Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Nagy Nemzeti Dohánymutyi

Lassacskán, ha nem vigyázunk, a fideszes Simicska – spanok kezében lesz az egész ország.

                                                                         Fotó: napi.hu

 

A minap kihirdették az új Nemzeti Dohányboltokra kiírt pályázatok eredményeit, ahol tömegesen nyertek Fidesz közeli vállalkozók, akiknek nulla múltja van a szakmában és nem kaptak semmit se, akik évek óta ebben az iparban vannak. Ez a tény lavinát indított el, az internet már tele van az őrjöngő vesztesek történeteivel.

Nyúljunk vissza az elejére és meg kell kérdezni: miért kellett államosítani a dohánykereskedelmet? Az eddigi rendszer remekül működött, az állami bevételek jöttek. Nem látni azt a hatástanulmányt, amely indokolná azt, hogy miért kellett az egész rendszerbe elemi szinten belepiszkálni. Bár sajnos naiv vagyok, de nem is kellet nekik, hiszen ismerős a sztori. Mindent maguknak. Ez jellemzi az utóbbi három évüket, szeretnék, ha minden az ő kezükben és ellenőrzésük alatt lenne. Komolyan mondom, ilyen történetet Móricz Zsigmond nem tudott volna írni, mint ami kipattant a trafikállamosítás körül. Azok, akik már sok-sok éve ezt csinálják, hiába íratták meg profi pályázatíróval beadványukat, keserű csalódás jutott osztályrészül. Sajnos nem voltak elég jók a Pártnál. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium meg titkosította az elbírálási szempontokat. Hát persze. Az elsődleges szempont úgy is az volt, hogy a saját klientúrájuknak odaadjanak mindent. Ugyanaz a történet, mint a földosztásoknak. 

 

(A Párt totál jókor dobta be a Portik – Laborc találkozók történetét. El akarta terelni a figyelmet a botrányról. De könyörögöm, miért hisszük el Portik Tamás akár egy mondatát is? Szó sincs arról, amit a fideszesek állítanak, amely a baloldal alvilági összefonódását vizionálják a baloldallal. Ez nettó baromság. Azért, mert most már három szóvivővel rohamoz a Párt, mert naponta többször mondják el ugyanazt az ordító hazugságot, amellyel megbízták őket, attól azt még nem fogom elhinni. Náluk már azt se hiszem el, amit kérdeznek.)

 

Mindig azt hiszi az ember, nincs lejjebb. Vérlázító és pofátlan, amit ezek művelnek. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár pedig megemelte az egy doboz cigaretta után járó árrést is, így több marad a kerekeskedőiknél. Vagyis újból a saját embereiket jutalmazzák. Nem akarom elhinni, hogy ennyire aljasul beleröhögnek az emberek arcába.
(Lázár János vonatkozásában óvatosan a kommentekkel. – A szerk.)

Döbbenet, hogy ilyen gátlástalanul és látványosan csinálják mindezt. És még van képük úgy beállítani a történetet, hogy a kiskorúakat védik ezzel…megáll az eszem. Aki akar, az ezután is tud cigarettához jutni. Annyit mondjuk, elérnek, hogy így fellendítik a csempészáru forgalmát. Csak gratulálni tudok.

Erről kell beszélni, nem arról, miről tárgyalgatott évekkel ezelőtt egy titkosszolgálati vezető és egy topbűnöző anno.

 

Itt egy újabb réteg, akikben belerúgtak, de semmi gond srácok, csináljátok csak tovább. Előbb – utóbb úgy is el lesztek zavarva. Idő kérdése és egy csepp könnycseppet sem fogok a szemem sarkában eldörzsölni, ha el kell húznotok a hatalomból. Nagyon megérdemlitek már most is. Olyan jó lenne, ha ez lenne az Orbán – kormány Tocsik ügye. Ám sajnos illúzió a kormányváltás.

