Elképesztő, manapság milyen extrém eszközök vannak arra, hogy minden úgy álljon, ahogy régen.

Példának okáért itt van személyes kedvencem, Matolcsy, aki nem olyan rég még azzal hencegett, hogy a gazdasági szabadságharc keretében kipateroltuk az IMF-et és kiderült, most már annyira nem is vagyunk ellenükre, tulajdonképpen már a családunk is. (Washingtonban szerintem már készítik is a hevesen tagadó közleményt.) De lényeg a lényeg, a 16%-os adókulcsnak libidónövelő hatása van hiszen „megmozgatta a családok női és férfi tagjainak a fantáziáját”. Igen, a nemzetgazdasági miniszter új dimenziót nyitott a potencianövelők területén. Nem kell a gyógyszertárban sorban állni órákat, elég csupán, ha letöltjük valahonnan az egyik Magyar Közlönyt és megpillantjuk benne ezt: ADÓ 16%, egykulcsos. Kész, ettől már teljesen megmozdul a fantáziánk, beindulnak a hormonok, mint ahogy Matolcsy mondta, minden úgy áll, ahogy kell és akkor durr! Csupán mert megláttuk a varázsigét. Nem kell ide Viagra, elég meglátni a forradalmi közteher rendszert és egyből megjön a kedvünk ehhez-ahhoz...
Örömmel tapasztalom továbbá, Matolcsy elégedett magával. Ez nagyjából olyan, mikor a rosszul tanuló diák ír egy kettes témazárót az iskolában, mert többre nem képes és még fel is vág vele. Mindenki hülye, aki jobban tanul, de én csinálom jól!

De kapaszkodjon meg mindenki! Nem kell aggódni, ugyanis meg lehet élni 47 ezer forintból! Ledöbbenek, milyen jó miniszterünk van! Úgy megreformálta a gazdaságot, hogy ez a pénz is bőven elég egy hónapra. Igaz, bóvlinak számítunk, folyamatosan romlik a gazdaság, IMF nélkül az államcsődben kötnénk ki....tudjuk a többit. 

Tényleg igaz az, a kormány elszakadt a realistásoktól. Fogalmuk nincsen arról, milyen a kiskeresetű embernek, mik a lehetőségeik, hogyan élnek. Elhiszem, egy rózsadombi villából a világ a szebbik arcát mutatja. Matolcsynak a jelek szerint fogalma sincs mindezekről. A legszomorúbb az egészben csak az, hogy ezt mi, átlagemberek szívjuk meg.