Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kép: ehhez nem kell kommentár

                                                               (Via: Facebook, Fideszfigyelő)

0 Tovább

Bezzeg a Gyurcsány!

Orbán alapos és szívós munkát végzett. Ehhez persze kellettek olyanok, akik ez ellen nem is nagyon tiltakoztak, hanem készségesen elhittek mindent, ami a Kedves Vezető mond.

Még mindig "azelmúltnyolcév" szijjártói varázsában él néhány ember, akik képesek még mindig kész tényként befogadni azt a bődületes baromságot, mely szerint kizárólag a szocialisták tehetnek minden olyan megszorításról, melyet most a Párt a nyakunkba zúdít. Sikeresen végeződött az bűnbakképzési folyamat, melyet ez a hatalom indított, csupán azért, hogy elterelje a figyelmet önmagáról és hülye lépéseiről. Mint anno Hitler a zsidókat, Orbánék az MSZP-t kiáltották ki fő bűnösnek, ami egyfajta jolly joker kártya, amit mindig elő lehet venni, ha már nagyon szorulna a hurok. Lehet kire mutogatni, ha kiáll a pulpitusra a papagájkommandó valamely tagja és előadja, most éppen kit és miért szívatnak meg, de brutális mértékben. Bele sem merek gondolni abba, mi történt volna akkor, ha annak idején a Gyurcsány - Bajnai tandem lépi meg mind azt, amit most a Párt. Mennyire felháborodott volna a sok hívő, ha ellopják a magánnyugdíját, bevezetik a tranzakciós adót, a tandíjat és ilyen igazságtalanul alakítják át a felsőoktatást, hogy csak az elit járhat például a jogi vagy a közgazdász szakra. (Azt azért hozzáteszem, joggal). Néhány példa amit feljebb felsoroltam, de valami hihetetlen, Gyurcsány 300 forint miatt lett a közutálat tárgya. És most ez a hatalom ennek az összegnek a hányszorosát hajtja be rajtunk? Biztos, ha a Viktor mondja, az más. Mert a szemét szocik, meg a Gyurcsány, aki elkúrta. Számomra sokkal szimpatikusabb az az ember, aki bevallja, hazudott és hibázott, mint az, aki azt mondja, ő mindig az igazat mondta.

Számomra az lenne az ideális, ha mindenki racionális alapokon politizálna és nem emocionális ingerek vezérelnék. Kérdezem, kinek lett attól több pénze, hogy zászlót lengetett a Fidesz nagygyűlésen? Van valaki, akinek lett munkája, mert a Békemeneten "Szeretünk Viktor" táblával menetelt? Engem sosem az ilyen érzelmi hatások motiválnak, hanem elsősorban a pénz és a jó ízlés. Mennyivel lesz több a pénztárcámban, és milyen lesz az a demokrácia, amiben élek. Most jelenleg nagyon úgy tűnik, megszűnt az államforma, melyben felnőttem. Nem volt részem a kommunizmusban, sosem tudtam, milyen érzés egy autoriter rendszerben élni. Most megtudom. Arra talán jó ez a korszak, hogy végre sokan megértik, mi az a sajtószabadság, a jogállam, ami korábban olyan természetes volt, és fel sem tűnt.

0 Tovább

Hazárdjáték az államkasszával

Itt a legújabb népsarc, a tranzakciós díj. Mondhat bármit Orbán Viktor, mekkora lesz ennek a mértéke, ez családonként havi több ezer forinttal növeli meg a kiadásokat 2013-tól. Megint, de megint a kispénzűekkel szórakoznak. Mit szeretnének, hogy éhen haljunk? Mert elbaltázták a gazdaságunkat? Azt a bizonyos "elmúltnyolcév" -et egy év alatt helyre lehetett volna rakni. Ez is azt bizonyítja, Matolcsy úgy gallyra tette hazánk gazdálkodását, mint annak a rendje. Ezt az elképzelést erősíti meg a tandíj bevezetése, melyet önköltségnek neveznek. (És ami ellen 2008-ban még népszavazást is tartottak). Számtalanszor eszembe jutott, számtalanszor megkérdeztem, de a Fideszre szavazók tudták 2010-ben, mire szavaztak? Nem értem, miért nem vallják be maguknak, ezt már nem vállalom, amit ez a kormány művel? A Gyurcsány - kormány ennek a töredékéért megutáltatta magát az emberekkel. Tényleg az sokkal nagyobb baj, amikor valaki csúnyán beszél egy amúgy zárt frakcióülésen vagy az, hogy ellopják a megtakarításunkat és mindenféle új adóval kiveszik az amúgy is csökkenő tárcánkból a pénzt? Döntsön mindenki maga. Itt is megmutatkozik, sokan érzelmi, és nem racionális alapon választanak maguknak pártot. Ezt tudja mesterien kihasználni a Kedves Vezető. 

