Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mindent a maga idejében

Sokan azt képzelik, Orbán Viktor autokratikus berendezkedését le lehet váltani azonnal. Tévedés.

Tévedés, ugyanis ehhez idő és rengeteg türelem, kitartás és tüntetés kell. A történelem sem másodpercek, de nem is napok alatt zajlott le, hanem évek, évtizedek alatt, ami innen a XXI.. századból nekünk csupán perceknek tűnik. Ez érzékcsalódás. Nagyon sok szívatásnak, fizetéscsökkentésnek, adóemelésnek kell ahhoz bekövetkezni ahhoz, hogy végre tönkremenjen az Orbán-rendszer. Most még nincs itt az idő. Mert mi lenne, ha egyik pillanatban egyszer csak kijönne a Parlamentből a kormány és azt mondaná, lemondunk? Nos, akkor nézetem szerint az ugyanolyan káros lenne az ország számára, mint ha maradna ez az eszetlen rezsim. Van egy széttagolt és gyenge ellenzék, akiknek céljai ugyanazok, de valahogy mégsem tudnak kompromisszumra jutni és van a náci Jobbik. Utóbbit én ártalmatlan ellenfélnek vélem, akiknek a zsidó és cigánykérdésen kívül annyira nincs is gondolatuk. Ha akad is más, akkor az olyan ordas, amit én a hátam közepére sem kívánok. De az egyértelmű, hogy őket nem akarom kormányon látni. Színházuk már van, remélem, tovább nem terjeszkednek. Van rajtuk kívül az LMP, akikről egy korábbi írásomban már értekeztem és a Demokratikus Koalíció, élükön Gyurcsány Ferenccel, aki kijelenthető, ma Magyarországon a legellenszenvesebb politikus. Rájuk sem hiszem, hogy 7%-nál több ember fog szavazni. De még mindig jobb volt ő miniszterelnöknek, mint Orbán. Nagy kár, ezt sokan nem látják be, de itt is megmutatkozik a morális alapokon való politizálás, mely sehová sem vezet. Sajnos, azt kell mondanom, részben igaza volt a miniszterelnöknek, mikor az egri, kihelyezett frakcióülésen azt mondta, széttöredezett az ellenzék.. Ám ez nem azt jelenti, hogy ő az egyetlen alternatíva.

Tartok tőle, Magyarország még nem érett a demokráciára. Ha megnézzük ezer éves történelmünket, mikor volt ez az államforma hazánkban, akkor megállapítható, elenyészően kevés alkalommal. Az 1918-as tanácsköztársaságot leszámítva, gyakorlatilag a rendszerváltás és a Fidesz hatalomra kerülése között volt ez a politikai berendezkedés. Előtte volt a királyságtól kezdve a kormányzóságon át a fejedelmekig mindenki. Amik - függetlenül utólagos megítélésüktől - önkényuralmi rendszerek voltak. Demokrácia, ha most mindent egybevetünk, csak nagyon kis szeletében volt történelmünknek. És nem tudtuk megtanulni, használni, becsülni és védelmezni és értékeit észrevenni. Nem is lehetett, hiszen nagyon kicsi volt a rendelkezésre álló idő, így ez nem a mi hibánk. Talán erre jó most ez a korszak, hogy mindezt megértsük.

0 Tovább

Öhm, fiúk, talán nem kéne összefogni?

Folyamatos ledöbbenés alatt állok a Demokratikus Ellenzéki Kerekasztal bomlása miatt. Valóban hat még a turáni átok?

