Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hantaboy

Orbán Viktor kijelentette, nem fog össze a Jobbikkal. És most jöttünk le a falvédőről.

 

Nem tudom, van-e még valaki, aki elhiszi azt a sok hazugságot és marhaságot, amit Orbán összehordott itt az utóbbi 23 évben. Elvégre annak idején is azt mondta, a kisgazdákkal nem lép koalícióra. És láss csodát, 1998-ban mégis megtörtént. Nemhiába, ő is megmondta, ne azt figyeljék, amit mond, hanem amit csinál. 13 évvel ezelőtt már láttuk mit mondott és mi lett belőle. Nem, mint ha olyan égbekiáltó gond lett volna, csak akkor ne mondjon mást, legyen következetes. Néha már az is megfordul a fejemben, a Kedves Vezető totál hülyének nézi a saját szavazóit.

Szemernyi kétségünk se lehet afelől, ha érdekei valaha bármilyen okból kifolyólag úgy kívánják, fog a Jobbikkal kormányozni. Minden tettét a hatalomért és annak megtartásának rendel alá. Mondott ő már sok mindent, amiket aztán másnap nemegyszer felül is írt. Biztos vagyok benne, amikor ezek a mondatok a feledés homályába merülnek, akkor félrerakja, ha a hatalomban akar maradni. És ha még hozzátesszük Vona Gábornak, a Jobbik elnökének tavalyi mondatait, hogy akár a Fidesszel is összefognak a nemzetellenes MSZP eltakarításáért....

 

Orbán szerint a Jobbik növekvő veszély és nem lenne jó a demokráciára nézve, ha külső támogatásukkal alakítson kisebbségi kormányt. Olyan furcsa hallani ezt tőle, mikor pontosan ő maga jelenti a veszélyt arra a megmaradt demokráciára, ami uralkodása után még nyomokban megmaradt az országban. És addig nem is lesz nyugodt, ameddig nem valósul meg víziója, hogy ő marad hatalmon, ameddig szeretne. A látszat fennmarad, lesznek ellenzéki pártok, lehet tüntetni, a Parlament ülésezik, bár Kövér Lászlótól tudjuk, méltatlan egyáltalán az is, hogy az ellenzék ott ülhet. Az érdemi dolgokba senkinek sincs beleszólása, mert azok Orbán fejében dőlnek el. Ezek az operettdemokrácia jellemzői.

 

Szinte az is hihetetlen, Orbán már totál elveszítette a realitásérzékét és már a látszatra se ügyel. Mi sem bizonyítja mindezt, mint hogy minap Tarlós István társaságában az új Mercedes busz próbaútján lényegében kijelentette, ha nem tetszik neki, kié egy épület, akkor csinál rá egy törvényt, hogy ne legyen az övé. Ezzel beigazolta a külföldi befektetők legrosszabb rémálmait, hogy nincs biztonságban a tulajdonunk. Egy ilyen beszélgetés után ne is lepődjünk meg, ha tömegesen itt hagyják az országot. (Egyesek nyilván most elkezdik magyarázni nem ezt mondta. A mondat mögött húzódó filozófia az ijesztő.)

Sajnos az Alaptörvényben sincs benne a magántulajdonhoz való jog, így aztán senki ne pampogjon, ha egyszer csak ráteszi az állam a kezét, bármire, ami nem az övé.
Ami még elképesztőbb, a Kedves Vezető ezeket a hihetetlen és rémes mondatokat nem zárt szobákból kiszivárgó felvételeken mondja el, hanem a nyilvánosság előtt, kamerák kereszttüzében. És vajon hány olyan dolog van a fejében, amit el se mond??!!

 

El kellene gondolkodni, kit is választott meg az ország teljhatalommal a feje fölé.

0 Tovább

Viktor vezér dirigál

Eleinte hallgattak róla, ma már bevallják, de holnap lehet, már büszkén vállaják kormányunk tagjai azt, hogy Orbán egyszemélyben osztja a parancsokat. 


                          Orbán Viktor válaszol Steiner Pál kérdésére a Parlamentben (Fotó: MTI)

Két hír látott tegnap napvilágot, amely mindenképp igazolja, hogy a Kedves Vezető dönt mindenről.

