Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Humorérzék nélkül

"Ha nem vesztettük volna el a humorérzékünket, akkor egész nap kacagnánk, amikor a baloldal azt mondja, sérül a demokrácia Magyarországon" - jelentette ki tegnap  Orbán Viktor a Századvég konferencián.



      Orbán Viktor a Századvég, Fókuszban a nemzeti érdek című konferenciáján beszél



Egyre nagyobb aggodalommal követem a miniszterelnök mondatait. Sajnos kezdi elveszíteni azt a maradék önkontrollt, ami eddig benne pislákolt. Beszédeit és megnyilvánulásait jelen sorok írója rendszeresen követi. Egy dolgot észre lehet venni: azon megnyilvánulások, amikor Orbán szabad asszociációk alapján fejti ki gondolatait, egyre hosszabbodnak. Pár hete a Keresztény Értelmiségiek győri kerekasztalán például ez az idő kicsivel volt több, mint 37 perc. Tegnap a Századvég konferencián már 44 perc felett járt. (Ide természetesen nem számítom bele azokat az alkalmakat, amikor valamilyen protokollrendezvényen beszél. Mint például az új Mercdes - buszok átadása vagy egy felújított apátság átadása. Mondjuk mikor egy hete a debreceni templomban szónokolt, az kicsit durva volt. Mármint, hogy az a helység, ami elvileg a keresztény vallás szerint Isten háza, oda beereszteni egy politikust beszédet tartani, erkölcsileg enyhén aggályosnak tartom. Legyen szó akár fideszes, vagy szocialista képviselőről.)
Szóval Orbán Viktoron látszik - amit máshogy nem lehet nevezni - az "elfidelkasztrósodás". A kubai diktátornak voltak ilyen vonásai, hogy hosszú ideig tartott előadásokat. Ez is csak egy jelzés a sok közül, hogy valami nem stimmel.


Ami viszont nagyobb baj, az Orbán demokráciafelfogása. Ő ugyanis úgy véli, az előző szocialista kormányok becsapták az embereket, az orruknál fogva vezették az országot és szerinte hozzájuk képest demokrácia van ma Magyarországon.

Ha ez, ami most van, ez az, akkor köszönöm, de nem kérek ebből a demokráciából. Az neki a demokrácia, hogy a fideszes haverok elviszik a trafikok és a földek zömét? Az neki a demokrácia, hogy eddig négyszer módosították szűk másfél év alatt a grántiszilárdságú Alaptörvényt? (Hihetetlen, de annyira amatőrök és kutyaütők az elvtársak, hogy még azt se tudták normálisan megírni.) Az neki a demokrácia, hogy népszavazás nélkül ránk erőszakol egy új alkotmányt? (Azt a röhejes totót, amit kiküldtek, azt ne tekintsünk valódi véleménynyilvánítási felületnek.) Az neki a demokrácia, hogy a médiafelületek túlnyomó része a Fidesz kezében van, a maradék, hozzájuk nem hű médiumokat pedig sanyargatják? (Lásd Klubrádió.) Az neki a demokrácia, hogy a közmédiát pártmédiává silányította? És még sorolhatnám...

És neki demokrácia az, ahol kitagadjuk a másikat a nemzetből, hazaárulónak tartjuk, mert ő másképp látja a világot? Demokrácia az, ahol egy politikai oldal önmagát a hazával definiálja, és aki nem velünk van, az Magyarország ellensége? Normális országokban egyik politikus se sajátítja ki magának azt az érzést, hogy valaki magyar! És pusztán mindezt politikai haszonszerzés céljából. Ha létezik valami, ami gusztustalan, akkor ez az.

("Hazaáruló kommunista" - kapta meg sértését jelen sorok írója, amikor munkájába menet a HÉV-en elkövette azt az orbániában megbocsáthatatlan bűnt, hogy egy Hócipő nevű újságot lapozgatott. Érdekes, de nekem eszembe se jutna mást megszólni, mert mondjuk a nézeteimmel szögesen ellenkező Magyar Nemzetet olvassa.)



Térjünk vissza Orbán Viktorra, aki nyilván nem az orránál fogva vezeti az országot. Ő sosem tenne ilyet.

"Ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok." - jelentette ki még 2006-ban. Akkor vajon mit csinált ha nem hazudott?