Először az LMP jelentette be, ők nem működnek együtt. Keresem a miérteket. Ugyanis a tavaly december 23.-ai tüntetésen elég, tőlük meglehetősen szokatlan radikális hangnemet ütöttek meg. Akkor, én naiv azt hittem, ők benne vannak egy formálódó összefogásban. Majd elkezdtek különcködni, hogy nem fognak össze. Schiffer András távozása mögött is azt a szándékot sejtettem, a többség az együttműködés mellett van, de nem, mily fájó. Annyira különállóak, hogy a Demokratikus Ellenzéki Kerekasztalban sem vesznek részt. Csináljátok csak nyugodtan, maximum 2014-ben nem rátok fogok szavazni, mint 2 éve. Hanem esetleg egy olyan ellenzéki egységre, aminek van is esélye elsöpörni az Orbán-rezsimet. Szerintem nem vagyok ezzel a gondolattal egyedül. Könnyen végzetes lehet, ha az ökopárt továbbra is ezen az állásponton marad. Azon a bizonyos tüntetésen úgy hittem, világos számukra, a jelenlegi kormányt bármi áron el kell küldeni. Magatartásuk azonban nem erre utal. Egyértelműen a válópárt szerepre törnek, ám a rendszert nem lehet megdönteni egyedül. Ezt nem lehet kivitelezni ilyen formában, ahogy ők gondolják. Öngyilkos dolog lehet, amit csinálnak, hiszen 2014-ben a teljes megsemmisülés várhat rájuk. A 4K! kihátrálása is érthetetlen. Ha másik is, akkor én is? Nem értek sok mindent.

Nem tudom, mikor jön rá az összes olyan alakulat, szervezet, vagy bármi, hogy végre megértsék: Orbánékat nem lehet összefogás nélkül leváltani. Ugyanis olyan választási rendszert alakítottak ki, mely kizárt ezen kívül minden más módszert. Persze a hatalom biztos csak röhög ezen és örülnek. Tényleg úgy érzem, még mindig él a turáni átok. Én ugyan nem hiszek benne, de ezek az események elgondolkodtatnak. Valóban mindig a széthúzás okozza vesztünket?

0 Tovább

Kösz, Viktor

Kedves Viktor!

Úgy hallottam, évértékelő beszédet fogsz tartani február első napjaiban. Biztos hosszú lesz, hiszen annyi minden történt, nemcsak 2011-ben. Ennek kapcsán pontokba szedem, mit köszönhetek Neked és Kormányodnak és szeretném kinyilvánítani mélységes hálámat is, a teljesség igénye nélkül.

 

-Először is köszönöm a 16%-os, egykulcsos adót, aminek hatására kevesebbet viszek haza. Külön öröm, hogy ezt a pénzt azok a nagykeresetű emberek kapják, akiknek eddig is több százezer volt a fizetésük.

-Köszönöm azt a rengeteg új adót, amivel kellemesebbé tetted életem, hiszen levetted azt a súlyos terhet a vállamról, amely az okozott, mire költsem a pénzemet. Te kitaláltad, inkább fizessem be az államnak. Külön köszönet jár a eddig 25%-os áfa 27%-ra való emeléséért.

- Köszönöm a magánnyudíjpénztári vagyon einstandját, melyek csak eltőzsdézték a befizetők vagyonát. Később aztán megvettétek a MOL jelentős hányadát, aminek az értéke nem sokkal később a felére esett. De hát ez nem tőzsdézés.

- Köszönöm, a 425 forintos benzinárat, hiszen ez biztos nem a Ti hibátok, mivel Szijjártó Péter 2008-ban megmondta, az akkor is magas üzemanyag ár a kormány miatt van. Az a fránya "elmúltnyolcév".

- Ennek folyományaként köszönöm, hogy a folyamatos gazdasági ballépések miatt ilyen gyenge a forint az euróval szemben, mely az összes pénzügyemre hat.

- Köszönöm a gazdasági szabadságharcot és hogy megmutattátok: kik a fasza gyerekek Európában, az ennek következtében riogató államcsődöt, valamint azt, miszerint csak 3 hitelminősítőnél vagyunk bóvliban. Ez elképesztő teljesítmény, hiszen ezt eddigi kormányok közül egynek sem sikerült elérni, pláne nem ilyen rövid idő alatt.

- Köszönöm továbbá, hogy az összes gazdasági és pénzügyi lépésed következtében a gazdagoknak még több pénzt adtál, tőlem meg, aki a túlélésért harcol, meg folyamatosan elveszel.

