Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Álmok Félázsiából

Fura dolgokat képes álmodni éjszaka az ember. Én minap azt álmodtam, hogy Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök. Épp kimentem este a nappaliba, bekapcsoltam a Híradót, ahol megpillantottam a kormányfőt. Egy konferencián beszélt és ezt monda:

"Az ilyen félázsiai származékoknál, mint mi, csak így megy. Itt mindenki okos, mindenki tudja, mindenkinek van jobb ötlete" Pörögtek tovább a hírek, a következő arról szólt, hogy Selmeczi Gabriella a Jókai utcába, az MSZP székházhoz sietett és ott tartott egy sajtótájékoztatót. „Gyurcsány megsértette a magyar népet, ezért jobban teszi, ha minél hamarabb lemond. Ugyanis szégyent hoz ránk. Európához tartozunk. Lehet, hogy Gyurcsány Ázsiához akar húzni, de a magyar emberek nem ”. – értékelte a miniszterelnök mondatait.

Ennek nyomán két hét múlva nagy tömeg hömpölygött az Andrássy úton. Az élen haladók egy nagy, nemzetiszínű molinót cipeltek, melyre ez volt írva: „Nem vagyunk félázsiai nép”.

Ekkor ébredetem fel.                                                                                            

 

Szintén érdekes dolgot álmodtam múltkor. Szocialista kormány került kormányra, pont akkor, amikor egy közismerten jobboldali rádiónak lejárt a frekvenciaengedélye. Pont a választások után kaptak volna végleges jogosultságot, de ezt a kormány vonakodott megtenni. Orbán Viktor a Parlamentben keményen ostorozta ezért az akkori vezetést: „A miniszterelnök semmibe veszi a nép akaratát, hogy szeretnének egy ilyen rádiót. Létbizonytalanságban tartják, ki akarják véreztetni. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy megszűnt a sajtószabadság Magyarországon. Ezért a Velencei Bizottsághoz, az Európa Tanácshoz, illetve a Freedom House-hoz fogunk fordulni, hogy minél jobban megismerhessék a haza médiahelyzetet.”

Erre tüntetők szervezkedtek, akik kimentek százezren a Kossuth térre és különféle táblákat emeltek a magasba. „Megszűnt a sajtószabadság!”, „Itt a diktatúra.”

A kormány a demonstráció után gyorsan megállapodott a rádió vezetésével és az adó megkapta 7 évre a frekvenciát. A folytatásra nem emlékszem, mivel felébredtem. Megállapítottam, miközben az ébredés után a kávémat kavargattam, hogy milyen érdekes és tanulságos dolgokat tud álmodni az ember. 

0 Tovább

Hiteltelen banda

VIA: Facebook, Fideszfigyelő


Úgy tűnik, a dokumentumot szingáló uraknak ennyi a becsülete hiszen A mindössze néhány hónappal ezelőtt meghirdetett második Széll Kálmán-tervben is az áll: „ a mindössze néhány hónappal ezelőtt meghirdetett második Széll Kálmán-tervben is az áll: „ki kell alakítani a nyugdíjrendszerben az egyéni számlavezetést, illetve az egyéni váromány-nyilvántartást”. - írja a Világgazdaság. 

Nos, újra ismétli magát ugyanaz a forgatókönyv: Orbán Viktor és brancsa mindenkit átvág hazug ígéreteivel, rövid időn belül megszegik saját (!) ígéreteiket is, attól függ, épp milyen hangulatban kelt fel a Kedves Vezető. És ez megy már mióta... egyszer kipateroljuk az IMF-et, máskor meg családtagok...
És ő vezeti az országot.... 

0 Tovább

Orbán Viktor megvédi a munkahelyedet....

… és ebben biztos vagy?

Ugyanis akárhányszor propagálta ez a brancs, hogy megvéd valamit, azt garantáltan tönkretették. Éppen ezért elfogott egy rossz érzés, amikor épp a Kedves Vezető beszédét hallgattam a Parlamentben. Ezen felül még itt van a tizenegyedik csapás, Matolcsy György, aki egy országon kísérletezi ki beteg és perverz közgazdasági elméleteit. Ezen tényt alátámasztja mindaz, amit a Külgazdasági Konferencián mondott. Ezekkel a matolcsysta víziókkal nem is az a legnagyobb baj, hogy semmi köze a közgazdaság alapvető tézisihez, hanem, hogy ezek évtizedekre gallyra vágják a gazdaságot. Igaza van Orbánnak. Matolcsy egy történelmi jelentőségű miniszter. Ugyanis nagyon kevés olyan miniszter volt (megkockáztatom: egy sem), aki ilyen módszeresen és szisztematikusan tette volna tönkre hazánkat. A rendszerváltás óta egészen biztosan nem.

És ebből egy tény következik: mindenkinek rosszabb lesz az élete. A csókosok, akik közel vannak a Kedves Vezetőhöz, azok most jól megszedik magukat, és akkor is vígan tudnak tovább élni, ha ez a végtelenül elpofátlanodott fasisztoid orbánista rezsim el lesz kergetve és már nem fognak a pénzcsapok közelében tanyázni.                                             Mindeközben nem gond, hogy egyesek közben éhen halnak. Tragédia, hogy a kiskeresetűnek azon kell gondolkodnia a fizetése előtt tíz nappal, milyen élelmiszert vegyen magának, mert ha drágábbat vásárol, tíz nap múlva nem tud mit letenni az asztalra. Meddig tűrjük még ezt az embertelen ámokfutást? Meddig hagyjuk, hogy Orbán egy diktatúrában sanyargassa a népet? Nem tudom ezekre a kérdésekre a választ, de ha tovább folytatják ezt, akkor abból hatalmas gondok lesznek. Cselekedni kellene, amíg nem késő. De az a gyanúm, már csak futni lehet az események után. 

