Mostanában mindenki megkapja az új jövedelmét. Jónáhány koppanás lesz vagy volt alighanem.

A legjobban természetesen a rokkantnyugdíjasok szívják meg. De említhetnék még néhány olyan réteget, akik kevesebb pénzt vittek haza. Nos, itt az ideje a politikától konzekvensen magukat távol tartók és a Fidesz-hívők elgondolkodásának. Vajon hová is húzták azt a bizonyos ikszet? Sajnos 2010-ben nemigen volt sok választás. Az MSZP-t érthető módon sokan kívánták már el a fenébe (többek között én is), joggal. A Jobbik eleve kiesett, az LMP-ről pedig akkor még nem lehetett tudni semennyit sem. Akik azzal a célzattal szavaztak a jobboldalra, hogy "na most jól megszívatjuk a szocikat", azok most feltehetik a kérdést. kit is szívattak meg valójában? Őszintén remélem, mostanában sokan felébredtek és rájönnek, az MSZP negyed ennyire sem szívta a vérünket, mint ez az úgynevezett keresztény kormány. És vannak még, akik mindent bevesznek. A szánalmas szijjártói hablatyolt "azelmúltnyolcév"-ről és az összes hazug dumát. A hívők, akik talán sosem ébrednek fel téli álmokból, melyet Orbán Viktor bocsátott le rájuk a retorikájával. Igen erősen élek a gyanúperrel, ha egy ilyen embernek elveszik a feje fölül a tetőt és kénytelen az aluljáróban lakni, valahogy azt is meg tudja magyarázni. Mert biztos van valami célja ezzel a kormánynak és én hiszek benne, hogy ez jó dolog, meg "azmúltnyolcév" hibáit ki kell javítani és ezért is a Gyurcsány a felelős, aki kirabolta hazánkat.

Kétségtelenül nehéz kiszakadni azoknak a médiumoknak a bűvköréből (gondolok itt elsősorban a Hír Tv-re), amelyek folyamatosan sulykolják a korábbi vezetés bűneit. Igen, én ezt nem tagadom, voltak az előző kormánynak is hibái. De vessük már össze a szívatásokat a korábbi és a mostani időkkel! Elképesztő differencia van a kettő között.

Ugyan nem kapcsolódik a témához, de ismételten nem mehetek el szó nélkül az MTV székház előtt még mindig tartó éhségsztrájkról, mely szintén azt példázza, banánköztársaság lettünk. Normális demokráciában nem kellene ilyen performance-ot csinálni és nem kellene hónapokig tábort verni egy közintézmény előtt. Mindenesetre jó érzés tudni, hogy a hatalom kiszolgálójának központja mellett pár négyzetméteren még él a jogállam és a köztársaság. Ez felemelően jó érzés ebben az elképesztő hanyatlásban, amit átél a társadalom minden tagja, noha sokan nem is tudnak erről.