„Megsértem a törvényeket, mert megtehetem”.

                                                          Fotó: MTI, Kallos Bea


Budai Gyula, aki elszámoltatási kormánybiztosként „lopta be magát” „azemberek” szívébe, igen csak pikáns mondatokat ejtett el. Kezdjük egy kis kronológiával. Pár hete azt nyilatkozta, nincs kartell dinnyeügyben. Múlt hét pénteken pedig az alábbi kijelentéseket tette:

„Igen, kartelleztünk, a magyar termelők érdekében. A Gazdasági Versenyhivatal is azt mondta, hogy én kartellezek. Igen? És akkor mit tudnak velem csinálni? Vagy a minisztériummal? Vagy a kormánnyal?" 

Ma reggel a közrádiónak viszont már megint máshogy nyilatkozott: csak arra kérték a nagy üzletláncokat, hogy ebben az évben is a tavalyihoz hasonló árban indítsák és fejezzék be a dinnyeértékesítést, és külföldről ne vásároljanak. Majd kijelentette, az üzletláncokkal történt megbeszélésen "árakról nem is volt szó" – számol be az origo.

Számomra és mindenki számára világossá válhat: a magyar kormány törvényeken felül képzeli magát és úgy hiszi, mindent megtehet, mert „azemberek” felhatalmazták erre. Nem ég Budai arcáról a bőr??!! Normális országokban, és nem egy ilyen banánköztársaságban, amivé Orbán és brancsa tett minket, ennek a fele után minimum egy lemondás kellene.

A közmédia és a párthű médiumok nyilván be sem számoltak erről, vagy ha igen, akkor biztos úgy, hogy ez milyen fantasztikus és jó dolog és ez tulajdonképpen a magyar emberek érdekeiért van. Ha már Budai, annak idején a Magyar Nemzet címlapokon hirdette a filozófuspályázatok kapcsán a feljelentést és a gyanút, de még egy nyomorult rövid hírt sem volt képes kiadni arról, hogy a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntették. Ez a jelenség általánosságban is elmondható. A feljelentésről szóló sajtótájékoztatók mindig vezető hírek voltak. Ám arról „érdekes módon” elfelejtettek beszámolni, hogy az ügyek túlnyomó részében megszüntették a nyomozást és alig néhány esetben jutott el az ügy a tárgyalásra. Nem is véletlen, hogy megszűnik ez a poszt a kormányzásban. Ők is érzik, ez nem úgy sikerült, ahogy tervezték. Csak az üldözés illúzióját fenn kellett tartani. Végül ez is összeomlott. Mint ahogy az Orbán - rendszer is, csak most még nagyon nyeregben érzik magukat a kétharmados fülkeforradalmár urak. 

Budai Gyula hűen illusztrálja ennek a tébolyult rezsimnek a morálját. Nem is kell ide mindenféle hangzatos szöveg, a tények önmagukért beszélnek.