A kormányzat nőkhöz való hozzáállását erősíti meg az államtitkár parlamenti produkciója.

 Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár Szél Bernadettnek válaszol. (Mellette Cséfalvay Zoltán, az NGM államtitkára. Fotó: MTI.)


Ezen felül a seggnyalás magas iskoláját mutatta be Illés Zoltán, amellyel akár a NER best of díszpéldányai közé is bekerülhet. A politikus emellett olyan bunkó és megalázó módon osztotta ki azt őt Verespatak - ügyben kérdező Szél Bernadett képviselőt, amelyre a vérlázító jelző nem elég erős.("Attól, hogy ön szép, még nem következik, hogy ön okos....Én ott voltam másokkal egyetemben, (…), amikor lépések tömkelegét tette meg Orbán Viktor a nagybányai cianid-szennyezés kapcsán. Le a kalappal előtte. Nem nyalás a részemről, ott voltam, megtapasztaltam, le a kalappal azon intézkedések sorozata kapcsán, amiket ott megtett. Képviselő asszony, a miniszterelnök úr nevét ne vegye a szájára. És egy utolsó megjegyzésem: nem a ruha teszi az embert, és attól, hogy ön pólóban beszél, még nem környezetvédő. Gyalázat.")

Na igen, az államtitkár maga a gyalázat, normálisabb országokban azonnal elhúzna, a képét pedig nem látnánk hónapokig, és csak egy szégyenkező nyilatkozatot hallanánk tőle, hogy mennyire sajnálja. Remélem, ha otthon belenéz a tükörbe, valahol mélyen restelli magát, azzal az undorító suttyósággal együtt, amit itt viszontválasz címen kinyögött magából. Nem a ruha teszi az embert, de a stílus maga az ember. Illés Zoltán a jelek szerint ennyit ér. Valami egészen elképesztő az is, hogy a Fidesz kommunikációs igazgatója, a főállású Bajnai - piszkáló, Kocsis Máté kért elnézést.


Ezek a jelenetek velejáróik egy rendszer gondolkodásmódjának. A tekintélyelvű autokrácia kiszolgálóinak (nem hinném, hogy felsőbb utasításra, ez inkább belső inspiráció), folyton bizonyítaniuk kell az Orbán melletti kiállásukat. Ha ezt nem teszik meg, a Kedves Vezető ezt úgy is érhelmezheti, már nem hűségesek hozzá. Ennek a folytonos megfelelési kényszernek az egyik tünete az államtitkár parlamenti műsora.
A szervilizmusból jeles. Bunkóságból és tahóságból jeles. NER pozitív.

Meglepő és mulatságos, ahogy Orbán bábjai egymással versengve nyalnak.


Illés Zoltán esete rávilágít még egy nagyon fontos dologra: megmutatja, hogyan gondolkodik a nőkről a kormány. Ehhez nem is kell különösebb hozzáfűznivaló, ugyanis egyszerre hiteltenítik el azokat a  bocsánatkéréseket és elkenő megnyilvánulásokat, amelyeket kormánypárt politikusok tettek a korábbi elhíresült nőnyilatkozatok kapcsán. Emlékezzünk csak Varga István fideszes képviselő mondataira (szüljenek a nők 4-5 gyereket és nem lesz családon belüli erőszak), vagy az elhíresült komondoros sztorira. A kétkedőknek bizonyítékokat szolgáltat ez az eset is, nem egyedi és elszigetelt kiszólásokról van szó.


Az ügy új fordulatot is vett, ugyanis az államtitkár egy nappal később SMS-ben kért bocsánatot Szél Bernadettől. Túl azon, hogy ezzel önmaga igazolja az ellene felhozott tények valósságát, ezt hívják vérbeli sunyiságnak. A jelek szerint Illés Zoltánnak nem volt annyi tartása, hogy személyesen, nem egy fél perc alatt bepötyögött szöveges üzenettel intézze el a dolgot. A helyes út az lett volna, ha a parlamenti ülésteremben  vagy személyesen kért volna nyilvánosan bocsánatot, de még ahhoz is gyáva, hogy a tettei után vállalja a felelősséget. Gratulálok!

A videón pedig megtekinthető az esetről készült ATV-s összeállítás. Azért ez, mert péládul a Hír TV nem tartotta fontosnak megemlíteni az esetet.