Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mi mind egyéniségek vagyunk!

Kicsit nehéz a nullát értékelni, de tegyünk egy próbát.

 


                Orbán Viktor 16. évértékelő beszéde a Millenáris Teátrumban

Nem tudom, mi történt a Kedves Vezetővel. Valószínűleg kiesett a formájából vasárnap délután a Millenárison, mikor szokásos évi szózatát zengte a népnek. Ebből is látszik, Habony Árpád nem akkora kommunikációs zseni, aminek tartják. Semmi újdonság nem volt, csupa olyan panelek, amelyeket bármelyik korábbi megszólalásából összeollózhatnánk. Jöttek a brüsszeli bürokraták, a multik, a bankok, a baloldal, akik csak arra várnak, hogy Magyarország torkát elvágják. Meg persze a permanens háború. Kitűnő rész volt, amikor arról beszélt, nem leszünk gyarmat. Hát persze hogy nem, ha jól emlékszem, nem is olyan rég írt alá Putyinnal egy 30 ezermilliárdos hitelt, de persze, a Birkamenet álciviljei mindent megkajálnak, amit a Viktor mond. Mindig elfelejtem, tilos keresni a racionalitást és a valóságot ezekben a beszédekben, mivel ezek nem a gondolkodó értelmes embereknek szólnak, hanem a fanatikus híveknek. Durva dolog azt mondani, hogy rezsicsökkentés eredmény. Kellett hozzá pár óra, ameddig megírták, beadatták egy képviselővel, a szavazógép megszavazta és láss csodát, kész a választási csodafegyver. Más kontójára könnyű nagyvonalúnak lenni.
Abban kétségtelenül igaza van, hogy 2010-ben rendszerváltás volt. Az addigi, hibásan és tökéletlenül működő demokratikus rendszert eltörölte egy alkotmányos puccs, amely azután a Fidesz Zrt. pénzéhségének kiszolgáltatta az országot. Ehhez persze a mai napig asszisztál az ellenzék, és ez nem az ő, hanem a mi bajunk. Abban is egyet kell értsek vele, ez az ország nem az, mint négy éve. Akkor demokrácia volt, most pedig egy orbánista stílusú félautokráciának lehetne hívni.
Felívelő korszak küszöbén állunk – mondja Orbán. „Ezen a küszöbön kell együtt átlépnünk, amihez ki kell tartani a világos, egyenes beszéd mellett, és nem szabad visszacsúszni a hímezés-hámozás világába, ahol egy ordas nagy hazugságról azt mondják, nem bontották ki az igazság minden részletét.”
Túl azon, hogy mindez egy durva hallucináció, engem hagyjon ki ebből a sztoriból. Fura hallani tőle az egyenes beszéd kifejezést úgy, hogy képes akár egy mondata második felével agyoncsapni az elsőt.


Egyre jobban kezd aggasztani a Kedves Vezető, mindig mélyebbre süpped a lázálmába, a nagyobb baj csak az, hogy rántja vele az országot. Végtelenül leegyszerűsített sémák, hogy ne kelljen gondolkodni, mert az fárasztó és felelősségteljes. Ezekkel a kifejezésekkel talán nem is az a baj, hogy mindegyik ordas nagy baromság, hanem az, hogy végtelenül aljas szándék húzódik mögöttük. Ezekkel lenézik a magyar embereket, hülyének gondolják, amiért csak ilyen egyszerű, fekete – fehér sémákban tud gondolkodni. Ez azt jelenti, nem tart többre minket, akik nem képesek belátni, a világ sokkal összetettebb és bonyolultabb, mint néhány demagóg, szavazatleső szöveg. Bankok, multik, brüsszeli bürokraták – mindez csak arra kell, lehessen kikre ujjal mutogatni, miért nem sikerülnek a dolgok. A mai beszéd pedig pontosan ugyanezekből a semmitmondó, demagóg elemekből állt.

Orbán Viktor mélyen a formája alatt teljesített ma, pedig meggyőződésem, tud ő jobbat is. Hogy az erre való képessége elveszett belőle, vagy csak talán most valamilyen számításból nem mutatta meg… ezt majd a jövő dönti el.

