Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vízválasztó

Nem akarok nagy szavakat használni, de tény, hogy február 18.-a egy határkő lesz a modern Magyarország történetében.


A tét nem kicsi: szólhat-e az egyetlen ellenzéki adó, a Klubrádió. Újabb  bírósági tárgyalás következik, melynek lényege a következő: (Polyák Gábort idézem) "a hétfői ítélet tétje most már az, hogy elhallgat-e a Klubrádió. Ha a bíróság jóváhagyja a Médiatanács döntését, akkor a médiatörvény szerint nincs lehetőség az ideiglenes jogosultság meghosszabbítására. Vagyis az újabb ideiglenes jogosultság feltétele az lenne, hogy a jelenlegi ideiglenes jogosultság lejárta előtt a Médiatanács ugyanerre a frekvenciára újra kiírja a pályázatot. Erről nyáron a jogalkotó egy médiatörvény-módosítással gondoskodott, így most a Médiatanács jóindulatán múlik, arra meg nem alapoznám egy rádió jövőjét sem."

Vajon talpon marad a Klubrádió? Ezt sajnos csak egy ember tudja Magyarországon, vagy talán még ő sem. Nem tudni, milyen hangulatban ébred fel reggel. Ám a történet itt már régen nem nézetekről, hanem magáról a demokráciáról szól. Mekkora lázadást csapott volna a Fidesz, ha a Lánchíd Rádióval fele ennyit csináltak volna??!! Vagy a Hír TV-vel??!! Nekem ne egy féldiktatórikus (vagy talán már egészen az) rendszer médiahivatala mondja meg, mit hallgassak. A fogyasztó úgy is szavaz, ha igény van valamire, akkor az lesz, amire meg nem, az megy a süllyesztőbe. Nem kell ahhoz egy Médiatanács, hogy egy médium eltűnjön: ha nem hallgatják, nem nézik, és nem olvassák, akkor meg fog szűnni. De a választás szabadságát engedjük már át nekik, a nézőknek és a hallgatóknak.

Ha bármilyen szinezetű kormány ilyen undorítóan viselkedne az ellenzékének nyilvánosságával, az ugyanúgy elítélendő lenne. A normális demokráciákhoz ugyanúgy hozzátartozik a Lánchíd Rádió, a Hír TV és még sorolhatnám. Ha velük packázna bármelyik kormány, csak azért, mert ott megkritizálják, az is tűrhetetlen lenne. Szükség van rájuk is, ha azt akarjuk, hogy egy normális világ legyen Magyarországon. Mert annak is engedni kell, hogy elmondja a véleményét, aki nem ért velünk egyet. Ennek kölcsönösen így kellene működni. Hagyni kellene a másikat is élni, nem kiközösíteni, eltűntetni a nemzetből (meg mindenhonnan), csak azért, mert másképp látja a világot.

A Klubrádió vesszőfutása hétfőn eldől. Vagy véget ér, vagy egy új fordulat következik. Ha a Fidesznek annyira fontos a médiaszabadság, mint ahogy néhanapján lehet hallani tőlük, akkor hagyják élni.
Nagy felháborodás akkor sem lesz természetesen, ha megszűnik. Közel 3 millió ember magánnyugdíját lehetett minden következmény és érdemi felháborodás nélkül ellopni. Volt egyszer egy pár száz fős tüntetés, de érdemi változások nem történtek. Itt már arról szól a történet, hogy Orbán Viktor akar-e még a látszatra adni. Kiszámíthatatlan, mi lesz a hétfői ítélet. A jog, az erkölcs a Klubrádió mellett áll. Azonban velük szemben egy olyan hatalom, amellyel szemben nehéz felvenni a kesztyűt.