 

Az Élet Menetével egy napon, önmagukat „nemzeti motorosként” definiáló brancs „Adj gázt” címmel vonulgatott volna a városban. Steiner Pál MSZP-s képviselő ezért tegnap a Parlamentben megkérdezte a Vezetőt, mi az álláspontja. Orbán kifejtette, utasítja a Belügyminisztert, hogy tiltsák be. Steiner azt mondta ma reggel a Rádió Q-ban Fiala Jánosnak, erre neki nincs is jogilag lehetősége. Az ügy mindenesetre fura. Miért a kormányfő dönt egy felvonulás engedélyezéséről vagy betiltásáról? Ez a fővárosi rendőrfőkapitány illetékessége lenne. De nem, hazánk egy abszurd ország, ahol a legfőbb embernek kell döntenie arról, mit szabad és mit nem. Félreértések elkerülése végett: nem az a bajom, hogy felszólalt az ügyben. Kimondottan pozitívnak és előremutatónak tartom, és nagyon remélem, a szavakat tettek is fogják követni. (Ne felejtsük azért, Orbán ars poeticája a „Ne azt nézzék, amit mondok, hanem amit csinálok”. Ennek szellemében fokozottan kell figyelni, mit tesz a Kedves Vezető.)
Azt kifogásolom csupán, hogy egyáltalán eljut a miniszterelnökhöz az ügy és ő dönt, nem az illetékes.

A másik hír, a nyugdíjpénztári egyéni számlavezetés. Varga Mihály vasárnap esti nyilatkozatát, miszerint felejtős, hogy az ellopott magánnyugdíjpénztári befizetéseket nem írják jóvá, Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője. Mint mondta, a kérdésében előtte konzultált Orbánnal. Mily meglepő! Ehhez is kell a Kedves Vezető?

Ez a két hír számomra azt sugallja, manapság nyíltan bevállalja a kormány, egyedül Orbán Viktor hoz minden döntést. Vagy ha nem is, de szerepe mindenképpen van benne. Azokban is, amelyeket nem neki kellene eldönteni. 

0 Tovább

Orbán Viktor és a vörös alsógatyák

Önmagához képest is roppant gyenge produkciót mutatott be a Kedves Vezető pénteken, a Millenárison tartott évértékelőjében.

                                       


Más tollával ékeskedett Orbán Viktor pénteki évértékelőjében. Felsorolt egy rakat találmányt (amelyeknek feltalálóira minden magyar büszke lehet), és eredményt. Muszáj volt neki valamivel lelkesíteni a híveket, hiszen uralmának teljesítménye egy nagy nulla. Mindez a beszédről is elmondható, amelynek semmitmondása hűen tükrözte az eddigi tevékenységét. Az egész beszéd önmagában nem emlékeztetett egy igazi évértékelő műfajára, amelyet ő teremtett meg. Beszélt mindenről, az elmúlt húsz évről, a következő húszról. Valahogy se füle-se farka nem volt az egésznek. Csapongott össze-vissza, nem volt egy logikailag jól követhető váza az egésznek.                                                             Orbán elfelejtett beszélni a közeljövőről  Arról, mi várható mondjuk egy év múlva. Ennek egyszerű oka van. Nem tudja még ő maga sem, mit fog csinálni holnapután. Fogalma sincsen, arról, mit szeretne még ő sem. Ezért aztán nem is tudott róla beszélni. Nem is tudom, hogyan tudott ennyi hazugságot összehordani közel háromnegyed órában. Magyarország jobban teljesít...mihez képest??!! Ugyan már. 

"Együtt tették tönkre az országot." - jelentette ki a miniszterelnök, lebuktatva ezzel a Békemenetet szervező Civil Összefogás Fórumát is, amely fennen hirdeti magáról, hogy ők bizony független a kormánytól. Kíváncsi leszek, az Orbán - rezsim udvari álciviljei miképp magyarázzák meg ezt a védhetetlen mondatot. 


