Az utóbbi napok történései után kijelenhetjük: megszűnt a jogállam Magyarországon.

Ismét megpróbál az alattomos hatalom tenni egy kísérletet, hogy belefojtsa a szót az egyetlen kritikus médiumba, a Klubrádióba. Minden más médium jóformán már az ő oldalukon áll vagy lojálisak hozzá, ez az egy rádió maradt, ahol még mernek kérdezni. Ám a fideszes hatalmi gépezet és Orbán Viktor úgy döntött, ne tegyék ezt meg. Hiszen akkor a legjobb, ha mindenki fenntartások és kritika nélkül elhiszi azt, amit a brancsa művel. Írásom apropója, hogy az NMHH cseszik egy jogerős bírósági ítélet végrehajtására, mely érvénytelenítette a 95.3-as frekvenciára kiírt pályázatot és a Klubrádiónak adta azt. Ám olyan csodás ez a remek médiatörvény, hogy addig lehet húzni - halasztani az ilyen ügyeket, amíg hopp, ki nem talál valaki egy olyan törvényt, melynek értelmében nem sugározhat a Klubrádió. Így gyakorlatilag 4-500 ezer ember fejére tojik a hatalom, elveszik tőlük azt az adót, amit szeretnek. El sem merem képzelni, mi történt volna, ha az MSZP "elmúltnyolcéve" alatt esetleg a megszűnés veszélye fenyegette volna a Lánchíd Rádiót vagy a Hír TV-t. Mindenkinek a fantáziájára bízom, de az Orbán - fanok nem lettek volna tétlenek.
Innen üzenem ennek az aljas diktatúrának: nem fog menni a totális kicsinálás. Ti már rég nem lesztek hatalmon, de a Klubrádió élni fog.

Szorosan ide kapcsolódik az a történés, miszerint Nagy Navarro Balázst, a TFSZ immár több mint 146.napja demonstráló alelnökét nem engedték be az MTV székházba. Ez önmagában is felháborító, hiszen mint a szakszervezet képviselőjét be kell engedni azoknak a munkahelyére, akiket képvisel. Az még egy külön pikantériát ad az esetnek, hogy jogerős bírósági végzés ellenére sem teszik ezt lehetővé.

Számomra ez a két eset azt jelzi: egyesek önmagukat törvényeken felül tartják és ha kedvük és érdekük úgy szottyan, akkor lazán fütyülnek is rájuk. Mindezt persze a hatalom támogatásával. Éppen ezért hiába lett volna még remény abban a néhány bíróban, hogy becsületesen fog ítélni, ha ez megtörténik (és valljuk meg: előfordult ez mostanában is), akkor is itt van ez az ordas hatalom és odaadó szolgáik, akik ha úgy döntenek, minden jogi döntésre fittyet hányhatnak. Így már az sem garancia, mi az ítélet. Szomorú, hogy eljutottunk a rendszerváltás után 22 évvel, hogy ezt kell megélnünk. Tényleg, mikor jövünk rá, mi zajlik ebben az országban?