Témamorzsák.

Természetesen továbbra sincsenek megszorítások. Hiszen mindig is ellene voltak (szavakban) ennek a mágikus kifejezésnek, melyet egybemostak az MSZP kormányzásával. Még 2011 augusztusában, a hajdúszoboszlói kihelyezett elnökségi ülésen is elutasították ezt - tájékoztatott akkor, a fidesz.hu. Most azonban a Nemzetgazdasági Minisztérium angolul leírta, magyarul azonban nem merik. Nem értem, miért. A hívők úgy is mindent be fognak bevenni, (Szijjártó - Gyurcsány - "azelmúltnyolcév") és ugyanúgy fog menetelni a Kedves Vezető mellett. Miként írható le ez a fogalom másképpen? Így: "strukturális reformok és a költségvetési takarékosság együttesen biztosíthatják, hogy az államháztartás hiánya 2012-ben a GDP 2,5 százalékát tegye ki”. Ez ugye első hallásra milyen jól hangzik, a sok fan meg ezt hallva eszébe sem jut, milyen fogalmat takar ez a jól csengő mondat.
És ebből jön egy ijesztő konzekvencia: mindezt vajon ki fogja megszenvedni? Én, az egyszerű kisember, aki hónapról - hónapra küzdök a megélhetésért és azon izgulok, lesz-e hó végén étel az asztalon. Mikor a családról beszélnek, ők kizárólag azt a bizonyos felső tízezres réteget értik rajtuk. A többi meg éhen is dögölhet tőlük. Egy egészen elképesztő gonoszságot és lenézést érzek a Párttól, mely felém, a kiskeresetű felé irányul. És mivel van hatalmuk, meg is teszik ezeket a lépéseket. Ha ez így folytatódik tovább, akkor azok, akik eddig biztosan meg tudtak élni egy szerény életszínvonalon, azok továbbra is a szegénység felé fognak sodródni, a gazdagok - akik eddig sem szenvedték hiányát a pénznek - meg tovább gyarapítják vagyonukat. (Félreértés ne essék, nem az a bajom, ha valakinek sok pénze van. Csak azokat a lépéseket vetem meg mélyen, mely a kisembertől vesznek el és nekik adnak. Normális országokban ez persze nem így megy, meg is lehet nézni, miképp élnek, mondjuk Svédországban).


"Tehát mondhatjuk azt, hogy 569.818 fő reálhozamát eltőzsdézték" - jelentette ki Selmeczi Gabriella.
Nos, mindezzel egyetértek. Noha, még mindezt akkor mondta, mikor a magánnyugdíj megtakarítások lenyúlását dicsérte, ám kijelentése igen furcsán hat mostanában. "A kormány a magán-nyugdíjpénztári tőke átcsatornázásakor azt ígérte a pénztártagoknak, hogy megmenti a nyugdíjvagyont. Tavaly mégis ő kezelte azt a legrosszabbul, és a pénztárakhoz képest messze a legnagyobb veszteséget ért el az államosított megtakarításokon. Vagyis 2011-ben nem a kasszák "tőzsdézték el" az emberek megtakarításait, hanem éppen az állam." - írja a hvg.hu
Úgy vélem, ide nem is kell különösebb kommentár.


Ez az Erzsébet - utalvány is remekül ki lett találva. Ezt a leánykori nevén étkezési utalványt hol lehet csak beváltani? Csak nem kizárólag a CBA-ban? Nyert. A dolgozó, azt a kis alamizsnáját, amit ez a hatalom ad neki, az is visszavándorol a Fidesz - közeli nagyvállalkozók zsebébe. Ügyes, rendkívül ügyes.