Dr. Schmitt Pál nem nagyon mert megszólalni. Az őt ért plágiumgyanú után napok csak hallgatott, és végül ma z MR1 Kossuth rádió 180 perc című műsorában beszélt.

Csak egy hozzá, és pártjához lojális médiumnak volt bátorsága nyilatkozni. Sejtette, itt nem fog kellemetlen kérdéseket kapni. Számítása végül is helyesnek bizonyult. Valamint egy olyan helyen fejthette ki álláspontját ez ügyben, ahol még az eshetősége sem áll fenn egy visszaszólásnak. Mint például az egri Eszterházy Károly Főiskolán, ahol végül is azzal az ürüggyel, hogy vizsga van, nem lépett fel. Helyette inkább egy gimnáziumba megy, ahol várhatóan nem lesz nagy ellenállás,

De visszakanyarodva az ominózus, ma reggeli rádióinterjúra. Nagyon szánalmas magyarázkodás volt az biztos. Azt mondta, a források között szerepelteti a bolgár sportkutató munkáját, méghozzá az első helyen. Csak akkor azt nem értem, akkor a HVG tényfeltáró újságírója ezt kilenc hónap alatt miért nem találta meg?

Schmitt arra a felvetésre, miszerint ezt Georgiev ezt már nem tudja megerősíteni, mert meghalt, lánya pedig tagadta, hogy apja ismerte volna, azt mondta, rosszul volt feltéve a kérdés és ismerték egymást valóban. Nem tudom, az Alaptörvény mellett a keze ügyébe kerül-e néha a Tízparancsolat. Amiben feketén fehéren le van írva: Ne hazudj! Államelnökünknek korrepetációt kellene vennie egy teológustól. Illetve még a Ne lopj! kifejezést is melegen ajánlom figyelmébe.

Erre a Népszabadság hívta fel a figyelmet tulajdonképpen. Ha a plágiumvádat igaztalannak tartja, akkor beperelhette volna az összes olyan médiumot, amely ezt közölte. Csak lehet, félt attól, a bíróság talán nem neki ad majd igazat. A másik ilyen körülmény az az, hogy napokig hallgatott. Nos, mi lenne az életszerű egy ilyen szituációban? Ha én kerülnék hasonló helyzetben, azonnal kiállnék a nyilvánosság elé, tudván, ez nemcsak személyemnek, de hivatalomnak is árt. A lehető leghatározottabban visszautasítok minden vádat és perrel fenyegetem meg mindazokat, akik ilyet híresztelnek rólam. Ehelyett tudjuk mit csinált Schmitt. Kissé életszerűtlen viselkedés egy olyan embertől, a kinek nincs semmilyen takargatnivalója. Magatartása mindezidáig az ellenkezőjére utal, mint amit ebben a bizonyos ma reggeli rádióinterjúben kifejtett. Szégyen lett maga az elnök és a hivatal is, melyet képvisel. Nyugodtan ki jelent jelenteni: Schmitt a legrosszabb köztársasági elnök a rendszerváltás óta. Tulajdonképpen funkcióját sem tölti be, mert pártsemlegesnek kellene lennie és ezenfelül a magyar nép egységét kellene szimbolizálni. Megjegyzem, az addigi elnököket eddig még nem fogadta se fogadta fújolás egy tüntetésen sem. Most meg….

Mondjuk az is igaz, nem vagyunk már köztársaság, hanem szimplán csak Magyarország. Kiszolgáltatva Orbán Viktor szeszélyeinek.