Itt a legújabb agymenés. Erzsébet - utalványban adná a kormány a családi pótlékot és több más szociális juttatást. El vagyok képedve az ötlettől. Sokan ennek az összegnek különös jelentőséget tulajdonítanak, hiszen ebből meg lehet venni a tanuló gyermek bérleteit, többek között. Ha ezt elveszik, akkor mivel lesznek kifizetve? A villany és a áramszámlát szintén kizárt ilyen módon kiegyenlíteni. Sőt, vannak olyan települések - egy ilyen helyen készített riportot az [origo] - ahol csak furgonból lehet vásárolni, ugyanis olyan kicsi a település, hogy nincs bolt. Helyben nem lehet beváltani, ezért utazni kellene, ami meg nem ingyen van. Ebből is következik, a Párt milyen mértékben vesztette el realitásérzékét és mennyire szakadt távol a mindennapi emberek világától.
Még egy másik vonzata is van a dolognak. Nekem senki sem mondja meg, mire költsem a pénzemet. Ha megkapom a családi pótlékot, akkor szeretném, ha az én jogom, az én felelősségem lenne, hova költöm. A gyerekemnek veszek belőle új cipőt, vagy lemegyek a sarki kiskocsmába, beledobálom a félkarú rablóba és elverem az egész havi keretet egy fél óra alatt. (Vagy alakítsák Erzsébet - kompatibilissé.) Ez a szép a felnőttkorban: mindenki saját maga dönt arról, mire költ, mit csinál és így tovább. Így, ha a fenti dolgok közül én bármelyiket választom, legyen az én dolgom. Ne ilyen hülye papírokat osszanak nekem pénz helyett.

Furcsa az aktuális Demokrata címlapja. Annak tanúsága szerint ugyanis Schmitt Pálnak az ellene indult hecckampány miatt kellett lemondania. Ha valaki lemásolja a doktoriját más szerzőkről, mikor ez kiderül, pofátlan módon belehazudik a "zemberek" arcába, ha ez politikai hecckampány, nos, akkor egyetértek.

Lila formaruhákat kapnak a BKV - ellenőrök - számol be a Blikk. Mivel munkáltatójuk is a BKK lesz, aminek ez a színe, ezért lesz változás. Na ez piszkálja a csőrömet, de nagyon. Itt megy folyamatosan a rinyálás és az ijesztgetés, mennyi pénz kell a vállalatnak ahhoz, hogy életben maradjon és ilyen baromságokra költik el a pénzt. Megáll az eszem. Miközben, Sztálin - korabeli buszmatuzsálemekkel utazunk, melyeket múzeumban kellene mutogatni, negyven éves metrókkal utazunk, amik bármikor lángra kaphatnak. Arról nem is szólva, a járművek többsége ragad a kosztól. De úgy fest, a formaruhák mindenek felett. Meglátszik, ki vezeti a BKK-t, és kinek a rokona.