Kedves pedagógusok, ne is álmodjatok arról, hogy a kétharmad alatt több pénzt fogtok hazavinni!


Azért az óraszámokat felemelték persze, hiszen minél több munka, egyre kevesebb pénzért. Ezt várja el a Fidesz, nem csak tőlük, hanem mindenkitől. De ez nem megszorítás! Hanem újjászervezés! Az a tanár, aki esetleg még nem eszmélt, a tegnapi napon utolérhette a kiábrándító valóság. És nyilván 2014-ben, pont a választások előtt fognak emelést kapni. Addigra már senki sem fog emlékezni, mit is mondott a miniszter. Amúgy ez a kormány mindenkit hülyének néz? Azt hiszik, nem látunk át a szitán? Súlyos tévedés. Egyszerűen elképesztőnek tartom, hogy egy európai országban, ahol állítólag demokrácia van és éppen elhagyni készülünk a hanyatló Nyugatot, a hatalom pont azokat a társadalmi rétegeket szívatja meg, akik a leginkább kiszolgáltatottabbak. És persze mindezt a társadalom többségének egyetértésével. Mert ha a Viktor mondja, az úgy teljesen jól van. Döbbenetesnek, és egyúttal ijesztőnek tartom mindezt. Ehhez persze nagyban asszisztál az ellenzék azzal, hogy nem tud alternatívát nyújtani és képtelen egységes lenni.

Most kellene a tanároknak összefogni, és egy hatalmas, általános sztrájkot kezdeni. Ha erre a hírre sem történik semmi, akkor bármit megtehetnek a velük. Itt most már nem elég az, hogy pár ezren demonstrálnak egy kellemes hétvégén a Szalai utcában, majd miután mindenki hazament, ott folytatja tovább a kormány, ahol abbahagyta. Radikálisabb eszközökhöz kellene nyúlni, hogy a hatalom eszméljen és változtasson. Nem könnyű elérni, hiszen amit Orbán a fejébe vett, annak úgy is kell lennie. Tudom, sokaknál már meg van a felismerés, hogy 2010-ben rosszul döntöttek, csak nem merik még bevallani. Pedig ennek meg kell történnie, mert enélkül halott a demokrácia és Orbán még évtizedekre a fejünkön maradhat.

Úgy tűnik, még valóban nem eszméltünk. Ameddig bármi ellen gyakorlatilag ugyanaz a pár ezer ember tüntet a Kossuth téren, legyen szó Varga Istvánról, vagy a baltás gyilkos kiadatásáról, addig nincs miről beszélni. Majd ha minden ilyen demonstráción legalább tízezren lesznek, akkor lehet gondolkodni. Ezek a jelek azonban azt sugallják: az orbáni mélyütéstől kómába került ország még nem ébredt fel. Ugyan ad magáról életjeleket, de egyelőre ez kevés. Tiszta szívemből kívánom, egy sor se legyen igaz, amit itt írok!