-Köszönöm ezen felül a tandíj bevezetését is. Igaz, 2008-ban még ez ellen lázadoztatok nagyon, de most önköltségnek hívjátok és szembementek a választóitok akaratával.

 

Elévülhetetlen érdemeket szereztél az állam és annak működésének forradalmasításban is.

- Köszönöm, hogy megkérdezésünk nélkül új Alkotmányt fogadtál el. Külön meg kell említenem a választójogi törvényt, mellyel szintén óriási könnyebbséget jelent életemben: nem kell gondolkodnom, kire szavazzak majd legközelebb, hiszen rájöttem, jó vagy Te tíz évig is vezetőnknek, tényleg, minek is ide választás?

- Köszönöm azokat a nagyszerű kinevezéseket, melyek garantálják azt, hogy szinte kizárólag mindenhol a Te embereid üljenek, valamint azoknak a rokonai.

- Köszönöm, hogy véget vetettél annak idején az Alkotmánybíróság garázdálkodásának is. Egy ilyen maradi testület miért is áll a Te forradalmi hevületed útjába.

- Köszönöm az olyan médiahatóság felállítását, melyben ellenzéki tag nem ül és az egész médiát ők felügyelik. Külön és kiemelt köszönet a Klubrádió elhallgattatásáért.

- Köszönöm azt a közmédiát, ahol szintén csak a Te híveid ülnek, akik a párt érdekeinek megfelelően hamisítják meg a valóságot és manipulálják a közszolgálati médiumokat. Köszönöm továbbá a legjobb szakemberek kirúgását és hogy olyan remek emberek lettek munkanélküliek azért, mert nem állnak be a Te szolgálatodba, mint például Nagy Navarro Balázs vagy Szávuly Aranka.

- Köszönöm azt a remek érzést, hogy az ember már nem meri véleményét felvallani sehol sem, mert lehet, másnap ezért el lesz ezért küldve a munkahelyéről.

- Köszönöm, hogy lebontottad a demokráciát, valamint kiiktattad a fékeket és az ellensúlyokat, melyek csak gátolnának Téged. Igazad van, nem is kell ide más párt, jó a Fidesz évtizedekre.

- Köszönöm, hogy összes lépésednek következtében cikinek érzem magyarságomat. Ennek következtében itthon, de leginkább külföldön ég a legjobban a b(l)őr a képemről.

Írhatnék még jó néhány dolgot, ez csak nagy töredéke azoknak a nagyszerű ötleteknek, amikkel megreformáltad az országot, de nem akarlak nagyon untatni. Addig is maradok irántad nagy hűséggel és alázattal

egy alattvalód

3 Tovább

A sokadik bőr

Csináljátok csak, nyugodtan, szívassatok minket. Hadd tudja meg mindenki, mire szavazott 2010-ben. Annál hamarabb lesztek elzavarva.

Éppen ebből a gondolatból kifolyólag támogatom a budapesti útdíj bevezetését. Az egyik sajtótermék beszámolt arról, miszerint a BKV megmentése érdekében a fővárosban minden autósnak havi tízezer forintot kellene fizetni. Természetesen mindenki egymásra mutogat azügyben, kitől származik az ötlet. Tarlós István azt mondja, nem tőle, a Nemzetgazdasági Minisztérium állítása szerint de, és valahogy még Rogán Antal, az V. kerület első embere is belekeveredett a sztoriba. Én nem akarom nyomozni az igazságot és nem is érdekel, ki találta ki ezt az újabb népnyúzó baromságot. Tarlós is aláírta azt a pár oldalas BKV-mentő dokumentumot, melyet a miniszterelnöknek küldenek el. Így mondhat bármit, engem nem izgat. A lényeg, ki lett találva, innentől már kevés választja el a konkrét megvalósítástól.