0 Tovább

Az Orbán - kettős

Nem tiszta a miniszterelnök álláspontja.

"Fájdalommal és felháborodással értesültem arról, hogy Magyarországon, ráadásul szeretett alma materem városában megrongálták közösségük tagjainak nyughelyéül szolgáló temetőt. Együttérzésemen és szolidaritásomon túl szeretném Önöket tájékoztatni arról, hogy utasítottam belügyminiszter urat, hogy a lehető leggyorsabban és leghatározottabban járjon el a felelősségre vonás kérdésében. Egyúttal szeretném biztosítani Önöket arról, hogy Magyarország kormánya garantálja az Önök biztonságát és félelem nélküli életét" – olvasható abban a levélben, amelyet a kormányfő írt Jávor Mátyásnak, a Székesfehérvári Zsidó Hitközség elnökének. Orbán viselkedésében van valami disszonáns. Hallgatólagos hozzájárulásával vett részt (és még beszédet is mondott!) bizalmi embere, Kövér László házelnök annak a Nyirő József emlékére tartott eseményen, aki a nyilas parlament tagja volt és istenítette Hitler propagandafőnökét, Göbbelst. Szintén nem hallottam Orbántól egy elítélő nyilatkozatot sem a Horthy - kultusz restaurációja kapcsán. Aki szintén több százezer zsidó embert küldött a halálba.
Pufognak el a frázisok a semmibe, de nem látok mögötte semmi olyat, ami ezeket a nagy és hangzatos mondatokat igazolná, pont a fentiek miatt.


"A középosztály olyan, mint a pornó: nehéz lenne pontosan definiálni, de aki látja, az biztosan tudja, hogy ez az" - mondta Orbán Viktor minap egy konferencián. Számtalan találó kép és hasonlat jutott eszembe. Ezeknek kitalálását a Kedves Olvasóra, annak a ténynek tudatában, milyen merénylet - sorozatot követett el a miniszterelnök és brancsa a középosztály és a szegények ellen.


Mégiscsak ki lett csinálva a Klubrádió. Áder János ugyan egy jelentéktelennek látszó formai hiba miatt visszaküldte a parlamentnek megfontolásra (hahahaha - A szerk.), de azt újra elfogadta a kétharmad. Így alá is fogja írni. Ezúton gratulálok neki, amiért lesüllyedt a schmitti "mindentaláírok" színvonalra. Sejtettem, hogy az a viszonylag konszolidált beiktatási beszéd csak szemfényvesztés volt. Nem akar ő más lenni, csak Orbán hűséges aláírógépe, aki úgy táncol, ahogy a hatalom fütyül neki. Ebből a csávából csak akkor mászhat ki, ha mindent megtesz azért, hogy ez a gyalázatos törvénymódosítás ne lépjen életbe.
Elhiszem én, hogy nincs diktatúra, csak mondja meg nekem valaki, miért! Mert ami itt történik, hogy szisztematikusan megfojtják az egyetlen ellenzéki médiumot, az nem demokrácia.

1 Tovább

Magyarország levelező tagozat

Orbánnak már megint totózni támadt kedve. Ami nem is lenne probléma. A bajok ott kezdődnek, mikor ezt szelvényt másokkal akarja kitöltetni, természetesen az ő pénzükön.


Már megint zaklatnak minket (persze aki gondoskodott erről korábban, azt nem), ezúttal "munkahelyteremtés" címszóval. Mivel még sosem kezdeményezték népszavazást, ami valóban tükrözné a honpolgárok véleményét, ezért azt mondom, Orbán gyáva és fél a népítélettől. Mi van, ha mégis ellenzik az ő terveit? Elvégre kitalálja minden reggel, mit szeretne velünk csinálni, azt meg hogy mi is esetleg bele akarnánk szólni sorsunk alakulásába...kit izgat? Viktor Vezér mindent kitalál, nekünk gondolkodni sem kell. Kedves gesztus tőle, de én inkább a saját eszemre bíznám életem alakítását.
Interneten már olvasni lehetett a kérdéseket. Ezek mint ha nem is józan emberekhez íródtak volna, hanem azokhoz, akik öt sör után látnak neki a lelkes ikszelgetéshez.


Persze lehet sejteni, mire megy ki valószínűleg a játék. A Tárki szerint az MSZP beérte a Fideszt, így a Pártnak fel kell mérnie, kik tartanak vele. Erre kitűnő alkalmat ad ez a remek kis kérdőív, amin feltételezem lesz egy kis vonalkód. De a korábbi levelezések kapcsán mindenki megnyugtatott, többek között Giró Száz András és Szijjártó Péter is, hogy azok minket védenek és nem azonosításra szolgálnak És ha ez ők mondják, akkor az biztos úgy van. Hiszen ők is - mint mindenki a kormányban - merő jóindulat. Minden egyéb alantas gondolat meg csak a "tollforgató terroristák" fejében fogan meg, akik különben is bértollnokok. Ez Magyarország 2012-ben, éljen a Nemzeti Inzultáció!

0 Tovább

Cucu blogja

blogavatar

Vélemények szubjektíven, kritikusan.

Utolsó kommentek