Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nejlonszatyros milliomosok

A baloldali korrupció egyik jelképévé vált az MSZP egykori politikusa, így logikus, hogy vele le lehet járatni az ellenzéket.

 


Működésbe lépett a Fidesz legújabb, az ellenzéknek készített meglepetése. Színre lépett Zuschlag János, aki a Napi Gazdaságnak adott interjújában nejlonszatyorban kapott milliókról és egyéb érdekes dolgokról mesél. A jelző nem véletlen, mesél. Állításait nem igazolta semmivel sem, így engedtessék meg nekem, hogy egy szavát se higgyem el. Sőt, - mily véletlenek vannak! – hétfőn jelenik meg új könyve, a Napi Gazdaságot kiadó Századvég gondozásában, akinek kutatási vezetője az interjú egyik készítője. Zuschlag is már csak engedéllyel nyilatkozhat.

 

Minden jel alapján egyre nyilvánvalóbb, a Fidesz milyen menetrend alapján akarja az ellenzéket kicsinálni. Robbantották a Simon – ügyet (azt azért az MSZP javarészt magának köszönheti), előhozták az őszödi jelentést és láss csodát, Zuschlag János is színre lépett, éppen a választások előtt hetekkel. Kíváncsian várom, április hatodika előtt mivel rukkolnak még elő. Egy kitűnő mesterterv bontakozik ki a szemünk előtt, amelyben egyszerre több legyet ütnek egy csapásra. Először is, nem a kormánnyal foglalkozunk, hanem az ellenzékkel, természetesen negatív módon, ráerősítve a végletekig leegyszerűsített „korrupt MSZP” – panelre. Másodjára, nem a jelennel foglalkozunk, hanem a múlttal. Nem arról beszélünk, ki hogy él, mit tett a kormány és azt, mit ígérnek a jövőben. Pedig fontos lenne ciklus végén mérleget vonni, ám a Fidesz fél a valóságtól és annak beismerésétől, hogy nincs programja. Ekkor jönnek a gumiügyek.
Érdekes, a Fidesz azokat az ügyeket veszi elő, ahol nincsenek konkrét bizonyítékok, hanem csak sok megválaszolatlan sejtés, így ezek a sztorik remek táptalajra hullnak, mert sokan úgy érzik, most végre megtudjuk az igazságot a „gaz szocikról”. Éppen ezért tekintenek néhányan a kormányra az igazság harcosaként, akik leleplezi a multik és a bankárok korrupt hazai helytartóit. Harmadjára, a stratégia kiagyalója tudja, az ellenzék képetlen helyén kezelni a vádakat, ennek eredményeképp pedig ők fognak rajta rugózni az egyes ügyeken, és gyakorlatilag saját magukat lavírozzák vesztükbe.


Az ominózus Zuschlag – interjú pontosan beleilleszkedik ebbe a sorba, amellett, hogy remek reklámot csináltak a könyvnek. Nyilván ez is cél volt.

 

Kicsit érdekes a történet hátterébe belegondolni. G. Fodor Gábor, az interjú egyik készítője, a könyvet kiadó Századvég Alapítvány kutatási igazgatója a Hír TV-ben azt mondta, a közpénzek elsikkasztása miatt hat év szabadságvesztésre ítélt Zuschlag János beszámolója az MSZP pártpénztárának kezeléséről riasztó jelenségekre utal. „Betekintést nyerhetünk egy párt hatalmi mechanizmusaiba. Az interjúból eléggé riasztó kép jön elő erről a hatalmi mechanizmusról” – vélekedik G. Fodor Gábor: Ízlés kérdése, de a kormány maffiaszerű működése engem sokkal jobban riaszt, mint az, hogy állítólag egyesek nejlonszatyorban cipelgetnek milliókat. Jobban riaszt, hogy Mészáros Lőrincből - aki még néhány éve egy tisztességes gázszerelő volt - ma az ország 88. leggazdagabb embere lett. Jobban riaszt, hogy Simicska Lajos verseny nélkül milliárdos közbeszerzéseket nyer meg naponta. Ehhez képest aprópénzek ezek a tételek, miközben vallom, hogy minden lopás és korrupció elítélendő, ám nem kellene azonos megítélés alá helyezni az alkalmankénti bolti csokilopásokat és a pénzszállító autók szervezett kirablását.  

