Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Düledezőfélben

A kormány adatbázist készít az úgynevezett „polgári védelmi szolgálatba" való belépéshez a teljes lakosságról. Az adatok megadása kötelező.

 

Ha nem adjuk meg, jön a bírság. Nem vagyok szakember, de ez adatvédelmi szempontból kimondottan aggályos. A kétharmad ezért gondoskodott arról, hogy az adatvédelmi biztos pozíciója megszűnjön. De nem is ez a legnagyobb gond. Hanem az ingyenmunka lehetősége. Az önkormányzat saját hatáskörben dönti el, mi a katasztrófahelyzet. Emelkedik kettő millimétert a Duna, kinyilvánítják a vészhelyzetet és lehet menni, megmagasítani a gátat. Igaz, nem is kellene, de kitűnő ürügyként egy rakat ingyenmunkással el van végeztetve a meló. Nem kell rá pénzt költeni. Minek ide a közbeszerzés, meg a rakat kidobott millió, kötelezővé tesszük és meg van gratis. Nagyon remélem, nagyon sok ember ismét rá fog jönni, mire kényszerítik őt. De ezt akarta az ország, így tőlem, nyugodtan csinálják csak. A másik, hogy kell az adatbázis. A Nemzeti Együttműködés Rendszerében tudni kell minden állampolgárról, mit csinál, és nincs-e véletlenül a rendszer ellen. Azon sem lennék meglepve, ha teljesen véletlenül elsőként azokat hívnák be, akik elfejlették visszaküldeni szeretett vezérünknek a kérdőíveket.

 

Nem szeretek diktatúrázni. Utálom ezt leírni, de kénytelen vagyok. Ami itt van, az egy ha most még csak lájtosan is, de egy kezdő félben lévő autokrata rendszer, melynek középpontjában OV áll. Nincs olyan, hogy valami csak demokrácia és csak diktatúra. Magyarország most valahol a kettő közötti állapotban levitál, tulajdonképpen egyik sincs. Vannak még szabad vélemények, de a média túlnyomó részét ők uralják, a Párt szócsöveik lettek (ideértendő a MINDENKI adóforintjából fenntartott közmédia is), a megmaradt ellenzéki médiumot vegzálják, üldözik és a ellehetetlenülés szélére sodorja őket ez az élhetetlen rezsim. Az embereknek folyamatosan csökkennek az életlehetőségei, a magát keresztények mondó kormány anyagilag ellehetetleníti az egyszerű, bérből és fizetésből megélő embereket, miközben egy jómódú réteg még gazdagabb lesz. 

 

Tudom, nehéz, de türelmesnek kell lenni. Csak két év múlt el a kormányzásból, sokan még nem jöttek rá, mi zajlik itt valójában. Még nem tellett el elég idő, és katasztrofális lenne, ha a széttagolt ellenzék egyszer csak irányítani kezdené az országot. Nekik most szervezkedniük és kristályosodniuk kell, hogy ha eljön a pillanat, akkor át tudják venni ezek után az országot. Annyira tarthatatlan már most ennek a brancsnak az ámokfutása, hogy egyszer rájuk fog dőlni az egész. Nem feltétlenül 2014-ben, lehet, hogy 2016-ban vagy később. Abban viszont biztos vagyok, be fog következni és lesz még demokrácia.

0 Tovább

Álmok Félázsiából

Fura dolgokat képes álmodni éjszaka az ember. Én minap azt álmodtam, hogy Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök. Épp kimentem este a nappaliba, bekapcsoltam a Híradót, ahol megpillantottam a kormányfőt. Egy konferencián beszélt és ezt monda:

"Az ilyen félázsiai származékoknál, mint mi, csak így megy. Itt mindenki okos, mindenki tudja, mindenkinek van jobb ötlete" Pörögtek tovább a hírek, a következő arról szólt, hogy Selmeczi Gabriella a Jókai utcába, az MSZP székházhoz sietett és ott tartott egy sajtótájékoztatót. „Gyurcsány megsértette a magyar népet, ezért jobban teszi, ha minél hamarabb lemond. Ugyanis szégyent hoz ránk. Európához tartozunk. Lehet, hogy Gyurcsány Ázsiához akar húzni, de a magyar emberek nem ”. – értékelte a miniszterelnök mondatait.

Ennek nyomán két hét múlva nagy tömeg hömpölygött az Andrássy úton. Az élen haladók egy nagy, nemzetiszínű molinót cipeltek, melyre ez volt írva: „Nem vagyunk félázsiai nép”.