Lehet, kicsit átcsúszok a demagógiába, de nem tudom, hányadik bőrt szeretné lehúzni rólunk ez a  kormány? Mennyit fizessünk még? A benzin jövedéki adója nálunk a legmagasabb. Esetleg úgy lenne a fair ez az útdíj, ha kapnánk mellé egy BKV-bérletet. De nem, azt is vegyük meg még tízezerért és járjunk Sztálin - korabeli buszmatuzsálemekkel, melyeket már lassan csak a festék tart egyben, valamint olyan metrókkal, melyek minden percben kigyulladhatnak alattunk. És ha épségben kijutottunk a felszínre, akkor várjunk tíz percet a lerobbant pótlóbuszra, hogy aztán hetvenedmilliomod magunkkal összepréselődve, csupán pár óra késéssel bejussunk munkahelyünkre. Valami elképesztő, hogy azoknak az autósoknak kellne megmenteni a közlekedési vállalatot, akik nem járnának amúgy sem tömegközlekedéssel. Az meg mindennek a teteje lenne, ha ismét növelnék a jegyárakat. Sajnos sokan vagyunk, akik kénytelenek ilyen módon közlekedni, mert nincs más. Jó tudom, nem kell rá felszállni, lehet biciklizni, sétálni stb., de olyan távokat, mint mondjuk egy Újpest - Kelenföld egyszerűen lehetetlen ilyen módokon megtenni. Azt azért megnézem, aki a mínusz hat fokban legyalogolja vagy lecangázza ezt a távot. Nem kívánom más hülyeségét a saját, amúgy is szűkülő pénztárcámból kiperkálni. (Gondolok itt Sz. - né Sz. Eleonóra esetére, aki kapott csekély szám milliós végkielégítést, majd lazán tovább dolgozott a cégnél. És még jó néhány ilyen, a cégnél tapasztalható pénzszórás eszembe juthatna. Aki figyeli a híreket, az tudja, milyen dolgokra gondolok, most nem tudnám az összeset megemlíteni. Na, ehhez nincs rohadtul kedvem.)

Szóval itt az újabb néprabló ötlet, csak azt nem értem, hol az a nagy felháborodás? Ha annak idején 300 forintból képesek voltak egyesek népszavazást tartani és tüntetni ellene, akkor ezért az ötletért mi járna? Mindenki fantáziájára bízom. És még mindig vannak, akik beveszik. Mert képtelenek beismerni, rosszul döntöttek. Helyette inkább az utolsó percig kitartanak szeretett vezérük és pártjuk mellett. Úgyhogy semmi gond, lépjék csak meg, sőt, mert innen már csak egy lépés, a gyalogosbérlet bevezetése, így azt is tegyék meg, lássa mindenki, hová szavazott. Annál hamarabb lesz ez az elképesztően elpofátlanodott orbánista rezsim elküldve. De még nincs itt az ideje. Még jó néhány ilyen ötletnek kell ahhoz keletkeznie, hogy végre valahára beteljen az a bizonyos pohár. Minden egyes nappal érik a bukásuk.

2 Tovább

Diktatúra testközelből

Ékes példája a szombati, kormány melletti felvonulásnak, hogy Magyarországon nem demokrácia, hanem valami egészen más van.