Arra sem emlékszem, hogy a 2010-es kampányban a Fidesz óriásplakátjain szerepelt volna az a kifejezés, hogy "új Alkotmány", vagy "plusz 29 különadó", esetleg az, hogy "ellopjuk a magánynyugdíjpénztári befizetéseket". Lehet én vagyok feledékeny, de ha bárki olvasta volna, akkor jelezze.

Szóval attól tartok, Orbán vezetésével a szakadék felé tartunk. Vonzó alternatíva pedig nem nagyon létezik.

Egyébként a miniszterelnök ma 50 éves. Csak szólok.

0 Tovább

A Nagy Nemzeti Dohánymutyi

Lassacskán, ha nem vigyázunk, a fideszes Simicska – spanok kezében lesz az egész ország.

                                                                         Fotó: napi.hu

 

A minap kihirdették az új Nemzeti Dohányboltokra kiírt pályázatok eredményeit, ahol tömegesen nyertek Fidesz közeli vállalkozók, akiknek nulla múltja van a szakmában és nem kaptak semmit se, akik évek óta ebben az iparban vannak. Ez a tény lavinát indított el, az internet már tele van az őrjöngő vesztesek történeteivel.

Nyúljunk vissza az elejére és meg kell kérdezni: miért kellett államosítani a dohánykereskedelmet? Az eddigi rendszer remekül működött, az állami bevételek jöttek. Nem látni azt a hatástanulmányt, amely indokolná azt, hogy miért kellett az egész rendszerbe elemi szinten belepiszkálni. Bár sajnos naiv vagyok, de nem is kellet nekik, hiszen ismerős a sztori. Mindent maguknak. Ez jellemzi az utóbbi három évüket, szeretnék, ha minden az ő kezükben és ellenőrzésük alatt lenne. Komolyan mondom, ilyen történetet Móricz Zsigmond nem tudott volna írni, mint ami kipattant a trafikállamosítás körül. Azok, akik már sok-sok éve ezt csinálják, hiába íratták meg profi pályázatíróval beadványukat, keserű csalódás jutott osztályrészül. Sajnos nem voltak elég jók a Pártnál. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium meg titkosította az elbírálási szempontokat. Hát persze. Az elsődleges szempont úgy is az volt, hogy a saját klientúrájuknak odaadjanak mindent. Ugyanaz a történet, mint a földosztásoknak. 

 

(A Párt totál jókor dobta be a Portik – Laborc találkozók történetét. El akarta terelni a figyelmet a botrányról. De könyörögöm, miért hisszük el Portik Tamás akár egy mondatát is? Szó sincs arról, amit a fideszesek állítanak, amely a baloldal alvilági összefonódását vizionálják a baloldallal. Ez nettó baromság. Azért, mert most már három szóvivővel rohamoz a Párt, mert naponta többször mondják el ugyanazt az ordító hazugságot, amellyel megbízták őket, attól azt még nem fogom elhinni. Náluk már azt se hiszem el, amit kérdeznek.)

 

Mindig azt hiszi az ember, nincs lejjebb. Vérlázító és pofátlan, amit ezek művelnek. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár pedig megemelte az egy doboz cigaretta után járó árrést is, így több marad a kerekeskedőiknél. Vagyis újból a saját embereiket jutalmazzák. Nem akarom elhinni, hogy ennyire aljasul beleröhögnek az emberek arcába.
(Lázár János vonatkozásában óvatosan a kommentekkel. – A szerk.)

Döbbenet, hogy ilyen gátlástalanul és látványosan csinálják mindezt. És még van képük úgy beállítani a történetet, hogy a kiskorúakat védik ezzel…megáll az eszem. Aki akar, az ezután is tud cigarettához jutni. Annyit mondjuk, elérnek, hogy így fellendítik a csempészáru forgalmát. Csak gratulálni tudok.

Erről kell beszélni, nem arról, miről tárgyalgatott évekkel ezelőtt egy titkosszolgálati vezető és egy topbűnöző anno.

 

Itt egy újabb réteg, akikben belerúgtak, de semmi gond srácok, csináljátok csak tovább. Előbb – utóbb úgy is el lesztek zavarva. Idő kérdése és egy csepp könnycseppet sem fogok a szemem sarkában eldörzsölni, ha el kell húznotok a hatalomból. Nagyon megérdemlitek már most is. Olyan jó lenne, ha ez lenne az Orbán – kormány Tocsik ügye. Ám sajnos illúzió a kormányváltás.