(Azt pedig, hogy miért készül előrehozott választásokra a Fidesz vagy legalábbis milyen jelek utalnak erre, azt egy következő bejegyzésemben fogom taglalni.

12 Tovább

Éljen a feudalizmus!

És alázzuk meg az összes nőt!

                                                             Forrás: Facebook

Nem lennék Varga István feleségének a helyében. Ugyanis nem lehet jó dolog egy ilyen férfi mellett élni, aki szerint akkor nem lesz családon belüli erőszak, ha van négy – öt gyerek. Ha ez meg van, a nő utána mehet emancipálódni és dolgozni. Aha. Kidolgozta az igen tisztelt képviselő úr, a női életpályamoddelt. Maradjanak a fakanál mellett, szüljenek gyereket a hazának (azok is egyszer adózni fognak – hosszú távú befektetés), majd negyven – ötven évesen elkezdhet dolgozni. Ismét tanúbizonyságot nyert, a fideszesek elszakadtak a realitások rémisztő talajáról és immár egymás után, szinte kánonban beszélik a nagyobbnál – nagyobb baromságokat. Néha már az is megvillan az agyamban, mint ha versenyeznének egymással. Ezen a héten ki mondja a legnagyobb hülyeséget? Ha van ilyen, akkor ezen a héten Varga István nyert, méghozzá toronymagasan. Büszke lehet rá.

 

Egy ilyen szöveg után már biztos egy hétig tüntetnének, ha szoci mondta volna. De mivel a Párt képviselője beszélt ilyen bölcsességeket, ezért ez rendben van. Undorító. Ezek egy szülőgépnek nézik a nőket? Miért kell megalázni őket és mi ez a feudális gondolkodásmód, ahol a nőket ilyen bánásmódban részesítették? Elhiszem, hogy a fideszeseknek könnyű beszélni, hiszen ahol milliók vannak, oda könnyű ennyi gyereket szülni. De azok, akik hónapról – hónapra élnek és folyton azon sakkoznak, hogy miként lehet kijönni az egyre jobban csökkenő a fizetésükből. És szüljenek gyereket még, éhezzen nyugodtan, semmi gond, de legalább adózni fog majd pár év múlva. Zseniális. 

0 Tovább

Valóban részeg volt a Kossuth Rádió hírolvasója?

Hiába törölték a hangtárból, a Nol TV jóvoltából hallhatók a Kossuth Rádió április 8. - án, reggel 6 órakor elhangzott botrányos hírei. Nem tudni, beteg volt-e ( a Magyar Rádió közleménye szerint ez történt) vagy pedig erősen ittas állapotban ült Auth Magda a mikrofon elé. Ez utóbbi feltevést támasztja alá, hogy azokat a mondatokat, melyeket baki nélkül mondot el, tipikus illuminált hangsúlyozással olvasta fel. Őszintén kíváncsi lennék arra, ha ez egy másik, nem a kormány uralma alatt lévő rádióban esett volna meg, mi történt volna. Szerintem már nem működne az az adó és tüntetnének a szerkesztősége előtt. Mivel ez a "közszolgálat" - ban történt, így nyugodtan mehet minden a régiben. Ám ami elvárható lenne, hogy ezután a botrány után Auth Magdának távoznia kell (amennyiben valóban alkoholos befolyásoltság alatt volt adásban.)  Az Index emlékeztet arra, 2002-ben, amikor a Bolgár György távozásáról szóló hírt olvasta fel a rádióban, azt úgy kommentálta, hogy "na végre". A rádió akkor közleményben kért elnézést a hallgatóktól, és elhatárolódott a megjegyzéstől.

Mivel ő a Magyar Rádió egyik legjobb hírolvasója, ezért elnézést kérek tőle, ha fenti állításaim nem igazak,

0 Tovább

Botrány a Kamaraszínházban

Videó kizárólag erős idegzetű embereknek. Amiről tegnap hír adtam, az jöjjön a maga valóságában. Döbbenet és gyalázat!

0 Tovább

Folytassa IMF!

