Kevesen voltunk kint a Kossuth téren. Nagyon kevesen. Ebből értelemszerűen adódik egy konzekvencia.

Mégpedig az, egyedül nem megy. Itt az ideje elgondolkodni Kónya Péternek és az LMP-nek, tulajdonképpen kik is az ellenfelek, aki ellen küzdeni kell. Kicsit úgy érzem magamat, mint a klasszikus Monthy Python moziban, a Bryan élete című filmben, ahol a Júdeai Népfront és a Júdea Népe Front és a különféle mozgalmak - akik ugyanúgy utálták a rómaiakat - egymás ellen voltak.
Nem tudom, mi kell ahhoz, hogy végre mindenki, aki különcködni szeretne, megértse: az Orbán-rezsim kizárólag egy széleskörű összefogással buktatható meg. Nem működik, hogy mindenki külön küzd. Egy a cél, máskülönben nem fog sikerülni és csak az egymás ellen való ágálás fog menni. Így a Párt még további hosszú évekig fog a nyakunkon ülni és közben csak röhögnek a markukba. 

Sokkal több embernek kellett volna megjelennie ma délután a Kossuth téren, hiszen immáron több százezren vannak azok, akikbe Orbán belerúgott és akiket megalázott. De talán nem is baj, hiszen itt mindenki ingyen és bérmentve volt jelen, nem úgy mint a Békemeneten, ahol egy rakat bértüntető is demonstrált. És mi, a demokratikus ellenzék nem fogunk Lengyelországból importált résztvevőket idecsődíteni. Ők is elmehetnek a fenébe. A saját országukban hőzöngjenek, ne jöjjenek ide imádni azt a diktátort, aki veszkócsizmával tiporja a jogaimat és hagy éhen is dögleni. Ugyanaz a helyzet, mint az erdélyi tüntetőkkel. Hogyan képzelik ezt? Mondjuk ők is hamar rá fognak jönni, hogy a Vezérnek csak szavazatnak kellenek, csak azért adnak nekik állampolgárságot és választójogot. Ha itthon ingatag a hatalma, majd az erdélyiekkel bebiztosítja magát.

Még valami, ami jó lenne, ha a későbbi tüntetéseken másképp lenne. Nagyon hosszú volt. Észrevettem, egy óra után már szivárogtak el az emberek, és jóval a vége előtt kiürült az Alkotmány utca. Így sajnos megvolt a lehetősége a köztévének, hogy újabb manipulatív felvételeket közölhessen (nem tudom, ez megtörtént-e, de az esélye fennállt). És ehhez csak elég lett volna megmutatni a tömeget, mondván, alig voltak kint. Mindezek után őszintén remélem, a Milla március 15.-én, a Szabad Sajtó úton tartandó tüntetésére még néhány tízezer ember kimegy. Legyen a jelszó: hozzon magával mindenki még két embert!