 

A terv világos, csak rajtunk múlik, észrevesszük-e vagy belesétálunk a csapdába.

0 Tovább

A második esély

Végletekig széttagolt ország a miénk. Nincsen igazán jó választás, kompromisszumot kell mindig kötni.

Tudom, olyan leszek, mint egy választási szöveg, de akkor is, ez a helyzet. Tudjuk mit épített ki a Fidesz, mit tettek az utóbbi pár évben. Nem ismétlem önmagamat, erről szól tulajdonképpen a blogom. Vannak a szocialisták, amely súlyos csapást kapott a választóktól. Jogosan. Nyolc év kormányzásába beleférnek hibák. Jelen sorok szerzője úgy véli, az MSZP megérdemelt pofont kapott a választóktól 2010-ben. Nincs mit szépítgetni, rászolgáltak. Úgy tűnt, mint ha dirket akarnák elveszíteni a három évvel ezelőtti referendumot. Ezt sugallja, hogy képesek voltak néhény hónappal a választások előtt felemelni a benzin jövedéki adóját. Szerintem itt ment el sok embernek a kedve, hogy az akkortájt még ismeretlen, még szakállas Mesterházy Attila vezette alakulathoz húzzák az ikszet. (Ma már el is felejtettük, hogyan is nézett ki akkortájt. Talán nem is baj. -A szerk.) A politikai realitásérzék totális elvesztéséről tanuskodott, hogy a két választási forduló előtt lebonyolították a 7 nap a demokráciáért programsorozatot. Hát csókolom!!! Miért nem a választások előtt tetszettek gondolkodni ezen? Vagy akkor nem volt olyan fontos a téma?! Nem csoda hát, hogy jelen sorok írójának - mint a magyar nép többségének - elege lett az MSZP-ből. Az emberek változást akartak, és ezt sajnos a Fideszben találták meg. Amely úgy nyert választási kampányt, hogy nem ígért semmit. Ezt kizárólag az ő nyakukba szokás varrni, de ezen a felelősségen a szocialistákkal együtt osztoznak. Ugyanis a ő kormányzásuk vezetett oda, hogy ez megtörténhetett. Eltelt már lassan három év a Fülkeforradalom óta. Azóta az ellenzék is keresztülment és még keresztül is fog menni egy tisztulási folyamaton és sok balhén. Amondó vagyok, adjuk meg nekik újra az esélyt. Orbánnak is megadtuk, aki visszaélt vele. Nagyon remélem, hogy az ellenzék tanult hibáiból. Ezt a gondolatot ők szokták mondani, de jelen sorok írójának egyik alapelve a második esély. Érdemes mindenkinek megadni. Ha nem tudnak élni vele, akkor úgy is el lesznek zavarva a hatalomból. Mint egy normális demokráciában. Kapjanak tőlünk egy újabb lehetőséget, hogy bizonyíthassanak, igenis, tanultak a múlt hibáiból és nem fogják azokat elkövetni. Ha másért nem is, de legalább azért, hogy helyreállíthassák a demokrácia finoman szólva is megtépázott értékrendjét. És azt hiszem, ha ez megtörténik, már megérte.

14 Tovább

Álmok Félázsiából

Fura dolgokat képes álmodni éjszaka az ember. Én minap azt álmodtam, hogy Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök. Épp kimentem este a nappaliba, bekapcsoltam a Híradót, ahol megpillantottam a kormányfőt. Egy konferencián beszélt és ezt monda:

"Az ilyen félázsiai származékoknál, mint mi, csak így megy. Itt mindenki okos, mindenki tudja, mindenkinek van jobb ötlete" Pörögtek tovább a hírek, a következő arról szólt, hogy Selmeczi Gabriella a Jókai utcába, az MSZP székházhoz sietett és ott tartott egy sajtótájékoztatót. „Gyurcsány megsértette a magyar népet, ezért jobban teszi, ha minél hamarabb lemond. Ugyanis szégyent hoz ránk. Európához tartozunk. Lehet, hogy Gyurcsány Ázsiához akar húzni, de a magyar emberek nem ”. – értékelte a miniszterelnök mondatait.

