Nem tiszta a miniszterelnök álláspontja.

"Fájdalommal és felháborodással értesültem arról, hogy Magyarországon, ráadásul szeretett alma materem városában megrongálták közösségük tagjainak nyughelyéül szolgáló temetőt. Együttérzésemen és szolidaritásomon túl szeretném Önöket tájékoztatni arról, hogy utasítottam belügyminiszter urat, hogy a lehető leggyorsabban és leghatározottabban járjon el a felelősségre vonás kérdésében. Egyúttal szeretném biztosítani Önöket arról, hogy Magyarország kormánya garantálja az Önök biztonságát és félelem nélküli életét" – olvasható abban a levélben, amelyet a kormányfő írt Jávor Mátyásnak, a Székesfehérvári Zsidó Hitközség elnökének. Orbán viselkedésében van valami disszonáns. Hallgatólagos hozzájárulásával vett részt (és még beszédet is mondott!) bizalmi embere, Kövér László házelnök annak a Nyirő József emlékére tartott eseményen, aki a nyilas parlament tagja volt és istenítette Hitler propagandafőnökét, Göbbelst. Szintén nem hallottam Orbántól egy elítélő nyilatkozatot sem a Horthy - kultusz restaurációja kapcsán. Aki szintén több százezer zsidó embert küldött a halálba.
Pufognak el a frázisok a semmibe, de nem látok mögötte semmi olyat, ami ezeket a nagy és hangzatos mondatokat igazolná, pont a fentiek miatt.


"A középosztály olyan, mint a pornó: nehéz lenne pontosan definiálni, de aki látja, az biztosan tudja, hogy ez az" - mondta Orbán Viktor minap egy konferencián. Számtalan találó kép és hasonlat jutott eszembe. Ezeknek kitalálását a Kedves Olvasóra, annak a ténynek tudatában, milyen merénylet - sorozatot követett el a miniszterelnök és brancsa a középosztály és a szegények ellen.


Mégiscsak ki lett csinálva a Klubrádió. Áder János ugyan egy jelentéktelennek látszó formai hiba miatt visszaküldte a parlamentnek megfontolásra (hahahaha - A szerk.), de azt újra elfogadta a kétharmad. Így alá is fogja írni. Ezúton gratulálok neki, amiért lesüllyedt a schmitti "mindentaláírok" színvonalra. Sejtettem, hogy az a viszonylag konszolidált beiktatási beszéd csak szemfényvesztés volt. Nem akar ő más lenni, csak Orbán hűséges aláírógépe, aki úgy táncol, ahogy a hatalom fütyül neki. Ebből a csávából csak akkor mászhat ki, ha mindent megtesz azért, hogy ez a gyalázatos törvénymódosítás ne lépjen életbe.
Elhiszem én, hogy nincs diktatúra, csak mondja meg nekem valaki, miért! Mert ami itt történik, hogy szisztematikusan megfojtják az egyetlen ellenzéki médiumot, az nem demokrácia.