Megszakadt a kormány és az IMF tárgyalása. Állítólag az új jegybanktörvény tett be nekik. Az egyik oldal azt mondja, semmi baj, az ellenzék szerint államcsőd közeli helyzetben vagyunk és a szakadék felé tartunk. Megpróbálok rendet tenni ebben a kaotikában (noha nem ígérem, sikerül is.)

Ennek következtében a 3 perc alatt brutális gyengülést produkált a forint az euróval szemben, a BUX is meredeken elkezdett zuhanni. Ezt mindennek lehet titulálni, csak éppen sikernek nem. Persze azért kormányoldalon mindenki igyekszik bagatellizálni az egészet. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője szerint a Valutaalap munkatársai otthon akarják várni a Jézuskát. (Biztos nem értesült arról az aprócska, ám el nem hanyagolható dologról, hogy eredetileg tovább maradtak volna Budapesten.) Hallani olyan véleményt is, miszerint ez csak egy informális tárgyalás volt és az igazi majd csak később kezdődik. A egyeztetést vezető, újabban tárca nélküli miniszter Fellegi Tamás totálisan mást mondott, mint a helyzet. Idézem az általa kiadott közleményt: "A találkozó célja a kapcsolatfelvétel, az érdemi tárgyalások menetrendjének és tematikájának előzetes egyeztetése volt. A megbeszélés kiemelt jelentőséggel bírt, mivel világossá tette a felek számára az álláspontokat, így a magyar Kormány azok ismeretében készülhet fel a jövőbeni tárgyalásokra" .
Már ha lesz ilyen. Nem lennék meglepve, ha az IMF végleg hátat fordítana hazánknak. Sok tényező játszhatott közre abban, miért hagyta faképnél a kormányt. Ilyen lehet például a maradék magánnyugdíjpénztár tag lenyúlása vagy az új jegybanki alaptörvény, mely lényegében pórázon tartaná az intézményt. Bár az utolsó napon még igyekeztek rajta finomítani, Brüsszelben úgy vélik, a kabinet eddigi magatartása arra utal, hogy végül nem fogadják el Rogán Antal módosító indítványát. Könnyen lehet azonban, felálltak volna amúgy is az asztaltól, de az a törvény csak adott számukra egy indokot vagy ha úgy tetszik, ürügyet.

Néhány elemző egészen odáig ment: végezetes lehet ha nem közelednek az álláspontok. Duronelly Péter Budapest Alapkezelő befektetési igazgatója az Indexnek úgy reagált a tárgyalások megszakadására, hogy "úgy fest, hogy nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal". Ezek után valóban apró öröm az a tény, miszerint újabb leminősítés nem várható.
Az Index emlékeztet arra, két szervezettel kell egyezségre jutni, a másik pedig az Európai Unió. A lap szerint ők a nehezebb ellenfél. Ijesztő, hogy Olli Rehn személyes döntése alapján fejezték be az egyeztetést.
Nehéz most megállapítási jelen pillanatban, mi történik hazánkkal a továbbiakban. Egyben biztosak lehetünk. Az IMF elrohanása baljós előjel az egész gazdaságra nézve, hiszen a velük való kompromisszum javítaná a befektetői hangulatot. És nem mellesleg a forint árfolyamának is jót tenne. Most csak néhány előnyét soroltam fel annak, milyen pozitív hatásai lennének egy esetleges megállípodásnak. De még az is előfordulhat, hogy januárban végleg megszakadnak a tárgyalások és akkor finoman szólva is nyakig ülünk majd a szószban. Mert kell az a bizonyos hitel.
Nem lehet tudni, milyen fordulatokat vesz még ez a história. Mi, magyar emberek csak bizakodhatunk egy olyan kimenetelben, melyben mindenki jól jár.

források: nepszava.hu; index.hu

 

0 Tovább
«
12

Cucu blogja

blogavatar

Vélemények szubjektíven, kritikusan.

Utolsó kommentek