Ekkor ébredetem fel.                                                                                            

 

Szintén érdekes dolgot álmodtam múltkor. Szocialista kormány került kormányra, pont akkor, amikor egy közismerten jobboldali rádiónak lejárt a frekvenciaengedélye. Pont a választások után kaptak volna végleges jogosultságot, de ezt a kormány vonakodott megtenni. Orbán Viktor a Parlamentben keményen ostorozta ezért az akkori vezetést: „A miniszterelnök semmibe veszi a nép akaratát, hogy szeretnének egy ilyen rádiót. Létbizonytalanságban tartják, ki akarják véreztetni. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy megszűnt a sajtószabadság Magyarországon. Ezért a Velencei Bizottsághoz, az Európa Tanácshoz, illetve a Freedom House-hoz fogunk fordulni, hogy minél jobban megismerhessék a haza médiahelyzetet.”

Erre tüntetők szervezkedtek, akik kimentek százezren a Kossuth térre és különféle táblákat emeltek a magasba. „Megszűnt a sajtószabadság!”, „Itt a diktatúra.”

A kormány a demonstráció után gyorsan megállapodott a rádió vezetésével és az adó megkapta 7 évre a frekvenciát. A folytatásra nem emlékszem, mivel felébredtem. Megállapítottam, miközben az ébredés után a kávémat kavargattam, hogy milyen érdekes és tanulságos dolgokat tud álmodni az ember. 

0 Tovább

Hiszti

Lázong az MSZP, mert a Népszava le merészelt hozni egy egész oldalas Közgép hirdetést.


Emiatt már Lukács Zoltán háborgott, mondván „ha a Népszava azt állítja magáról, hogy szociáldemokrata napilap, akkor megengedhetetlen, hogy fideszes oligarchákkal bármilyen kapcsolatban álljon. A Népszava azon döntése, amely szerint a Közgéppel való bárminemű kapcsolatfenntartása egy baloldali szellemiségű sajtóorgánum számára ma Magyarországon megengedhető, felháborító és megmagyarázhatatlan."

Na, itt álljunk meg egy percre. Piacgazdaságban élünk. Az a normális, hogy aki megfizet egy reklámfelületet, annak lehozza az adott médium a hirdetését. Nem tudom, az MSZP a saját napjának tekinti a Népszavát? Mi ez az orbánista hozzáállás, hogy egyes médiafelületeket a sajátjaként kezel? A szocialista párt és a Népszava egymástól külön álló dolog, az MSZP ne tegyen úgy, mint ha az újság az ő befolyása alatt állna. Mi az, hogy beleszólnak egy lap szerkezetébe? Pontosan ezért támadják a Fideszt, mert az egész média működését befolyásolják. Erre meg pont a szocik csinálják pontosan ugyanezt. Csak pepitában. Jó lenne, ha kicsikét gondolkodnának, mielőtt beleütik abba is az orrukat, amihez semmi közük sincsen.

Könnyen előfordulhat, ez csak a Párt rafinált trükkje arra, hogy az ellenzéket megosszák. Addig sem az összefogással foglalkoznak, hanem egymással. Ha ez így van, akkor egy mesteri fogás szemtanúi vagyunk. Na és persze elszenvedői.

0 Tovább

Szalai Annamária rajtad tartja a szemét...

                                                           Fotó: Metropol

Újra bővül a NMHH hatásköre - számol be a 168 óra online kiadása.

Még több jogköre lesz Szalai Annamáriának. Persze, be kell biztosítani mindent, nehogy a bíróság úgy ítéljen ami a fennálló hatalomnak nem tetszik. Így már egy - egy vitás kérdésben nem dönthet, hiszen akkor már lehet hivatkozni arra, hogy ez a Médiatanács jogköre. Ezért kell külön a Klubrádió elhallgattatására külön törvényeket hozni, nehogy már valaki más megmondja a fülkeforradalmi lázban égő kétharmados uraknak, mit tegyenek az ország egyetlen ellenzéki rádiójával. Na meg persze az egész médiával, de ha egyszer ennyire félnek...
Ugyanis nagyon félnek minden ellenzéki hangtól. Tudják ők is nagyon jól, mennyire tarthatatlan az a rendszer, amit felépítettek. Ezért ki kell iktatni minden olyan szabadon hozzáférhető kritikát, nehogy más is rákapjon a "nemzetellenes" gondolatokra... Ezért akarják minden eszközzel eltüntetni a föld színéről a Klubrádiót. Nehogy olyan mondatok hangozzanak el, amelyek nem a Kedves Vezetőt és tetteti dicsőítik. Ennek érdekében még képesek a saját törvényeiket is áthágni, csak ne kelljen a Klubrádiót fekvenciához jutatni.

