Attól tartok, valami nem stimmel Orbánnál.

                 Félelmetes társaság a Polgári Piniknen, 2013-ban. (Fotó: MTI.)


2014 a rezsiharc éve - jelentette ki Magyarország Egyetlen Igaz Vezetője, a Polgári Pikniken, Kötcsén. Erre a helyszínre érdemes idefigyelni, ugyanis pár éve - még ellenzékben - hatalomra kerülése esetén centrális erőteret vizionált, ami meg is történt és be is szoptuk vele alaposan.

Ez a rezsiharc kifejezés tök értelmetlen, vele együtt a rezsieljárás szó is, (így nevezték a túlzottdeficit eljárást fideszül), nem csoda, hogy a Word piros hullámmal alá is húzza. Habony "nemközszereplő" Árpád megtalálta a kommunikációs csapásirányt. Megvan az a varázsszó, amellyel csak úgy jönnek a szavazatok, elfeledve azt az apró tényt, hogy egy átlagos magyar család több tízezret bukott az új adórendszeren (odaadták a gazdagoknak), de a rezsicsökkentéssek visszakapnak néhány ezret.

 

Visszakanyarodva a témára, Orbán folyton harcol. Kijelöl magának aktuális ellenségeket, akivel megállás nélkül tud hadakozni. Később így be tudja magát állítani, mint győztes hadvezér. Ellenfél nélkül biztos győztes vagy - szól az LGT slágere. Valami hasonló van itt is. A három év alatt egyetlen értelmes dolog volt, ami ellen küzdeni tudott, ez pedig az árvíz. Lehet akármilyen magas a Duna, egy biztos pont az életünkben Orbán, aki ezt is megoldja. Utána meg tud villogni, hogy milyen faszák vagyunk, pedig nem láttam egy homokzsákot se arrébb tenni, csak kotnyeleskedett, mindenbe beleütötte az orrát, nem rajta múlott a védekezés sikeressége. De az ellenfél és a harc legalább megvolt.

 

Egyébként mi lenne, ha végre egyszer értelmes célok ellen harcolna Orbán? Mondjuk a gyerekszegénység ellen?! Csak azzak kevésbé látványos viaskodni, mint az ún. brüsszeli bürokratákkal. Sajnos, küzdelmei és ellenfelei láthatatlanok, a valós problémákkal nem mer szembeszállni, mert akkor, kiderülne, hogy meztelen a király. Kiderülne, egy dilettáns amatőr, aki egyébként egy autokrata vezető.

 

 

Szóval 2014 a rezsiharc éve, de remélem, ez a harc lesz a végső!