"A család kérését is tolmácsolom, amikor arra kérem a civil és a politikai szervezeteket, hogy se a lányunk nevét, se a személyes tragédiáját ne használják fel uszítás, gyűlölködés vagy a halálbüntetés visszaállításának ürügyéül.
Köszönöm" - Bándy Kata édesanyja.


"A Facebook közösségi portálon szervezett megmozdulások egyikét a "romló közbiztonság", a "cigánybűnözés" miatt, a halálbüntetés visszaállításáért hirdették meg. A fáklyás felvonulás este nyolc órakor, a Hungária út és a Nagy Jenő utca sarkától, azon söröző közeléből indult, ahonnan július 8-án hajnalban Bándy Kata egyedül próbált hazajutni, de otthonába már nem érkezett meg. A tüntetés résztvevői fáklyákkal, piros-fehér-zöld, illetve árpádsávos zászlókkal és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom lobogóival a kezükben, jelentős rendőri kíséret mellett vonultak végig a belvároson, majd a romák által sűrűbben lakott Felsővámház utcán keresztül Bándy Kata egykori lakóhelyére, Ledina városrészbe mentek.

Az MTI által megkérdezett rendőrségi források induláskor négyszázra becsülték a demonstrálók számát, közben a felvonulókhoz még sokan csatlakoztak. A tüntető tömeg tagjainak nagy része férfi volt, sokan fekete ruhát és bakancsot viseltek. Az eseményen megjelent a Jobbik több politikusa, köztük Németh Zsolt országgyűlési képviselő, Barkó Béla, a párt Baranya megyei elnöke és Gyimesi Gábor pécsi önkormányzati képviselő is.
A demonstrálókat nagy érdeklődés kísérte: a városközpontban működő üzletek, éttermek vendégei, alkalmazottai közül nagyon sokan a határozott fellépésű résztvevők haladását figyelték, többen közelebb is mentek hozzájuk, és fotókat készítettek róluk.
Amikor a tömeg a Felsővámház utcába ért, néhányan azt kiáltották a kapualjakban, ablakokban, kőkerítések tetején szemlélődőknek, hogy "Most legyen nagy a pofátok!", majd több tucatnyian kezdték skandálni, hogy "Cigánybűnözés, cigánybűnözés, igenis van cigánybűnözés!"
A tüntetők útjuk végén, Ledinán körben álltak, meghallgatták a szervezőket, amint megköszönik a részvételt, majd néhány perces néma főhajtás után elénekelték a Himnuszt, és szétszéledtek." (MTI)


Úgy vélem, egyeseknek nem sikerült betartani a Bándy család kérését és saját céljaik elérése érdekében felhasználták ezt a szomorú ügyet. Ez több, mint szégyen. Felháborító és undorító ilyen szinten semmibevenni az áldozat hozzátartozóinak kérését. Minden határon túlmegy ez...