Viszontlátásra LMP!


Az én voksomat bebukták. 2 éve azért szavaztam rájuk, mert kezdők voltak, nem mételyezte meg őket a politika, szerettem volna, ha kapnak egy esélyt. Ezt megkapták, amivel nem tudtak élni. Sajnálom, ugyanis többet néztem volna ki belőlük. Csak egy ciklusra futotta ez a csapat. Schiffer András mint ha nem látna tovább az orránál. Úgy fest, az LMP nem foglalkozik az ország sorsával, ugyanazt a mentalitást képviselik, mint a Fidesz, ebben a tekintetben legalábbis. Kizárólag a saját politikai karrierjüket építgetik, amely 2014-ban minden bizonnyal félbe fog szakadni. Ugyanis ki hiszi azt, hogy egy 3%-os párt egyedül képes lesz megverni bárkit is??!! Ugyan már. Az LMP aláírta saját halálos ítéletét. A választók minden bizonnyal arra fognak szavazni, akinek megvan az esélye, hogy leváltsa a Fideszt. Most őszintén: ki fog a különálló pártokra voksolni? Hogy a levesbe menjen az amúgy is értékes ellenzéki szavazat? Könnyen lehet az is, a párt erodálása gyorsabb lesz, mint bárki sejtené. Facebookos reagálások nyomán számomra egyértelműnek tűnik, az LMP nagyon sokat veszített ezzel a döntésével. Bíztam bennük, de a keserű csalódás, amit most érzek.


Orbán Viktor meg dörzsölheti a tenyerét. Ezzel ugyanis az ő malmára hajtjuk a vizet. Ezért vélekedem úgy, hogy 2014-ben is nyerni fog. Az ellenzék széttagolt. És nem úgy tűnik, mint amely egyesülni szeretne. Pláne úgy, hogy a hatalom úgy írja át a választási törvényt, ahogy akarja. Nincs, aki rajtuk kívül bele tudna szólni a folyamatba. Úgy látszik, az ellenzék képtelen túllépni a régi sérelmeken, a személyes attitűdökön, meg a ki tudja min. Nem tudják megérteni és elfogadni azt a tényt: az Orbán - rendszert KIZÁRÓLAG széles összefogással lehet megbuktatni. De ez csak szólam, eljátszunk a gondolattal, hogy milyen jó lenne végre együtt megálljt parancsolni a rendszernek, hiszen nagy az orbáni ellenzék. Igaz, hogy nagy, de képtelen az összefogásra. És akkor megette a fene a kormányváltást. Orbán továbbra is itt lesz 2014 után és azt kell mondani, valahol meg is érdemeljük. Ha nem vagyunk képesek túllátni saját dolgainkon és mindent egy közös érdek alá rendelni. Az összefogás jelen pillanatban egy ábrándnak tűnik. Illúzió, amelybe jó belekapaszkodni, hogy elfeledjük azt a tényt, hogy képtelen az ellenzék egy közös zászló alatt egyesülni az Orbán - rezsim leváltására. Bajnai Gordon kivételével nem nőtt fel a feladat nagyságához. Mint ha még nem akarná felfogni, a fideszesek nem viccelnek, amikor be akarják magukat betonozni akár 20 évre. Ebből is látszik, milyen kevés államférfi van az ellenzék köreiben. Egyre nő azon emberek száma az országban, akik nem kérnek az orbáni világból. De hiába, ha azok, akik őket képviselik, inkább egymással vannak elfoglalva. Mint ha még élne a turáni átok.

Egyszóval: viszontlátásra LMP! Inkább olyasvalakikre adom szavazatomat, akiknek van esélyük elzavarni a Viktort. Nem olyanokra, akik képtelenek kivitelezni ezt a feladatot.