy négycsillagos szállodában értékelte az évet….” – írja az mno.hu a DK elnökének évértékelőjéről szóló cikkében. Ha jól emlékszem, Bajnai a Millenárison mondta el beszédét és az is négycsillagos szálloda? Nocsak??!! Miket meg nem tud az ember, ha a Magyar Nemzet Online részlegét nézegeti…

Diáklistáktól hangos a közélet. Mint kiderült, az ELTE BTK hallgatói önkormányzata éveken át listázta a tanulókat. Méghozzá úgy, hogy az emberek mellé, mint egy jellemzés, hihetetlenül nagy ordenáré tahóságokat írtak. Nem idézném egyiket sem botrányos. A lányokat sem kímélték. Hogy lehet nőről ilyen jelzőket nemhogy kimondani, de leírni és adatbázisban vezetni? Hát hol élünk??!! Mekkora undorítóan aljas …. (itt a Kedves Olvasóra bízom, hogy a kipontozott helyre milyen jelzőt illeszt – A szerk.) dolog, ha valaki ilyet tesz? És nem érdekel, ki írta és hogyan mentegetőzik. Valaki vagy valakik ezeket a mondatokat leírták. És az is hidegen hagy, hogy milyen a pártszimpátiája, nem ez alapján kellene ítélni. Ha bármely más párt (vélt) tagja tesz ilyen, az ugyanennyire förtelmes és alávaló dolog. A suttyóság pártfüggetlen.