                           

             A CÖF egyik plakátja Budapesten - ezt aztán nehezen magyarázzák meg                                                                                                                                                                                                    

"...pártjaink ugyan lehetnek ellenzékben, a haza azonban nem. Lehet, szóval van olyan, hogy néha leparancsolják az embert a parancsnoki hídról vagy a kormánykerék mellől – erről én is tudnék mesélni , hogy miképp kell durcásan ügyekeskedni a fúróval a hajófenékben".                                                                                                                                                   Arról, hogyan kell durcásan ügyekeskedni a fúróval a hajófenékben, a Kedves Vezető is tudna mesélni, ugyanis pont ő az, aki - ameddig nem volt kormányon - a tökélyre fejlesztette és hideg vérrel alkalmazta ezt a taktikát. És hogy a haza nem lehet ellenzékben...nos ez régi duma és látjuk, mihez vezetett, mikor még ellenzékben voltak.

 "a közfoglalkoztatottak átlagkeresete minden ellenkező állítással és hazugsággal szemben meghaladta a 73.200 forintot". Na persze, bruttóban, ami nettóban mennyi??!!! Csak nem 47 ezer forint??!!! 

Jelen sorok íróját egyedül az ijesztette meg egy kicsit, hogy Orbán húsz éves távlatokban gondolkodik. Ezzel akaratlanul (vagy talán akarva) elárulta, mennyi időre szeretne berendezkedni. (Ahogy azt Móricka elképzelte - A szerk.)

Még egy érdekes jelenségre szeretném felhívni a figyelmet. "...még mindig vannak olyanok, akik vörös alsóneműjüket narancssárgára cserélték, és úgy viselik gondosan, hogy az kilátszódjon a nadrág alól. Az ellenük folytatott küzdelem még hosszú ideig ad majd munkát nekünk." - mondta a miniszterelnök, majd közvetlenül e gondolat után a köztévé kamerája Martonyi János külügyminisztert mutatta. 


Nem elemzem tovább ezt a veretes beszédet, ám egy bizonyos, nem sok jót remélek magunknak, és az országnak. 

0 Tovább

Az Orbán fiú esete a Magyar Gárdával

                                       Gárdaavatás 2007 őszén. Fotó: Index,  Huszti István

Gárdaparádé lesz szombat délután a belvárosban - írja a Népszabadság.


Megmondom őszintén, én a helyszínre várom Orbán Viktort is. Ugyanis nem is olyan régen még azt mondta, ad két pofont a gárdistáknak és hazazavarja őket. Nos, nagyon remélem, hogy a miniszterelnök ott fog állni valamelyik sarkon majd az Andrássy úton és megteszi azt, amire már várhatnak jónéhányan. Illik ilyenkor megengedő is lenni, hiszen manapság a koki és a saller divatos, tehát nyugodtan ezt is adhat nekik.

Azóta viszont rájöhettünk: a két pofont mi kaptuk (van néhány csoport, péládul a rokkantak, akiknek ez különösen fájdalmasan esett), a Gárda pedig egy nagy kacsintást. Nem is csoda, hiszen pár éve azt is mondta, nem arra figyeljenek amit mondok, hanem amit teszek. Az üzenet világos. Itt van ez a kétharmados hatalom, amely sarokba szorít minden olyan véleményt, mely nem őket élteti és akkor pont egy ilyet ne tudnának könnyedén betiltani? Ugyan már. Akarat kérdése az egész, ami meg nekem úgy tűnik, nagyon hiányzik. Vidéken és Pesten is bátran vonaulhatnak, nem lesz ebből gond.
Ozorán viszont nem szórakozhat egy fiatal, mert jön vagy félezer rendőr és elviszi, viszont a Gárda nyugodtan parádézhat a főváros szívében. Számomra világos az üzenet. (Az ozorai eseményeket a Hír TV jelentette be. Kíváncsi leszek, milyen szorgalommal fognak eljárni az adó munkatársai, ha a szombati rendezvényen bárminemű jogsértést tapasztalnak.)

A Magyar Nemzet azt írja, azért engedélyezték a szombati menetet, mert ha a melegek vonulhatnak, akkor ők is. Az érvelés valahol sántít. Ugyanis a homoszexuálisok felvonulása Európa nyugati felében évenkénti szokás, de az viszont már nem, hogy a szélsőjobb fényes nappal elfoglalja a főváros utcáit és egy, amúgy papíron évek óta betiltott szervezet megalakulását lehessen ünnepleni a város kellős közepén.
Csak én érzem, hogy valahol sántít a dolog, hogy a két orbáni pofont senki sem látta? Valószínűleg azért, mert meg sem történt. Ezért lehet nyugodtan gárdázni szombaton.