1 Tovább

Putyin legvidámabb atombarakkja

Ha a történelem valóban ismétli önmagát, akkor ez Bős – Nagymaros 2.0

„2014. január 1-jével a magyarok terhei tovább csökkentek. Az újév adócsökkentést, rezsicsökkentést és sokaknak béremelkedést illetve nyugdíjemelést hozott – tette hozzá. Mindezt úgy tudjuk végrehajtani immár negyedik éve, hogy nem vettünk fel egy fillér hitelt sem, sőt visszafizettük az utolsó fillérig a szocialisták által felvett IMF-hitelt, az országot pénzügyileg stabilizáltuk és tartós növekedési pályára állítottuk” – mondta Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője, még január másodikán, a Párt első sajtótájékoztatóján.

Állítása az adott napon akár igaz is lehetett volna. Persze nem volt, de nem sokkal később Orbán és Putyin aláírta a paksi bővítését. Az építkezéshez az oroszok 30 milliárd euró hitelt is nyújtanak. Békemenetesek kedvéért leírom még egyszer, nagybetűvel: HITEL!!!! 

Segítsen már valaki, mert nem értem. A 2008-as IMF-hitel az rossz, de a miénk jó? Ez az én komcsim jó komcsi elv alapján nyugszik. Másrészt, pedig ha így hasítunk, akkor miért kell kölcsönt felvenni?
Hozzáteszem, nem vagyok szakértő, így fogalmam sincs arról, szükség van-e egy újabb atomerőműre. Azonban abban bizonyos vagyok, hogy Orbán generációkra függővé tette az országot. A rendszerváltáskor kizavarta, most pedig behívja őket. Ez csak persze az érzelmi aspektusa a történetnek, vannak jóval racionálisabb nézőpontok is. Ki tudja, milyen pénznemben vették fel, így az sincs kizárva, hogy az évek múlásával emelkedik az árfolyam és az egész ország úgy fog járni, ahogy a devizahitelesek. Csak itt mindenki adós lesz. Fizethetünk egy olyan dologért, amelyről nem is tudjuk, hogy mennyire hasznos, csak azt, hogy baromi drága. És ez csak egy tényező ki tudja, hány olyan szempont van, amelyre nem is gondolunk, de megdrágíthatja a visszafizetést. Nyilván valami egészen más érdekek miatt döntöttek úgy, hogy nekik atomerőmű kell. Nem az ország érdeke miatt, azt azért hozzátenném, hiszen az utóbbi években bebizonyították, az ilyen apróságok hidegen hagyják őket. Nem lennék meglepve, ha hirtelen kiderülne, hogy a Közgép ért az atomerőmű építéshez is.

Ilyen pénzügyi tranzakcióknál nem ártana kicsit előrébb is tekinteni, nem pedig azt nézni, az adott pillanatban az milyen jó ötlet. A tartozás mellett még jobban függeni fogunk az orosz energiától, a megújuló forrásokról pedig nem is hallani. Eladósítanak hosszú évtizedekre, még jobban kiszolgáltatnak bennünket egy országnak – hát gratulálok, idáig vezetett az a nagy szabadságharc. Orbán gyakorlatilag eladta az ország szuverenitását.


Remélem a Civil Összefogás Fórum előszedi a 2012-es, híres molinóját: „Nem leszünk gyarmat!”, majd ezzel végigsétálnak Pesten. A paksi bővítés után ez az üzenet ugyanis mindennél aktuálisabb.

0 Tovább

Orbánvédelmi Akcióterv

A szokásos pénteki rádiós szereplésében a diktátor kijelentette, kétharmados törvényekkel megvédeni az embereket a szocialistáktól.

