Itt van az euró, ami most vagy készül összedőlni, vagy nem. Mindenesetre Matolcsy György, a Corvinus Egyetemen egy konferencián kijelentette, Magyarország (kapaszkodjon meg mindenki!), 2020-ban fog várhatóan áttérni a közös európai fizetőeszközre. A nemzetgazdasági miniszternek mindenesetre talán sűrűbben kellene forgatni a jövőre életbelépő alkotmányt. Amelyben világosan le van írva, hazánk hivatalos pénzneme, a forint. Nem értem, miért került bele, ha egyszer majd úgy is át kell írni az egész Alaptörvényt. Vagy talán már tudják, nem lesz itt újra 2/3-ad. B alternatíva, Matolcsy hülyeségeket beszél és akkor nem is érdemes foglalkozni az egésszel. Nem ez lenne az első eset.

Mindenesetre a Népszava információja szerint, Hernádi Zsolt helyét veheti át a MOL élén. Mint ahogy a portfolio.hu emlékeztet, Matolcsy még sosem volt a versenyszférában. Nagy kihívás elé állítaná Orbán Viktort, ha ez valóban így történne. Mondjon le a jobbkezéről? Ha ezt tenné, csak kiröhögtetné magát. Vagy hagyja posztján, és akkor továbbra is azt csinál a honi gazdasággal, amihez éppen kedve szottyan? Hiába mondja a miniszterelnök magyar hangja, Szijjártó Péter, hogy szó sincs bizalomvesztésről, azért Matolcsy valahogy nem fér bele abba a tárgyalódelegációba, mely az IMF-hez megy. Könnyen meglehet, ez a Valutaalap egyik feltétele volt. Vele nem állunk szóba. Biztos emlékeznek 2010 nyarára, mikor kipaterolta őket. Valamint friss még az élmény, amikor pár héttel ezelőtt körülbelül 2 perc alatt közölte, mit akar és befejezettnek nyilvánította a tárgyalást. Személyes példa, én ennyi idő alatt lemegyek a kisboltba és veszek egy csokit. De erősen kétlem, hogy ezalatt az időtartam alatt meg lehet tárgyalni azt, ami most jelen pillanatban az ország számára a legfontosabb. Ezért nem férhetett bele abba a keretbe, amit Orbán Viktor küldött tárgyalni az IMF-hez. És erről, mi magyar emberek nem kapunk semminemű tájékoztatást. Jól mondta Hajós András december 3.-án a Képviselői Irodaház mellett megtartott tüntetésen: gyerekeknek néznek minket.
Jó lenne, ha hazánk nemzetgazdasági minisztere egy hozzáértő szakember lenne és nem olyan, aki folyton csak vizionál és az így keletkezett, finoman szólva is légbőlkapott hülyeségeket verné keresztül az országon. Sajnos, ezért nem ők, hanem mi fogunk megfizetni. Keserves lesz a tanulópénz, az biztos.