(Azt pedig, hogy miért készül előrehozott választásokra a Fidesz vagy legalábbis milyen jelek utalnak erre, azt egy következő bejegyzésemben fogom taglalni.

12 Tovább

Ki számoltatja el Budai Gyulát?

„Megsértem a törvényeket, mert megtehetem”.

                                                          Fotó: MTI, Kallos Bea


Budai Gyula, aki elszámoltatási kormánybiztosként „lopta be magát” „azemberek” szívébe, igen csak pikáns mondatokat ejtett el. Kezdjük egy kis kronológiával. Pár hete azt nyilatkozta, nincs kartell dinnyeügyben. Múlt hét pénteken pedig az alábbi kijelentéseket tette:

„Igen, kartelleztünk, a magyar termelők érdekében. A Gazdasági Versenyhivatal is azt mondta, hogy én kartellezek. Igen? És akkor mit tudnak velem csinálni? Vagy a minisztériummal? Vagy a kormánnyal?" 

Ma reggel a közrádiónak viszont már megint máshogy nyilatkozott: csak arra kérték a nagy üzletláncokat, hogy ebben az évben is a tavalyihoz hasonló árban indítsák és fejezzék be a dinnyeértékesítést, és külföldről ne vásároljanak. Majd kijelentette, az üzletláncokkal történt megbeszélésen "árakról nem is volt szó" – számol be az origo.

Számomra és mindenki számára világossá válhat: a magyar kormány törvényeken felül képzeli magát és úgy hiszi, mindent megtehet, mert „azemberek” felhatalmazták erre. Nem ég Budai arcáról a bőr??!! Normális országokban, és nem egy ilyen banánköztársaságban, amivé Orbán és brancsa tett minket, ennek a fele után minimum egy lemondás kellene.

A közmédia és a párthű médiumok nyilván be sem számoltak erről, vagy ha igen, akkor biztos úgy, hogy ez milyen fantasztikus és jó dolog és ez tulajdonképpen a magyar emberek érdekeiért van. Ha már Budai, annak idején a Magyar Nemzet címlapokon hirdette a filozófuspályázatok kapcsán a feljelentést és a gyanút, de még egy nyomorult rövid hírt sem volt képes kiadni arról, hogy a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntették. Ez a jelenség általánosságban is elmondható. A feljelentésről szóló sajtótájékoztatók mindig vezető hírek voltak. Ám arról „érdekes módon” elfelejtettek beszámolni, hogy az ügyek túlnyomó részében megszüntették a nyomozást és alig néhány esetben jutott el az ügy a tárgyalásra. Nem is véletlen, hogy megszűnik ez a poszt a kormányzásban. Ők is érzik, ez nem úgy sikerült, ahogy tervezték. Csak az üldözés illúzióját fenn kellett tartani. Végül ez is összeomlott. Mint ahogy az Orbán - rendszer is, csak most még nagyon nyeregben érzik magukat a kétharmados fülkeforradalmár urak. 

Budai Gyula hűen illusztrálja ennek a tébolyult rezsimnek a morálját. Nem is kell ide mindenféle hangzatos szöveg, a tények önmagukért beszélnek. 

0 Tovább

Magyarország levelező tagozat

Orbánnak már megint totózni támadt kedve. Ami nem is lenne probléma. A bajok ott kezdődnek, mikor ezt szelvényt másokkal akarja kitöltetni, természetesen az ő pénzükön.


Már megint zaklatnak minket (persze aki gondoskodott erről korábban, azt nem), ezúttal "munkahelyteremtés" címszóval. Mivel még sosem kezdeményezték népszavazást, ami valóban tükrözné a honpolgárok véleményét, ezért azt mondom, Orbán gyáva és fél a népítélettől. Mi van, ha mégis ellenzik az ő terveit? Elvégre kitalálja minden reggel, mit szeretne velünk csinálni, azt meg hogy mi is esetleg bele akarnánk szólni sorsunk alakulásába...kit izgat? Viktor Vezér mindent kitalál, nekünk gondolkodni sem kell. Kedves gesztus tőle, de én inkább a saját eszemre bíznám életem alakítását.
Interneten már olvasni lehetett a kérdéseket. Ezek mint ha nem is józan emberekhez íródtak volna, hanem azokhoz, akik öt sör után látnak neki a lelkes ikszelgetéshez.