 

                                    Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió stúdiójában

Ne nézzük a népet hülyének. Az pontosan tisztában van, mit szeretne. Ne kezdjük ezt az állambácsis gondoskodást újra, mert ez a rendszerváltással megbukott. Nagyon utálom, amikor föntről valaki, legyen az bármilyen ember, valaki nekem meg akarja mondani, mi jó. Leszarom, mit gondol a világról egy miniszterelnök, csak hagyjon békén vele. Ne akarja rám erőltetni az ő világnézetét, minő erőszakból, mert ő most úgy érzi, bármit megtehet. Nem leszek templomba járó hívő katolikus a központi akarat miatt. Szeretném a saját életemet élni, csak hát a rendszer folyton bele akar ugatni a dolgok folyásába.

 

Szeretném végre, ha már valaki Orbántól is megvédené azokat, akik nem kérnek belőle, meg ebből az egész orbánista stílusból, amit csinál. Mert jelenleg sokan teljesen ki vagyunk neki szolgáltatva, az ő kénye – kedvének, szabad prédái rendszerének.

 

Egyébként meg köszönöm, ez a nevetséges kis pojáca meg ne védjen meg engem semmitől. Nem csak ő, de senki. A felnőtt létben az egyik fundamentum éppen az, hogy mindenki saját tettei után vállalja a felsősséget. Ha rossz döntést hozott, annak is. Ha valakinek azt tetszik, hogy a szocialistákra szavaz, akkor hát legyen. Ne a Kedves Vezető döntse el, kitől akarnak megvédeni, majd eldöntöm, ki az, akit nem szeretnék látni a hatalomban. Sajnos ez a NER-ben eredendő bűn, de vállalom. Ha pedig sokan azt akarják, hogy ez a pitiáner diktátor maradjon itt jövőre is, akkor meg a demokratáknak kell tudomásul venni, ez egy ilyen ország, kisebbségben maradtunk. Csak szeretném, hogy hagyják békén azokat, akik nem a többséghez tartoznak és sugárban okádnak ettől az újszocialista pártállamtól. 

 

Éppen ezért javaslom az Orbánvédelmi Akcióterv mielőbbi kidolgozását és végrehajtását. Legkésőbb 2014-ben. Ha elmarad, azt ország és a magyar emberek szívják meg.

0 Tovább

Harc a harcért

Attól tartok, valami nem stimmel Orbánnál.

                 Félelmetes társaság a Polgári Piniknen, 2013-ban. (Fotó: MTI.)


2014 a rezsiharc éve - jelentette ki Magyarország Egyetlen Igaz Vezetője, a Polgári Pikniken, Kötcsén. Erre a helyszínre érdemes idefigyelni, ugyanis pár éve - még ellenzékben - hatalomra kerülése esetén centrális erőteret vizionált, ami meg is történt és be is szoptuk vele alaposan.

Ez a rezsiharc kifejezés tök értelmetlen, vele együtt a rezsieljárás szó is, (így nevezték a túlzottdeficit eljárást fideszül), nem csoda, hogy a Word piros hullámmal alá is húzza. Habony "nemközszereplő" Árpád megtalálta a kommunikációs csapásirányt. Megvan az a varázsszó, amellyel csak úgy jönnek a szavazatok, elfeledve azt az apró tényt, hogy egy átlagos magyar család több tízezret bukott az új adórendszeren (odaadták a gazdagoknak), de a rezsicsökkentéssek visszakapnak néhány ezret.

 

Visszakanyarodva a témára, Orbán folyton harcol. Kijelöl magának aktuális ellenségeket, akivel megállás nélkül tud hadakozni. Később így be tudja magát állítani, mint győztes hadvezér. Ellenfél nélkül biztos győztes vagy - szól az LGT slágere. Valami hasonló van itt is. A három év alatt egyetlen értelmes dolog volt, ami ellen küzdeni tudott, ez pedig az árvíz. Lehet akármilyen magas a Duna, egy biztos pont az életünkben Orbán, aki ezt is megoldja. Utána meg tud villogni, hogy milyen faszák vagyunk, pedig nem láttam egy homokzsákot se arrébb tenni, csak kotnyeleskedett, mindenbe beleütötte az orrát, nem rajta múlott a védekezés sikeressége. De az ellenfél és a harc legalább megvolt.

