Egy "bűne" van a Neo FM-nek és a Klubrádiónak: egyik sem kormánypárti. Ennyi indok már elég is, hogy megszüntessék őket.


Félreértés ne essék: nem kívánok párhuzamot vonni a két adó között. Egy közös pont azért még is csak akad. Egyikük sem jutott egyetlen forint állami hirdetéshez mostanában. A Klubrádió esetében sajnos ez nem volt meglepő. Aki csak felületesen ismeri a Neo tulajdonosi hátterét, annak álljon itt egy kis ismertető: a Neo FM baloldali gazdasági körökhöz való kötődését jól jelzi, hogy a Neo FM reklámjait eladó EMG Sales House 26 százalékos kisebbsége tulajdonosa 2010-ben az a Geomédia Zrt. volt, amely például a Vasárnapi Híreket is kiadja. A hetilap felelős szerkesztője még jelenleg is Gál J. Zoltán szocialista politikus, egykori kormányszóvivő - számol be az Index
Innentől nem is kérdés, honnan fúj a szél. Egyértelmű, a kormány hagyta elvérezni a legnagyobb lefedettséggel rendelkező országos adót. Élek a gyanúperrel, csupán azért, mert nem a közgépes Nyerges Zsolt oligarc...jajj, bocsánat nemzeti nagytőkés áll, mint a Class FM mögött, aki érdekes módon sorra kapja manapság az állami hirdetéseket. A Szerencsejáték közlése szerint a valós összeg 707 millió, illetve 580 millió volt. A listaáras becslés szerint a pénz 89 százalékát költötték el a classos reklámokra, de a valós költés 82 százalék volt. - írja a hvg.hu
Ez normális, hogy egy cég ekkora összeget költsön egy adott médiumra? Ráadásul szerintem a Neót is sok olyan ember hallgatta, aki nem baloldali. A zene itt és ott is ugyanaz.

Tartok tőle, a Neo FM megszűnésének árnyékában a Klubrádió nem fog akkora figyelmet kapni. Lehet persze analógiákat keresni, de a két adó ügye merőben más. Nem arról szól, hogy Bochkor Gábor, Boros Lajos és Voga János melyik csatornán fogja folytatni, vagy éppen hol hallhatjuk kedvenc zenéinket. A Klubrádió elsorvasztása nem ilyen egyszerű. Az egyetlen ellenzéki hangot szeretné ez a végtelenségig elpofátlanodott orbánista rezsim kiiktatni az éterből.
Akárhány rádió is tűnik el mellettünk, vigyázó szemeinket vessük a Klubrádióra! Ne hagyjuk megszüntetni, mert aki eltüntetése mellett van, az a demokrácia ellen van. Ez utóbbi pedig elég ciki Európában.