Ennek nyomán két hét múlva nagy tömeg hömpölygött az Andrássy úton. Az élen haladók egy nagy, nemzetiszínű molinót cipeltek, melyre ez volt írva: „Nem vagyunk félázsiai nép”.

Ekkor ébredetem fel.                                                                                            

 

Szintén érdekes dolgot álmodtam múltkor. Szocialista kormány került kormányra, pont akkor, amikor egy közismerten jobboldali rádiónak lejárt a frekvenciaengedélye. Pont a választások után kaptak volna végleges jogosultságot, de ezt a kormány vonakodott megtenni. Orbán Viktor a Parlamentben keményen ostorozta ezért az akkori vezetést: „A miniszterelnök semmibe veszi a nép akaratát, hogy szeretnének egy ilyen rádiót. Létbizonytalanságban tartják, ki akarják véreztetni. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy megszűnt a sajtószabadság Magyarországon. Ezért a Velencei Bizottsághoz, az Európa Tanácshoz, illetve a Freedom House-hoz fogunk fordulni, hogy minél jobban megismerhessék a haza médiahelyzetet.”

Erre tüntetők szervezkedtek, akik kimentek százezren a Kossuth térre és különféle táblákat emeltek a magasba. „Megszűnt a sajtószabadság!”, „Itt a diktatúra.”

A kormány a demonstráció után gyorsan megállapodott a rádió vezetésével és az adó megkapta 7 évre a frekvenciát. A folytatásra nem emlékszem, mivel felébredtem. Megállapítottam, miközben az ébredés után a kávémat kavargattam, hogy milyen érdekes és tanulságos dolgokat tud álmodni az ember. 

0 Tovább

Hiszti

Lázong az MSZP, mert a Népszava le merészelt hozni egy egész oldalas Közgép hirdetést.


Emiatt már Lukács Zoltán háborgott, mondván „ha a Népszava azt állítja magáról, hogy szociáldemokrata napilap, akkor megengedhetetlen, hogy fideszes oligarchákkal bármilyen kapcsolatban álljon. A Népszava azon döntése, amely szerint a Közgéppel való bárminemű kapcsolatfenntartása egy baloldali szellemiségű sajtóorgánum számára ma Magyarországon megengedhető, felháborító és megmagyarázhatatlan."

Na, itt álljunk meg egy percre. Piacgazdaságban élünk. Az a normális, hogy aki megfizet egy reklámfelületet, annak lehozza az adott médium a hirdetését. Nem tudom, az MSZP a saját napjának tekinti a Népszavát? Mi ez az orbánista hozzáállás, hogy egyes médiafelületeket a sajátjaként kezel? A szocialista párt és a Népszava egymástól külön álló dolog, az MSZP ne tegyen úgy, mint ha az újság az ő befolyása alatt állna. Mi az, hogy beleszólnak egy lap szerkezetébe? Pontosan ezért támadják a Fideszt, mert az egész média működését befolyásolják. Erre meg pont a szocik csinálják pontosan ugyanezt. Csak pepitában. Jó lenne, ha kicsikét gondolkodnának, mielőtt beleütik abba is az orrukat, amihez semmi közük sincsen.

Könnyen előfordulhat, ez csak a Párt rafinált trükkje arra, hogy az ellenzéket megosszák. Addig sem az összefogással foglalkoznak, hanem egymással. Ha ez így van, akkor egy mesteri fogás szemtanúi vagyunk. Na és persze elszenvedői.

0 Tovább

Cucu blogja

blogavatar

Vélemények szubjektíven, kritikusan.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek