Olvastam a december havi horoszkópomat. Még mielőtt bárki azt feltételezné rólam, hogy bulvárlapokat vagy tinimagazinokat olvasok, ezt a hirado.hu oldalon tettem meg. Számomra ez döbbenetes, a közszolgálati média ilyen dolgokkal is foglalkozik.
 


Nyilván az igényeket szeretnék kielégíteni, de azért akkor is. Érzésem szerint nem kellene leadni egy szint alá, még akkor is ha úgy látszik, ezt kell tenni. Erre ott van a megannyi tv és újság. Ezek többek között kiszolgálják az asztrológiára éhes tömegek kíváncsiságát. Számtalan magazin illetve újság létezik, amibe egyszerűen képtelenség úgy belelapozni, úgy, hogy ne akadjon rá az olvasó egy horoszkópra. Érdekelne az írók személye, hiszen én még nem láttam feltüntetve egy helyen sem. (Ha állításom ellenkezője az igaz, akkor elnézést kérek.) Vajon hivatalos asztrológus írja vagy valaki más? Az ominózus írásban nem leltem fel a szerző kilétét, akármennyire kerestem. A közszolgálati médiának nézetem szerint nem kellene a horoszkóppal foglalkoznia, akármennyire is a bulvár rovatban kapott helyet.

Az m1 zászlójára tűzte az úgynevezett igényes bulvár megvalósítását és ezzel úgy tűnik, nem vall kudarcot. A Maradj talpon! elérte, azt, amit sok műsor képtelen volt. Növelte a nézettséget. Bulvár, de közszolgálati. Végre visszaköltözött a képernyőre a műveltségi vetélkedő, amiből tényleg mindenki csak tanulhat. Ráadásul itt hazánkban olyan kitűnően vitelezték ki a műsort, hogy annak egyik eleme iránt érdeklődött már az egyik legnagyobb amerikai csatorna és várhatóan át is fogják tenni a magyarok által kitalált változtatást az ő műsorukba. (Ez egy izraeli licensz, amit a Magyar Televízió is megvett és kisebb módosítások engedélyezettek a műsorban. A lényeg, minden csatorna, aki ezt megvette, kicsit alakíthat rajta, a lényegi dolgokon persze nem.) Bár "csak" hazai gyártmány, de nagyon szórakoztató a Magyarország szeretlek című, szintén vetélkedős műsor.

De talán még sem kellene a horoszkópokat erőltetni. Mert ezáltal számomra kicsit megkérdőjeleződik a közszolgálat hitelessége. Legyen ez meghagyva más médiumoknak.