Bauer Tamás felvázolt egy félelmetes gazdasági jövőképet. Szerinte Orbán nem akar megállapodni az IMF-fel, hanem rá akarja tenni a kezét a Nemzeti Bank valutatartalékára. Ez véleményem az alábbi hatásokat váltaná ki: a miniszterelnök sikeresen tudná kommunikálni, lám, IMF - megállapodás nélkül is talpra tudunk állni. Végezetes dolog. Argentína a kilencvenes években is ezt tette. Nem sokára az argentin emberek a saját bőrükön érezték az államcsőd velejáróit. Visszakanyarodva hazánkra, Orbán ezzel két legyet üt egy csapásra: választásokat nyer 2014-ben, és ha esetleg még is elveszíti azokat, és a következő kormány nyakába szakad a krach, akkor tud rájuk mutogatni, milyen dilettánsok. Mindezt persze remekül fogják majd tálalni, és sokan be is fogják venni. Bízhatnak a választók rossz memóriájában is, hiszen egy idő után a legtöbben felejtenek, így erre is tudnak stratégiát építeni. Orbán ezzel is tudja biztosítani túlélését, ha esetleg balul ütnének ki a dolgok és kiszorulna a hatalomból két év múlva, mert így onnan még mindig lenne esély a visszatérésre. Persze, mindez csak vízió és őszintén remélem, nem fog bekövetkezni.

Én úgy vagyok, talán nem is baj, ha jön még jó sok adó. Fenékig a keserűség poharával! Úgy, hogy 2014-ben senkinek ne jusson eszébe megszavazni, ezeket.

0 Tovább

Tengeribeteg lettem a gyorsnaszádon

Újfent témamorzsákat szedegettem össze az elmúlt napokból.

Ismét összegyűltek március 15.-én Orbán hívői a Kossuth téren, lengyelekkel is megfejelve, akik közül sokan azt sem tudták, miért vannak itt, de lelkesen éltették a diktátorunkat. Az Origo beszámolója szerint egy hatéves kislány is üvöltötte a "Viktor Orbán"-t. Úgy látszik, ott is megvan az réteg, aki ugrik az ilyesmikre. Hallani lehetett olyan megnyilatkozásokat is tőlük, hogy milyen jó, hogy nekünk magyaroknak van egy Orbán Viktorunk. Tényleg, milyen rohadt jó, de én szíves örömest lemondanék róla. Ezen az összejövetelen elhangzott két beszéd. Az egyik felszólaló Szájer József volt - aki mint tudjuk, iPaden írta meg ezt a gyönyörű és fantasztikus alkotmányt - és persze a Kedves Vezető is. Az ellentmondásokra Gerő András hívta fel a figyelmet. Szájer egy teljesen normális szónoklatot mondott, amiben semmi kivetnivaló nem volt és amelyben Unio mellett foglalt állást. Aztán jött Orbán, aki meg ennek a szöges ellentétét adta elő. Mi nem leszünk gyarmat (nem mellékes tényező, hogy a gyarmatokra nem szokást pénzt bevinni), EU=Szovjetunió (mikor erre reagáltak Brüsszelben, akkor azonnal előugrott Szijjártó, aki szerint félreértettek valamit. Mindenki hülye, de mi vagyunk okosak!) és nekünk sem fog dirigálni. Nem értem, ezt a kettős hangvételt hogyan emésztette meg a Tisztelt Nagyérdemű? Vagy minderről tudomást sem akarnak venni?

Ez az Orbán-jelenség is egy figyelemreméltó kérdés. Ismét bebizonyosodni látszik, a történelem újraismétli magát, ugyanis bizonyos időként születik egy olyan személy, aki mesterien tudja manipulálni azokat, akik vevők erre. A jelenlegi miniszterelnök zseniális módon ért ehhez és a tömegpszichózishoz. Úgy tudja hülyíteni a tömeget, ahogy ő akarja. Igazi diktátori jellem. Adolf Hitler is rendelkezett ezzel a tulajdonságokkal. Mikor még csak egy maroknyi ember volt vele, akkor még csak nevettek a kis bajuszos csávón és meg lehet nézni, mi lett belőle...

