Lassacskán, ha nem vigyázunk, a fideszes Simicska – spanok kezében lesz az egész ország.

                                                                         Fotó: napi.hu

 

A minap kihirdették az új Nemzeti Dohányboltokra kiírt pályázatok eredményeit, ahol tömegesen nyertek Fidesz közeli vállalkozók, akiknek nulla múltja van a szakmában és nem kaptak semmit se, akik évek óta ebben az iparban vannak. Ez a tény lavinát indított el, az internet már tele van az őrjöngő vesztesek történeteivel.

Nyúljunk vissza az elejére és meg kell kérdezni: miért kellett államosítani a dohánykereskedelmet? Az eddigi rendszer remekül működött, az állami bevételek jöttek. Nem látni azt a hatástanulmányt, amely indokolná azt, hogy miért kellett az egész rendszerbe elemi szinten belepiszkálni. Bár sajnos naiv vagyok, de nem is kellet nekik, hiszen ismerős a sztori. Mindent maguknak. Ez jellemzi az utóbbi három évüket, szeretnék, ha minden az ő kezükben és ellenőrzésük alatt lenne. Komolyan mondom, ilyen történetet Móricz Zsigmond nem tudott volna írni, mint ami kipattant a trafikállamosítás körül. Azok, akik már sok-sok éve ezt csinálják, hiába íratták meg profi pályázatíróval beadványukat, keserű csalódás jutott osztályrészül. Sajnos nem voltak elég jók a Pártnál. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium meg titkosította az elbírálási szempontokat. Hát persze. Az elsődleges szempont úgy is az volt, hogy a saját klientúrájuknak odaadjanak mindent. Ugyanaz a történet, mint a földosztásoknak. 

 

(A Párt totál jókor dobta be a Portik – Laborc találkozók történetét. El akarta terelni a figyelmet a botrányról. De könyörögöm, miért hisszük el Portik Tamás akár egy mondatát is? Szó sincs arról, amit a fideszesek állítanak, amely a baloldal alvilági összefonódását vizionálják a baloldallal. Ez nettó baromság. Azért, mert most már három szóvivővel rohamoz a Párt, mert naponta többször mondják el ugyanazt az ordító hazugságot, amellyel megbízták őket, attól azt még nem fogom elhinni. Náluk már azt se hiszem el, amit kérdeznek.)

 

Mindig azt hiszi az ember, nincs lejjebb. Vérlázító és pofátlan, amit ezek művelnek. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár pedig megemelte az egy doboz cigaretta után járó árrést is, így több marad a kerekeskedőiknél. Vagyis újból a saját embereiket jutalmazzák. Nem akarom elhinni, hogy ennyire aljasul beleröhögnek az emberek arcába.
(Lázár János vonatkozásában óvatosan a kommentekkel. – A szerk.)

Döbbenet, hogy ilyen gátlástalanul és látványosan csinálják mindezt. És még van képük úgy beállítani a történetet, hogy a kiskorúakat védik ezzel…megáll az eszem. Aki akar, az ezután is tud cigarettához jutni. Annyit mondjuk, elérnek, hogy így fellendítik a csempészáru forgalmát. Csak gratulálni tudok.

Erről kell beszélni, nem arról, miről tárgyalgatott évekkel ezelőtt egy titkosszolgálati vezető és egy topbűnöző anno.

 

Itt egy újabb réteg, akikben belerúgtak, de semmi gond srácok, csináljátok csak tovább. Előbb – utóbb úgy is el lesztek zavarva. Idő kérdése és egy csepp könnycseppet sem fogok a szemem sarkában eldörzsölni, ha el kell húznotok a hatalomból. Nagyon megérdemlitek már most is. Olyan jó lenne, ha ez lenne az Orbán – kormány Tocsik ügye. Ám sajnos illúzió a kormányváltás.

(Azt pedig, hogy miért készül előrehozott választásokra a Fidesz vagy legalábbis milyen jelek utalnak erre, azt egy következő bejegyzésemben fogom taglalni.