Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A gyanú árnyékában

Már megint a Marslakók. Ígérem, utoljára.

Tudom, már napokkal korábban foglalkoztam vele, és nem is illik már a döglött oroszánba rúgni, de azért akad pár sor, ami az eszembe jutott. Akkor az volt a hír, hogy az MTVA felfüggesztette a sorozat gyártását, mert tolódik a köztévé őszi műsorstruktúrája. Ám mára ez kiderült, ez nem igaz. Illetve az lehet, hogy tolódik, de hogy a Marslakók nem emiatt ér véget az biztos. Tessék, ez Magyarország, ahol bármire ki lehet cseszni kétmilliárdot, mert olyan szinten abszurd ez az ország, hogy erre sem kapja fel túl sok ember a fejét. Kérdem én, menyni értlemesebb dologra lehetett volna költeni ezt a pénzt, mint egy kísérleti - és egyébként - nagy rakat fosra??!! Nem kell köntörfalazni, ki kell mondani, hogy ez az. Nem értem, normális ember hogyan bólinthatott rá erre a förmedvényre? Kereskedelmi tévében három nap alatt megbukott volna. De a hírcsalóktól és hírmanipulátoroktól hemzsegő Abszurdisztán állami tévéjében mindez nem gond. Bármennyire is kedvelem Jáksó Lászlót, meg szeretem a stílusát, de ez nem jött be.

Felveti bennem ez a kudarc: ki járt jól ezzel a sorozatkísérlettel? Van egy olyan gyanúm, mint ha ebből a pénzből csurrant - cseppent volna ennek-annak. Csókosnak, jó pártkádernek? A lista végtelen, csak tippelni tudok. De lehet, én vagyok rosszmájú, és igaza van Jáksó Lászól kreatív producernek, hogy ez ennyibe került. Csak sajnos a példák nem ezt mutatják. Elég, ha a Közgépre gondolok. Ha megnézzük az ilyen horribilis pénzek kifizetését, akkor miért ez az eset lenne kivétel? Nyilván a valószínűségszámítások szerint a sok esetből egyszer bejöhet valami, de akkor is...

Továbbra is élek a gyanúperrel, hogy a Marslakók az csak egy kifizetőhely volt, ahol megint le lehetett nyúlni egy rakat pénzt. Mert a Nemzeti Együttműködés Rendszerében ezt is meg lehet csinálni. 

0 Tovább

A bukás

                                                                    Forrás: megneztem.blog.hu

Megbukott a Marslakók című botrány gyenge sorozat.

Ha közpénz, akkor azt lehet költeni nyugodtan – fogalmazódhatott meg az MTVA illetékeseinek a fejében, mikor rábólintottak erre a finoman szólva is homályos koncepcióra. Aztán jöttek a pofonok. Nem hozta az elvárt nézettséget ez a szar. És mikor ezt a jelzőt használom, akkor még finom vagyok és nőies. Amin nem is csodálkozom, hiszen a tévénéző is meg tudja különböztetni a minőséget és a gagyit.

„Jáksó László félnél is amatőrebb szappanoperája ugyanis nem csak a főműsoridőből csúszott le a híradó előtti műsorsávba, hanem a nézettsége is az alig mérhető kategóriába került. A Marslakók esti adásai heti átlagban 1,1 százalékos közönségarányt tudtak összehozni a 18-49-es korosztályban, ami átlagosan 12 ezer nézőt jelentett – de volt olyan nap, amikor mindössze 0,5 százalékos közönségarányt volt képes produkálni, ami 4977 nézőt jelentett”- írta meg hó elején az Index, a Nielsen felmérése alapján.

 

Most komolyan, tényleg azt hitte valaki, hogy ennek a nézettsége eget rengető lesz? De az is lehet, ez csak valami provokáció volt. Vagy csak a „kenyeret és cirkuszt” elv alapján bedobták a köztudatba, addig is ezen rágódik a sok rosszindulatú blogger és újságíró és nem azon, mennyivel keres kevesebbet és milyen drámai mértékben zuhant vissza az életszínvonal. Tényleg csak találgatni tudok, ugyanis szerintem ezt az izét senki sem gondolhatta komolyan. Ha vicc akart volna lenni, az kétmilliárdért kicsikét drága.

