A Magyar Televízió kitakarta a Híradóban a Legfelsőbb Bíróság korábbi elnökét. Miközben Tőkés László nyilatkozott, Lomnici Zoltánt azzal a módszerrel retusálták ki, mellyel a bűnözőket szokták kitakarni - adta hírül az Index

A 168 óra emlékeztet: az a fajta képhamisítás, amikor szereplőket retusálnak ki a képből a sztálini Oroszországban volt elterjedt módszer. Sztálin kedvelt módszere volt, hogy egykori párttársaiból ellenségeivé vált személyeket takaríttatta el a fotókról (és nem mellesleg gyilkoltatta meg), gyakran úgy, hogy a manipuláció egyértelmű volt. Jó hír, hogy legalább a Kunigunda útján lapozgatnak történelemkönyveket. 

 

Ennyit elöljáróban. Szomorú, hogy itt tartunk. Állami szinten megy a hatalomnak nem tetsző emberek hátrányos megkülönböztetése. Miközben olyan szórakoztató műsorokat adnak, melyek nagy nézettségszámot produkálnak, olyan piszkos és alantas módszereket alkalmaznak, melyekre talán az elmúlt 20 évben nem is volt precedens. Lehet persze magyarázkodni, de a lényeg akkor is kendőzetlenül villan meg. Tudatosan tévesztik meg és nézik hülyének a köztévé nézőit. Persze már meg sem lepődök, hiszen hasonló eset  már korábban is volt. Emlékezhetünk arra az esetre, amikor Daniel Cohn-Bendit zöldpárti látogatását manipulálták. Papp Dániel, aki ezért volt felelős, a történtek ellenére hírfőszerkesztő, majd később a közéleti magazinok főnöke is lett - írja a Népszava. A klasszikus, Languszta reggelire című filmben elhangzott mondat jut eszembe: már a látszatra sem ügyelnek. Kitűnően megmutatja, milyen attitűdje van azoknak, akik a köztévé tartalmáért felelnek. Nem véletlen benne a köz szó. Én, mint adófizető jogosan várhatnám el, hogy a valóságnak megfelelő, hírértékkel bíró és mindenféle képtrükk nélkül lássam a dolgokat. Híresztelések szerint egy magánbosszú áll a háttérben, melyre én, baromira nem vagyok kíváncsi. Nagyon nem tud érdekelni, ki kit utál. Undorító, hogy mindezt az átlagnéző is észreveszi. 

Sajnos a kétharmad, a várakozásoknak megfelelően rátelepedett a Magyar Televízióra. A Lomnici-ügy csak egy újabb példája annak, mi is zajlik a köztévében, a háttérben. És néha a képernyőn is.

Végezetül pedig a Hir 24 kettő, vicces képet közölt. Szavak helyett kattintson mindenki, a linkre. Érdemes. :)