Észak Korea feeling támadott meg, mikor a tüntetésről készült képeket nézegettem. “Szeretünk Viktor” és hasonló táblákat láttam. A kommunista rezsimben is van ilyen, csak ott máshogy hívják. Lényegében ugyanaz. Bravó. Kitűnően látszott, mennyi hívő tud kimenni az utcára szeretett vezérüket imádni. A legfelháborítóbb a határon túliak jelenléte. Hogy képzelik azt, hogy idejönnek és istenítik azt népnyúzó kormányt, ami szívat engem? Az ő életükre nincs hatással ez az eszetlen önkény. Egy gyakorlati kérdés. Kíváncsi lennék, ha én odamennék Bukarestbe és egy “Éljen Băsescu” táblát lengetnék az utcán. Elküldenének a fenébe és igazuk lenne. A saját országomban hőzöngjek. Teljes joggal mondanák mindezt. Sőt, a Népszava értesülése szerint még pénzt is fizettek jelenlétükért. A lap beszámol arról, miszerint a Falk Miksa utcában egy házmester hallotta, amint nagyváradi magyarok arról beszélnek, fejenként 3500 forintot és egy meleg ebédet kaptak a részvételért. Ez a módszer nem ismeretlen, hiszen tavaly március 15.-én Orbán a Nemzeti Múzeumnál tartott beszédénél fizetett bértapsolókkal vetette magát körül.
Teljesen nyilvánvaló, a szombati megmozdulás résztvevői mennyire hívők. Ennek ékes példája, az ATV fiatal riportnőjének többszöri inzultálása is. Az egyik beszóló szerint “eladta a lelkét”. Ha gondolkodás annak számít, akkor én is ilyen vagyok. Ők hisznek, én gondolkodok. Ebből is látszik, a Fidesz túllépett a politikai part fogalmán és vallás lett, melynek egy központi szereplője van: Orbán Viktor.
Fontos megjegyeznem, nem kell megijedni ettől a tömegtől. A jobboldal mindig is híres volt a mozgósítási képességéről. Ha még marad a sorozatos szívatások ellenére fél millió hívő, az nem elég ahhoz, hogy komoly tényezőként vegyük a Fideszt az Orbán utáni időkre. És ha azt nézzük, hogy a feltevés szerint csupán minden ötödik emberüket mozgósították.


Elemi igazságérzetem háborog, mikor a köztévé, a január másodikai tüntetéshez és ehhez a kormánypárti eseményhez való hozzáállása eszembe jut. Az utóbbi annyira fontos volt, hogy az Este című műsor különkiadással jelentkezett szombaton és nem mellesleg meghamisították a tüntetők számát, ugyanis nem 400, hanem körülbelül 100 ezren voltak. Az ellenzéki megmozdulásról pedig csupán egy 2 perces tudósításban számoltak be és közben azt a látszatot keltették, valójában nincs is ott senki, pedig ugyanannyian voltak, mint a Békemenet résztvevői. Az ellenzéki médiumok nem hallgatták el, mennyien voltak a felvonulók. A másik oldal orgánumai (és most már nyugodtan idesorolhatjuk a közszolgálati adókat is), pedig elbagatellizálták a létszámot. Fájdalmas mindezekről írni.

Több dolgot nem ártana tudatosítani. Először is: a kormánypárti hívők hatalmas tévedésben vannak akkor, amikor azt mondják, Magyarországot támadják. Ez nem igaz. Nem az országot és annak népét, hanem annak dilettáns kormányát kritizálják. Meglehet, ők saját magukat a hazaként aposztrofálják, de akkor a többi,  nem Fidesz szavazó micsoda?
A második: sok kritika jön a jobboldal felől, miszerint mi csak károgunk a diktatúráról és lám, mennyi ellenzéki lap jelenik meg. Az önkényuralmi rendszerek és a demokrácia között elképesztő átmenetek vannak. Nincs olyan, hogy egyik nap ez, aztán a  másikon pedig az. Van egy-két, kormányt kritizáló orgánum, melyet még nem sikerült elhallgattatni. A Klubrádiót sajnos már sikerült.  Akik azt mondják, mint például én is, hogy diktatúra van, nem örömből és nem valamifajta cél miatt mondjuk. Sajnos látjuk, tapasztaljuk a kétharmad pusztító demokrácia ellenességét. Minden elemében emlékeztet egy igazi autokrata rendszerre. Nem az a bajunk, hogy ők vannak hatalmon, hiszen a demokrácia legfontosabb játékszabálya az, most egyszer az van akit én választottam, másszor az, amit más választ. És aki kisebbségben van a véleményével, az fogadja is mindezt el. Nem is a Fidesz a probléma, hanem annak antidemokratikus lépései.
Ezt jó lenne, ha mindenki észrevenné, aki demokráciában és nem egy diktatúrában szeretne élni. Nem úgy, mint most.

 

3 Tovább

Cucu blogja

blogavatar

Vélemények szubjektíven, kritikusan.

Utolsó kommentek