Javaslok még valamit az NMHH-nak: bővítessék tovább jogkörüket. Férjenek hozzá az összes mobiltelefon cellainformációjához, tudják meg, kivel, mikor és főleg mit beszéltünk az interneten. Mindezt persze a mi védelmünk érdekében. Nehogy a magyar állampolgárok véletlenül a Nemzeti Együttműködés Rendszere ellen forduljanak, ami olyan nagyszerű, hogy harminc - negyven évig is megfelel. Minek kell ide választás? A Kedves Vezér úgy is megmondja, mi a jó, minek gondolkodjon az ember...
Ellenőrizze a kommunikáció minden formáját az NMHH  és Szalai Annamária. Ugyanis így teljes minden diktatúra. De biztosak vagyunk abban, hogy el kell idáig jutnunk? Mert ezek képesek mindenre...

0 Tovább

Mi lesz veled Magyarország?

Immár nincs kétség: diktatúrában élünk. Ezt bizonyítja az is, hogy a Parlament simán megszavazta a Klubrádió megszüntetését. Illetve egészen pontosan a Párt. Ezzel belenyúltak az elviekben független bíróság döntéseibe, a visszamenőleges törvénykezés tilalmába és persze a sajtószabadságba is. Apró dolognak tűnhet, de hab a tortán, hogy házszabályellenesen hozták meg. De ez mellékes. Nagyon félhetnek a kritikus hangoktól. Hiszen Orbánnak az a jó, ha kérdés nélkül elfogadjuk, minden döntését, akik meg „azelmúltnyolcév” miatti rendteremtés ellen vannak, azok „provokátorok”. Nem Szalai Annamária határozta el, hogy eltünteti a Klubrádiót, hanem Orbán Viktor.

Aki nincs tisztában azzal, hogy mit jelent ez az eset, az nem érti a demokrácia, a jogállam és a sajtószabadság alapvető kérdéseivel. Ez adódhat tudatlanságból vagy a tények szándékos ignorálásával. Valakiknek ez azt jelenti, hogy hallgatja/nézi/olvassa azokat a médiumokat, amiket ő szeret és kész. Vannak, akiknek ebben kimerül a médiaprularizmus. De hogy van egy másik oldal, aki szintén szeretné elmondani amit gondol, az kit érdekel. Aki a Klubrádió megszüntetése mellett van, az a demokrácia, a jogállam és a sajtószabadság ellen van. És nem mellesleg, Orbánék oldalán áll. Akadnak még naivak, akik azt hiszik, lesz helyette egy másik ilyen profilú rádió. Tévednek, ugyanis nem ez áll a hatalom érdekében.

 

Bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a BRFK gazdaságvédelmi osztálya a filózófuspályázatok kapcsán. A stop.hu emlékeztet arra, bizonyos jobboldali lapok címlapján egy évvel ezelőtt a címlapokon volt ez az eset. Budai Gyula feljelentése nyomán bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást. Heller Ágnes az internetes hírportálnak pontosan azt a kérdést boncolgatja, amit most én teszek fel: ez miért nem kap olyan kiemelt státust, mint annak idején ez a feljelentés? Ezek szerint őket alaptalanul vádolták meg mindenféle olyan tettel, a mit el sem követtek. Furcsán működik a média jobboldali szeglete, annyi biztos. Mondjuk ahol Élő Gábor hírcsaló, hírmanipulátor főszerkesztő tud lenni, attól a médiumtól nem is várok túl sokat.

 

Pont Bajnai Gordontól várna el visszafogottságot a Párt. Ha ő nem lett volna, akkor sokkal nagyobb gáz lenne ebben az országban. Köszönet helyett – és ne felejtsük, ő és a nagyon utált Gyurcsány hozta ide a Mercedest – azonban inkább kiáll a nemzet Selmeci Gabriellája és könnyen emészthető formában Bajnait utasítja visszafogottságra. Gratulálok.

0 Tovább

Cucu blogja

blogavatar

Vélemények szubjektíven, kritikusan.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek