Már megint a Marslakók. Ígérem, utoljára.

Tudom, már napokkal korábban foglalkoztam vele, és nem is illik már a döglött oroszánba rúgni, de azért akad pár sor, ami az eszembe jutott. Akkor az volt a hír, hogy az MTVA felfüggesztette a sorozat gyártását, mert tolódik a köztévé őszi műsorstruktúrája. Ám mára ez kiderült, ez nem igaz. Illetve az lehet, hogy tolódik, de hogy a Marslakók nem emiatt ér véget az biztos. Tessék, ez Magyarország, ahol bármire ki lehet cseszni kétmilliárdot, mert olyan szinten abszurd ez az ország, hogy erre sem kapja fel túl sok ember a fejét. Kérdem én, menyni értlemesebb dologra lehetett volna költeni ezt a pénzt, mint egy kísérleti - és egyébként - nagy rakat fosra??!! Nem kell köntörfalazni, ki kell mondani, hogy ez az. Nem értem, normális ember hogyan bólinthatott rá erre a förmedvényre? Kereskedelmi tévében három nap alatt megbukott volna. De a hírcsalóktól és hírmanipulátoroktól hemzsegő Abszurdisztán állami tévéjében mindez nem gond. Bármennyire is kedvelem Jáksó Lászlót, meg szeretem a stílusát, de ez nem jött be.

Felveti bennem ez a kudarc: ki járt jól ezzel a sorozatkísérlettel? Van egy olyan gyanúm, mint ha ebből a pénzből csurrant - cseppent volna ennek-annak. Csókosnak, jó pártkádernek? A lista végtelen, csak tippelni tudok. De lehet, én vagyok rosszmájú, és igaza van Jáksó Lászól kreatív producernek, hogy ez ennyibe került. Csak sajnos a példák nem ezt mutatják. Elég, ha a Közgépre gondolok. Ha megnézzük az ilyen horribilis pénzek kifizetését, akkor miért ez az eset lenne kivétel? Nyilván a valószínűségszámítások szerint a sok esetből egyszer bejöhet valami, de akkor is...

Továbbra is élek a gyanúperrel, hogy a Marslakók az csak egy kifizetőhely volt, ahol megint le lehetett nyúlni egy rakat pénzt. Mert a Nemzeti Együttműködés Rendszerében ezt is meg lehet csinálni.