Fura dolgokat képes álmodni éjszaka az ember. Én minap azt álmodtam, hogy Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök. Épp kimentem este a nappaliba, bekapcsoltam a Híradót, ahol megpillantottam a kormányfőt. Egy konferencián beszélt és ezt monda:

"Az ilyen félázsiai származékoknál, mint mi, csak így megy. Itt mindenki okos, mindenki tudja, mindenkinek van jobb ötlete" Pörögtek tovább a hírek, a következő arról szólt, hogy Selmeczi Gabriella a Jókai utcába, az MSZP székházhoz sietett és ott tartott egy sajtótájékoztatót. „Gyurcsány megsértette a magyar népet, ezért jobban teszi, ha minél hamarabb lemond. Ugyanis szégyent hoz ránk. Európához tartozunk. Lehet, hogy Gyurcsány Ázsiához akar húzni, de a magyar emberek nem ”. – értékelte a miniszterelnök mondatait.

Ennek nyomán két hét múlva nagy tömeg hömpölygött az Andrássy úton. Az élen haladók egy nagy, nemzetiszínű molinót cipeltek, melyre ez volt írva: „Nem vagyunk félázsiai nép”.

Ekkor ébredetem fel.                                                                                            

 

Szintén érdekes dolgot álmodtam múltkor. Szocialista kormány került kormányra, pont akkor, amikor egy közismerten jobboldali rádiónak lejárt a frekvenciaengedélye. Pont a választások után kaptak volna végleges jogosultságot, de ezt a kormány vonakodott megtenni. Orbán Viktor a Parlamentben keményen ostorozta ezért az akkori vezetést: „A miniszterelnök semmibe veszi a nép akaratát, hogy szeretnének egy ilyen rádiót. Létbizonytalanságban tartják, ki akarják véreztetni. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy megszűnt a sajtószabadság Magyarországon. Ezért a Velencei Bizottsághoz, az Európa Tanácshoz, illetve a Freedom House-hoz fogunk fordulni, hogy minél jobban megismerhessék a haza médiahelyzetet.”

Erre tüntetők szervezkedtek, akik kimentek százezren a Kossuth térre és különféle táblákat emeltek a magasba. „Megszűnt a sajtószabadság!”, „Itt a diktatúra.”

A kormány a demonstráció után gyorsan megállapodott a rádió vezetésével és az adó megkapta 7 évre a frekvenciát. A folytatásra nem emlékszem, mivel felébredtem. Megállapítottam, miközben az ébredés után a kávémat kavargattam, hogy milyen érdekes és tanulságos dolgokat tud álmodni az ember.