Persze lehet sejteni, mire megy ki valószínűleg a játék. A Tárki szerint az MSZP beérte a Fideszt, így a Pártnak fel kell mérnie, kik tartanak vele. Erre kitűnő alkalmat ad ez a remek kis kérdőív, amin feltételezem lesz egy kis vonalkód. De a korábbi levelezések kapcsán mindenki megnyugtatott, többek között Giró Száz András és Szijjártó Péter is, hogy azok minket védenek és nem azonosításra szolgálnak És ha ez ők mondják, akkor az biztos úgy van. Hiszen ők is - mint mindenki a kormányban - merő jóindulat. Minden egyéb alantas gondolat meg csak a "tollforgató terroristák" fejében fogan meg, akik különben is bértollnokok. Ez Magyarország 2012-ben, éljen a Nemzeti Inzultáció!

0 Tovább

Tömény döbbenet

Ma reggel vettem egy Magyar Nemzetet. Mint újságíró jelölt, fontosnak tartom a széles körből való tájékoztatást. Ám arra a sokkra, ami azután történt, hogy beleolvastam az újságba, semmi nem készíthetett fel.


Le kívánom szögezni az elején: semmi bajom sincs a médiummal önmagában. Ők is hozzátartoznak a színes magyar médiához, és én lennék az első tüntető, aki kimenne és tüntetne, ha esetleg valamiért meg akarnák szüntetni. Most csak a tartalmat fogom bírálni.

Amikor olvasgattam a híreket, egy dolgot azonnal leszűrtem: jóformán csak féligazságok találhatóak benne. Amik - nézetem szerint - veszedelmesebbek a hazugságnál. Nézzünk is néhányat. A 3. oldalon rögtön Selmeczi Gabriella nyilatkozatába botlok. "Andor László esetében is jól látszik, hogy a kommunisták különös anyagból vannak gyúrva". Emlékeztetőül itt van néhány név:
Stumpf István :MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Kerényi Imre : MSZMP alapszervezeti titkár
Fónagy János : MSZMP tag,
Deutsch Tamás : KISZ titkár
Orbán Viktor : KISZ titkár
Folytathatnám a névsort, van még egy pár név, de előbb talán a saját házuk tájékán kellene körülnézni. Annyira elképesztő, ők kommunistáznak, de azért náluk is akad szép számmal. Semmi gond azzal, ha valaki tagja volt az előző előtti rendszernek (most a kis és nem a nagyhalakra gondolok) és esetleg a Pártban is akad ilyen ember, csak akkor ne mutogassunk ujjal a másikra ilyen téren. Ez több, mint visszatetsző, mondjuk én Selmeczi Gabriellából nem nézek ki többet.


Kedvenc részem jön. "Lapunk tegnap számolt be arról, hogy Andor egy 22 éve írt tanulmányban élesen kritizálta a Nemzetközi Valutaalap működését, akkori véleménye szerint az IMF a 80-as években tovább súlyosbította az eladósodott országok helyzetét. 2008 októberében - amikor a Gyurcsány kormány a valutaalap ajtaján kopogtatott - már másképp vélekedett az IMF-ről: szerinte a Valutaalap a nyolcvanas években a magyar reformok végigviteléhez segített".
Ők beszélnek a máshogy gondolkodásról? Nagyon kilóg a lóláb. Pont az IMF megítélése kapcsán egyik napról a másikra úgy változott a kormány véleménye, hogy csak na. Egyszer kipateroljuk őket, másik pillanatban meg már családtagok. Nem vettem akkoriban ezt az újságot, de gyanítom, ennek a gondolkodásnak megfelelően írtak akkor is. Ha a kormány véleménye hetek alatt tud változni, akkor Andor Lászlóé miért nem változhat húsz év alatt? Ennyire szánalmas sorokat írni.
Hangsúlyoznám: sosem volt és nem is lesz bajom az úgynevezett jobboldali sajtó világnézetével. Ők másmilyen szűrön látják a világot, mint én, ezzel önmagában úgy érzem, nincs probléma.

Hirtelen ennyit találtam a hírekben, amiket furcsállottam, holnap jelentkezek a következő résszel, mely a vélemény rovatban található cikkeket állítja pellengére.

0 Tovább
«
12

Cucu blogja

blogavatar

Vélemények szubjektíven, kritikusan.

Utolsó kommentek