 

Talán valakinek még is csak feltűnt valami, hiszen a Blikk értesülései szerint felfüggesztették a sorozat forgatását. Én csak azt a kétmilliárdot sajnálom.

0 Tovább

Kétmilliárdos kísérlet

Perjés Zoltán, a Gazdasági Rádió Ízlésdetektívjében azt mondta találóan, ő innentől kezdve közrongálatinak hívja a Marslakók első része után az MTV-t. Teljes joggal.

Úristen, mi ez a szar? - szakadt ki belőlem a szó a második epizód láttán a tv előtt. Levontam a konzekvenciát: megéri jóban lenni Habony Árpáddal, aki a Vezér tanácsadója. Ellenkező esetben ugyanis erősen kétlem, a köztévé képernyőjére került volna ez a förmedvény. Pláne nem ennyi pénzért. Nem tudom, nem akadt egy hozzáértő ember sem Jáksó László környezetében, aki azt mondta volna, ez nem éppen lesz jó? Még kapott is kétmilliárd forintot ez a sorozat, persze csak közpénzből, mert azzal mindig is könnyen bántak azok, akik kezelték őket. Az eredmény valami elképesztő. Az egészben egy olyan Barátok közt hangulatot éreztem, a szereplők is hasonlítanak hozzájuk stílusban és a díszlet is ugyanaz a szemmel látható mű, csakhogy véletlenül se legyen természetes semmi. Úgy látszik, minden országos csatornára kell egy, a realitásoktól teljesen elrugaszkodó szappanopera.
A sztori egy elképzelt szerkesztőségben játszódik, ahol újságírók a szereplők. Nos, én mint egy majdnem újságíró, visszautasítom a párhuzamot, mert köszönőviszonyban sincs a valóság azzal, amit a Marslakókban lehet látni. Ezek után nagyon remélem, akiknek fogalmuk sincsen arról, milyenek a firkászok, az nem ez alapján fog minket megítélni. Maga a cselekmény úgy nyúlik, mint a rétestészta. A második részben jóformán nem történik semmi sem. Kedvenc részem az volt, mikor a főnök visz a kezében egy csokor rózsát, bedobja a kukába, majd visszaveszi és ezt a műveletet megismétli párszor. Ezzel is elment a huszonhat perces adásban egy minutum. Fájdalmasan gondolok arra, mennyi pénzt csesztek el erre. Tudom, ez demagógia, de számtalan, értelmesebb célra is el lehetett volna költeni ezt az elképesztően horribilis összeget.

Nem tudom, Jáksó László miért kapott ilyen megbízást. Éveken át a Heti hetesben osztotta a Pártot, most meg úgy tűnik, azoknak kiszolgálója lett. Persze, van az a pénz. A köztévé meg kitűnő színhelye az ilyen kísérleteknek, hiszen itt senki sem érdekel a nézettség. A Marslakók a közszolgálat megcsúfolása. Elindulása után kijelenthető: megszűnt a közszolgálati televízió Magyarországon. Ugyanis az ilyen színvonaltalan, rossz színészi karakterek maximum egy kereskedelmi adóra valók. Ám ott egy hét alatt megbuknának, mert a kutya sem nézné. De itt más a helyzet. Nyugodtan folyhat el rá egy rakat adóforint, hiszen abból mindig van.

Ha már összefüggést véltem találni, Habony Árpád, Jáksó László és e között az undormány között, akkor átvillant valami az agyamon, ami persze, csak az én fantáziám szüleménye. Könnyen meglehet, ez a hatalomnak egy újabb trükkje. Direkt és szántszándékkal csinálhatta az, aki megalkotta ilyen kritikán alulira. Ugyanis amíg ezen csámcsog a  jónép és egy rakat publicista (többek között én is), addig sem azzal foglalkoznak, ami őket valóban érinti. Gondolok itt a munkanélküliségre, a romló életszínvonalra és a többire. A Párt propagandájából pedig simán kinézem az ilyesféle fifikát. Ahogy már a római császárok megmondták: kenyeret és cirkuszt a népnek. Csak itt az előbbiből egyre kevesebb jut. De ha megnézzük a Marslakókat, attól mindenki jól fog lakni.

0 Tovább

Cucu blogja

blogavatar

Vélemények szubjektíven, kritikusan.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek