Szórakozik a Médiatanács és a Párt is. Vajon hol a vége?

 

Sajnos, van egy olyan megérzésem, hogy amíg ez egyetlen kormánykritikus adó a sugározni fog, addig ők nem nyugodhatnak meg. Sem ők, sem Orbán Viktor. Ugyanis nekem nagyon erős gyanúm van arra vonatkozóan, hogy ő áll ennek a hátterében, Szalai Annamária pedig csak egy báb. Egyértelmű, mi a cél: el kell hallgattatni a Klubrádiót. A rezsim nem bírja elviselni, ha szembesítik a „zembereket” az ő baklövéseivel és azzal, hogy sikerült egy diktatúrát kiépíteni. Mert lehet szépítgetni a dolgokat, de őszintén be kell vallani: egy autokrata rendszer alakult ki Magyarországon, melynek Orbán Viktor az egyetlen és kizárólagos vezetője. A többi csak látszat. A parlament is csak egy díszlet, mely még fenntartja a demokrácia látszatát. A lényegi dolgok azok úgy is a Kedves Vezető agyában születnek, így felesleges is lenne szavazgatni.

 

Visszakanyarodva a Klubrádió - ügy újabb fejezetéhez megállítható valami egészen elképesztő dolog. A kétharmados fülkeforradalmárok még az általuk hozott törvényekre is magas ívben tojnak, önmagukat is megcáfolják és van pofájuk ahhoz, hogy egy bírósági ítéletet ne hajtsanak végre. Nem demokrácia az az ország, ahol ilyesfajta események megtörténhetnek. Kíváncsian várom azt a pillanatot, mikor Orbán bejelenti: pár év múlva a fia fogja örökölni a hatalmat. A papagájkommandó aktuális tagja pedig ki fog állni és közölni fogja, hát igen, ezt is az emberek akarták, akik annak idején ezt az alkotmányozó hatalmat adták nekik. És mindezt szemrebbenés nélkül fogják megtenni. Mindez persze vízió és remélem, nem lesz valóság. Nem akarok ijesztgetni, de az urakkal annyira elszaladt a ló, hogy bármit megtehetnek, hogy ez sem elképzelhetetlen.

Immár több százezer embernek kell kimenni ahhoz, hogy ez az orbáni pártállam egy kicsikét is meghátráljon. Van egy olyan érzésem: hamarosan vissza fog köszönni a 2008-as választási szlogenjük: egy ország mondja, elég volt!