 

Egyébként mi lenne, ha végre egyszer értelmes célok ellen harcolna Orbán? Mondjuk a gyerekszegénység ellen?! Csak azzak kevésbé látványos viaskodni, mint az ún. brüsszeli bürokratákkal. Sajnos, küzdelmei és ellenfelei láthatatlanok, a valós problémákkal nem mer szembeszállni, mert akkor, kiderülne, hogy meztelen a király. Kiderülne, egy dilettáns amatőr, aki egyébként egy autokrata vezető.

 

 

Szóval 2014 a rezsiharc éve, de remélem, ez a harc lesz a végső!

0 Tovább

Lendületben az országrombolók

A miniszterelnök napirend előtti felszólalása azt sejteti, nem fogunk unatkozni a választások előtti utolsó politikai szezonban.

 

 

Orbán Viktor napirend előtti felszólalása a Parlamentben, a háttérben Kövér László házelnök (Fotó: MTI)

 

Semmi újdonsággal nem tudott előrukkolni a kormányfő ebben a beszédben. Tök uncsi volt, semmi izgi. Ugyanazok a sallangok, hazugságok, stb. Egy dologban bizonyosak lehetünk: Orbán nem ugyanabban az országban él. Névleg persze igen, de amúgy nem. A valóság sajnos sok mindenben nem zavartatja magát. Persze, ebből az összeharácsolt pénzhalomból, talán én is így látnám a dolgokat, de ijesztő, ahogy ez a szánalmas pojáca egyre jobban veszíti el a valóságérzékelését.

Ez az idióta hatalom, annak vezetőjével, ezzel a mini diktátorral az élén, bámulatosan adja elő, milyen szisztémában gondolkodnak ők. Egy jól felépített téveszmerendszerben élnek a fideszes elvtársak, miközben eladják, mindent tudatosan csinálnak. Fenéket. A határozottság csak színjáték, sokszor ők se tudják, mi lesz holnap, mindig csak a mai napot akarják túlélni. A holnap nem izgatja őket. Természetesen semmi sem izgatja őket. Orbánnál meg valami nagyon tudathasadásos állapot lehet, amikor önmagát a nemzettel azonosítja, még mindig. Nem vagy te valaki, csak egy utolsó kis diktátor, akit remélem, megérdemelt helyén fog a történelem kezelni.

 

Így a választások előtt nyilvánvalóvá vált az is: Orbán Viktor kilóra megvette a szavazatokat. Béremelés az egészségügyben és tanároknak (utóbbiaknak nem annyi és nem úgy, de ez hosszabb történet), gyed extra, a rezsicsökkentés nevű kamu, és a legújabb: havi két ingyen készpénzfelvétel a bankautomatából. Az eset hasonlatos ahhoz, amikor a házba betör egy rablóbanda, mindent elvisznek, az ékszerektől, a festményektől, nagy mennyiségű készpénztől kezdve minden értékes dolgot, majd távozás előtt a lakóknak visszaadnak pár ezer forintot, jelezve, mekkora jóarc csávók. Itt is valami hasonló dolog történik. Orbánék az utolsó forintokig kizsigerelték a szegényeket, majd utána visszacsepegtetnek a választások előtt valami abból, amit elvettek. Nem értem, miért van az, hogy az ún. elmúltnyocévben 300 forintért fel lehetett lázítani az országot. Most ennek a százszorosát, ezerszeresét hajtják be rajtunk, de sokan, a Birkamenettel az élen, kitörő örömmel fogadják. Mi ez az őrület??!! Csak azért mert, a Viktor mondja??!! Na ne vicceljünk.

Megjegyzem, ha ennek tizedét egy MSZP - kormány csinálta volna, akkor már össznépi ellenállás lett volna belőle.

Szem előtt tartva a politika egyik mondását, miszerint a választó úgy is csak az utolsó egy évre emlékszik vissza. Orbán ezzel tulajdonképpen bevallja, mennyire hülyének tartja azt a népet, amelyre mindig hivatkozik. Gusztustalan dolog ez.

