A kormány adatbázist készít az úgynevezett „polgári védelmi szolgálatba" való belépéshez a teljes lakosságról. Az adatok megadása kötelező.

 

Ha nem adjuk meg, jön a bírság. Nem vagyok szakember, de ez adatvédelmi szempontból kimondottan aggályos. A kétharmad ezért gondoskodott arról, hogy az adatvédelmi biztos pozíciója megszűnjön. De nem is ez a legnagyobb gond. Hanem az ingyenmunka lehetősége. Az önkormányzat saját hatáskörben dönti el, mi a katasztrófahelyzet. Emelkedik kettő millimétert a Duna, kinyilvánítják a vészhelyzetet és lehet menni, megmagasítani a gátat. Igaz, nem is kellene, de kitűnő ürügyként egy rakat ingyenmunkással el van végeztetve a meló. Nem kell rá pénzt költeni. Minek ide a közbeszerzés, meg a rakat kidobott millió, kötelezővé tesszük és meg van gratis. Nagyon remélem, nagyon sok ember ismét rá fog jönni, mire kényszerítik őt. De ezt akarta az ország, így tőlem, nyugodtan csinálják csak. A másik, hogy kell az adatbázis. A Nemzeti Együttműködés Rendszerében tudni kell minden állampolgárról, mit csinál, és nincs-e véletlenül a rendszer ellen. Azon sem lennék meglepve, ha teljesen véletlenül elsőként azokat hívnák be, akik elfejlették visszaküldeni szeretett vezérünknek a kérdőíveket.

 

Nem szeretek diktatúrázni. Utálom ezt leírni, de kénytelen vagyok. Ami itt van, az egy ha most még csak lájtosan is, de egy kezdő félben lévő autokrata rendszer, melynek középpontjában OV áll. Nincs olyan, hogy valami csak demokrácia és csak diktatúra. Magyarország most valahol a kettő közötti állapotban levitál, tulajdonképpen egyik sincs. Vannak még szabad vélemények, de a média túlnyomó részét ők uralják, a Párt szócsöveik lettek (ideértendő a MINDENKI adóforintjából fenntartott közmédia is), a megmaradt ellenzéki médiumot vegzálják, üldözik és a ellehetetlenülés szélére sodorja őket ez az élhetetlen rezsim. Az embereknek folyamatosan csökkennek az életlehetőségei, a magát keresztények mondó kormány anyagilag ellehetetleníti az egyszerű, bérből és fizetésből megélő embereket, miközben egy jómódú réteg még gazdagabb lesz. 

 

Tudom, nehéz, de türelmesnek kell lenni. Csak két év múlt el a kormányzásból, sokan még nem jöttek rá, mi zajlik itt valójában. Még nem tellett el elég idő, és katasztrofális lenne, ha a széttagolt ellenzék egyszer csak irányítani kezdené az országot. Nekik most szervezkedniük és kristályosodniuk kell, hogy ha eljön a pillanat, akkor át tudják venni ezek után az országot. Annyira tarthatatlan már most ennek a brancsnak az ámokfutása, hogy egyszer rájuk fog dőlni az egész. Nem feltétlenül 2014-ben, lehet, hogy 2016-ban vagy később. Abban viszont biztos vagyok, be fog következni és lesz még demokrácia.