Nagy Navarro Balázsnak és Szávuly Arankának ítélte az év nemzetközi sajtódíját az Olasz Országos Sajtószövetség. Túl azon, hogy blogom is gratulál a két érintettnek, van egy másik vetülete is a dolognak. Az egy dolog, hogy a külföld így jelzi elismerését, azért amiért egyesek küzdenek, de jelzi is a hatalomnak: nem minden úgy van, ahogy a Vezér gondolja. (Emlékezzünk csak vissza: mikor Orbán elkezdte piszkálni Simor András MNB-elnököt, akkor hirtelen ő lett az év jegybankára a felzárkózó régióban.) A helyszín még egy különös adalékkal szolgál. Ugyanis jó pár évvel ezelőtt az olasz média is hasonló problémákkal küzdött, mint a magyar. A jelek szerint tanultak az esetből. 

Szerdán újból történelmi csúcsra ér a benzinár. Le sem merem írni az új árat. Nem tudom, hová tűnt Szijjártó Péter, aki ellenzékben még olyan nagyon a kormányt hibáztatta az üzemanyagok akkori áraiért. Ha már itt tartunk, Török Zsolt és az MSZP minap néhány benzinkútnál akciózott és "Kösz Orbán" feliratú táblákat helyeztek el a bejáratoknál. Furcsa, ellenzékben mennyire érzékenyek lesznek egyes pártok. Legjobb emlékeim szerint pont a választások előtt emelték meg a jövedéki adót, mely sok autósnál gondoskodhatott arról, hogy ne a szocialistákra szavazzon. (Többek között jómagam is idetartozok.) Így mikor ebben a témában megnyilvánulnak, finoman szóval sem hitelesek. 

0 Tovább

Mondatok Orbán Viktortól

Álljon itt egy kis idézetgyűjtemény a Kedves Vezértől március 15.-e alkalmából, melyek az idő elmúlásával kicsikét másképpen hatnak vagy szimplán csak érdekesek.


"Ha nincs pénzed, nem tanulhat a gyereked" - 2008. II. 29 (Vélemény a tandíjról. Felvetés: mi a differencia a tandíj és az önköltség között? - A szerk.)

"Szögezzük le, hogy a tandíjnak egyetlen dologhoz van köze: ahhoz, hogy valakik elbénázták a magyar gazdaságot, elbénázták annak működtetését, és ennek árát akarják velünk megfizettetni. Magyarország elkövetkező 15-30 évének sikerét a tudás és nem a pénz fogja meghatározni, ezért az egész magyar jövő szempontjából felelőtlen politika a tandíj bevezetése" - 2008. III. 1

"Helyes-e az egyébként is egyre nagyobb társadalmi különbségeket mutató Magyarország érdekében bevezetni a tandíjat, amely a legszegényebb gyerekeket, bár tehetségesek, de szegény családba születtek kizárja a felsőoktatás lehetőségéből? Erre minden jóérzésű magyar általában nemmel szokott válaszolni, azt mondja, hogy nem helyes." - 2008. III. 1

"Ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok" - 2006. WikiLeaks dokumentum diplomatákkal való beszélgetésről

"Én sem hazudtam soha az embereknek." - 2006 IX. 23

"Sosem rejtettem el valós szándékaimat a választók elől." - 2006. IX 27.

"Lesz 2010-ben egyszeri, nagy arányú adócsökkentés, ha a Fidesz kerül kormányra." - 2009. XI. 10 ( A gazdagoknak lett, a szegényeknek nem, de önmagában igaz a mondat. Amúgy az ÁFA idetartozik? - A szerk.)

"A kommunisták ugyanis hazudnak. A maiak is." - 2010 IV. 09 (Kering az interneten egy egész hosszú lista arról, a Fideszben kik voltak az MSZMP tagjai - A szerk.)

"Vagy azt teszik, amit az emberek akarnak, vagy elkergethető lesz. Onnantól fogva nem hivatkozhat sem demokráciára, sem alkotmányra, nem marad más választása, mint futni, de gyorsan' - 2007.III.17 - Kossuth tér

"Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar." - 1998. IV. 08

"Egyetlen magyar kormány sem érezheti felhatalmazva magát arra, hogy a kisebbségek iránti politikai felelősséget átvállalja a határainkon kívül élő magyarok politikai szervezeteitől." - 1990 és 1994 között ( a pontos dátum nem ismert - A szerk.)

"Minden fiatalnak be kell vonulnia katonai szolgálatra. …minden magyar fiatalembernek kell kapnia alaki kiképzést, és bizonyos mértékű lelki felkészítést is. Ehhez ragaszkodni kell." - 2001. III. 01

"Nagy öröm, hogy a sorkatonaság általunk már 2000-ben kezdeményezett eltörlését sikerült alkotmányos módon rendezni." - 2004. XI. 20


források: Wikipedia, orbanviktor.hu,

0 Tovább

Cucu blogja

blogavatar

Vélemények szubjektíven, kritikusan.

Utolsó kommentek