3 Tovább

Koalíciós pávatánc?

Vajon összeboronál végül a Fidesz és a Jobbik és koalícíóra lépnek 2014-ben?

Vona Gábor a 2010-es választások éjszakáján. Fotó: MTI                                                     

Az utóbbi napok hírei között szerepel két olyan mondat, mely felveti ezt a kérdést, így tehát úgy vélem, megalapoz a kérdés egy kis utánajárást, illetve találgatást.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke a székelyföldi Borzonton tartott – immár nyolcadik - EMI (Erdélyi Magyar Ifjak) táborban azt mondta, pártja összefogna a Fidesszel azért, hogy a szerintük nemzetellenes MSZP-t eltakarítsák. Ugyanitt Kőszegi Zoltán, a Fidesz képviselője azt mondta, ha megerősödik pártja, akkor akár már nyolc év múlva felvethető a trianoni békeszerződés felülvizsgálata.

 

Válasszuk szét a két mondatot és kezdjük Vona kijelentésével. Senki számára nem mondok újdonságot, hogy Orbán Viktor nevelte ki a Jobbik vezetőjét, még annak idején a polgári körökben. Nem tudom, a miniszterelnök miképp viszonyul a parlamenti szélsőjobboldal prominens alakjához, aki végső soron szellemi gyermeke. Tételezzünk fel egy olyan helyzetet, ami nagyon könnyen előfordulhat. A Fidesz népszerűsége lezuhan, a Jobbiké pedig stagnál a szokásos tizenakárhány százalékon. Orbán mindenképpen bent akarja magát a hatalomban tartani, céljai elérése érdekében pedig hajlamos a tűzzel játszani. Nincs kizárva, hogy – bármennyire is fanyalogni fog – stratégiai partnert kellene keresni és csak a Jobbik jöhet szóba, mint potenciális jelölt. És azért nem áll annyira távol ez az érdekszövetség, hiszen pár éve – ugyan nem túl feltűnően, de önkormányzati szinten néhány helyen együttműködött a két párt. Előfordulhat, utána a Fidesz ugyanazt teszi, mint a 98’-as választások után a kisgazdákkal, de mint ha Vona Gábor egyszer azt mondta, pont ezért nem áll össze velük, mert félnek, hogy erre a sorsra jutnak (viszont erre nem emlékszem nagyon jól, ez csak amolyan emlékkép).

Kőszegi Zoltán megnyilvánulása pedig maga a horror. Kormányzó párt képviselőjeként ilyen kijelentést tenni minimum felelőtlenség. Az, hogy elhatárolódott tőle pártja, a Fidesz, könnyen lehet, csak egy színjáték része. Ugyanis ha komolyabban elítélték volna a nyilatkozatot, akkor keményebb szankciókkal sújtották volna a képviselőt és ezt a nyilvánosság felé kommunikálni kellett volna.

Vannak olyan jelek, melyek azt sejtetik, hogy a Fidesz kacsingatgat a Jobbik felé és gesztusokat tesz irányukba. Ezt bizonyítja, hogy az EMI – táborban közösen szólalnak fel és az, hogy ilyen kijelentéseket tesznek. Ugyanis könnyen meglehet, Kőszegi és Vona igazából már puhítják a terepet egy esetleges koalíciónak és tesztelik, miképp reagálnak a szimpatizánsok ezekre a mondatokra. Közben meg szép lassan megbarátkoznak a 2014-es összefogás gondolatával.  

Viszont az is egy opció, hogy egy sajátos, de roppant ijesztő pávatáncnak vagyunk szemtanúi. Vona Gábor – mint Orbán szellemi neveltje – megtanulhatta, mi az a pávatánc és hogyan kell játszani. 

0 Tovább

Cucu blogja

blogavatar

Vélemények szubjektíven, kritikusan.

Utolsó kommentek