 

 

Egy remekül megkoreografált színjátéknak, ha úgy tetszik, egy Kész átverés show-nak vagyunk részesei, amelyet eddig a jelek szerint készséggel benyalunk. Ehhez természetesen asszisztál egy béna ellenzék. Sokszor fanyar viszolygással vetült fel bennem az utóbbi hetek MSZP- Együtt 2014 csörtéjét figyelve, vajon el tudják-e dönteni, egymást, vagy a rendszert utálják jobban. A sokszor a sajtó nyilvánossága előtt zajló üzengetést mind a Fidesz túlélését segíti. Az ellenoldal vitája, amelynek minden ütése a nyilvánosság előtt zajlik, a választópolgárnak negatív üzenetet jelent és a bizonytalanok még jobban elbizonytalanodnak. Eközben meg Orbán dörzsöli a tenyerét, és azon morfondírozik, milyen jó választási rendszer íratott saját magára a csinovnyikjaikkal. Azt várnám mindenkitől, aki ezek ellen van, viselkedjen már végre államférfi módjára, és ne a saját egyéni meccseiket vívják még egymással, mert akkor nem csak ők, de a magyarok is mennek a levesbe, ha a fideszes elvtársak jövőre is nyernek. Utóbbi esetben semmi kétség nincs, be tudják fejezni azt a rombolást, amelyet elkezdtek. Semmi kétség nem lehet afelől, ha jövőre ők maradnak, akkor évtizedekre, generációkra visszavágják az ország fejlődését, úgy tönkreteszik az országot ezek a brigantik. Egy a lényeg: a saját haveroknak, üzlettársaknak legyen pénz, a többi meg kit érdekel. Hisz jól tudjuk, mindenki annyit ér, amennyije van.

Visszakanyarodva az ellenzék választási esélyeire, nos, az nem sok reményt ad a bizakodásra. A Fidesz hatalomtechnikusai mesteri receptet főztek ki a Párt boszorkánykonyhájában. A kormányváltásra nincs sok esély, jó eséllyel itt marad ez az idióta brancs a fejünk fölött. Amennyiben ez valóban megtörténik, akkor mindenkinek illene elvonulni egy kicsit, és komolyan elgondolkodni, hol hibázott. A demokráciának ez egy hátulütője: ha a diktatúrát akarók többségbe kerülnek, akkor a demokratáknak ezt tudomásul kell venni, nem lehet mit tenni. Akkor ez egy ilyen ország, akinek nem tetszik, annak el kell mennie. Ebben az esetben nincs más alternatíva, ha nem szeretnénk Orbánia csicskásai lenni.

 

 

Ahhoz, hogy az országból egy normális, európai állam legyen, Orbánt el kell takarítani a hatalomból. Attól tartok azonban, egy esetleges vereség után ránk gyújtja az országot, ugyanis nem bírja elviselni, ha kiszorul a hatalomból. Most ha veszítene, sokkal jobban fájna, mint 2002-ben, mert magasabb lóról esne 2014-ben. De nem fog. Mindent meg kell tenni a győzelemért, de ha nem sikerül, akkor tudjuk, miért nem ment.

 

 

(Mielőtt megkapnám a Békemenetes kommentelőktől, hogy Orbán – fóbiás vagyok, tegyünk valamit helyre. A fóbia indokolatlan viszolygás vagy ösztönös félelem meghatározott tárgyaktól, helyzetektől vagy személyektől, amely(ek) igazolhatatlan voltát a személy is felismeri, de szabadulni nem tud tőle. (by: Wikipedia)
Nos, én ettől a szánalmas kis pojácától egyáltalán nem félek, inkább csak nevetek rajta. Sokan okkal félnek tőle, de én nem vagyok hajlandó megtenni ezt a szívességet neki.
Szóval, ez az „érv” ugrott, lehet valami más fogást találni.)

2 Tovább

Cucu blogja

blogavatar

Vélemények szubjektíven, kritikusan.

Utolsó kommentek