1 Tovább

Az Orbán -párt

Jelen sorok írója úgy döntött valamelyik nap este, hogy megnézi a Hír TV, esti, 21 órás kiadását. Nem jó dolog ugyanis kizárólag egyfelől tájékozódni, látni kell, hogy ott is mi megy. Mennek a bejátszások és egyszer csak az a riport következik, ahol a demokratikus ellenzék tárgyalásairól szól. Itt a hírolvasó felsorolja a résztvevőket...MSZP, Gyurcsány - párt....na itt álljunk meg egy szóra! Sosem volt a szívem csücske a DK és annak vezetője, a volt miniszterelnök, de miért nem lehet kimondani párt nevét? Nem úgy hívják őket ugyanis. Azt sugallja számomra, hogy azt egyszemélyben Gyurcsány Ferenc irányítja. (A bejátszásban amúgy még egyszer használták a fenti kifejezést - A szerk.) Ennyi erővel akkor nevezhetnénk a Fideszt Orbán - pártnak, hiszen úgy is ő dönt minden kérdésben, tehát teljes joggal hívhatnánk így. De nem tesszük és kimondjuk a nevét. Vajon miért nem lehet a dolgokat nevén nevezni? Milyen hátsó szándéka volt ezzel a húzással a Hír TV szerkesztőinek?


Egyre gázabb, amit mostanában a közmédia művel. Sok botrány volt már az MTVA-ban. Az egész igazából Lomniczi Zoltán kitakarásával kezdődött és azóta sikerül mindig eggyel mélyebbre süllyedni nívótlanságban. Tudjuk, mit művelnek a köztévé előtt demonstrálókkal. (Erről már több bejegyzésem is szól, nem részletezem - A szerk.) Az sem elég, hogy a híradóból gyakorlatilag semmit sem tudunk meg. A rádió túlbuzgó szerkesztői kicenzúrázták Eszterházy Péter színházajánlójából a még Alföldi Róbert vezette Nemzeti Színházról szóló részét és már Dés László sem szívesen látott vendég a Magyar Rádió székházában. A sajtóosztály meg túl sokat magyarázkodik. Sok az elnézéskérés. Ez már feltűnő. És persze pofátlan módon hazudnak is. Nem történt erőszak - Crtl C+Crtl V. Ez mindig beválik, hogy ha a tévészékház előtt tüntetőket megint megtámadja a béke Nobel - díjas biztonsági őr brigád. Miért nem kérdezik meg mondjuk Gilicze Mártát, akit az egyik ilyen békés fellépés során össze-vissza rugdosta pár vagyonőr briganti és súlyos sérüléseket szenvedett? Minden ilyen hír, ami a közmédia háza tájáról érkezik, mind azt sugallja, hogy egy velejéig romlott, a szervilizmus mocsarából már ki sem látszó fideszes propagandagépezettel állunk szembe, amely a mi adóforintjainkból van fenntartva.


Felvetődött mostanában egy esetleges előrehozott választás. Kétségtelen, hogy a Fidesz látványos, ám olcsón eladható ígéretekkel már most belefogott a kampányba (10%-os rezsiárcsökkenés, 13 havi nyugdíj). Miután az Alkotmánybíróság kihúzta a talajt az előzetes választási regisztráció alól, a Fidesz túl nyugodtan beletörődött a dologba. Egy ilyen dolog után az a minimum, hogy egy Békemenet végigmegy a főváros utcáin, de a dolgok másképp alakultak. Nem ehhez szoktunk hozzá az elmúlt időszakból, hogy a skacok ilyen könnyen feladják azt, amit elterveztek, pláne azt, amihez ennyire körömszakadtig ragaszkodtak. Valami machináció van a háttérben, miről még csak ők tudnak. Felmerült az előrehozott választás is. Ennek van néhány előnye is. Még mindig ők vezetnek, tehát simán tudnának nyerni. Az ellenzék egyelőre nem döntötte még el, kit utál jobban: egymást, vagy a jelenlegi kurzust. Van egy rakat diák, aki már a tandíjhoz Orbánt kötik, ők is szavaznak már jövőre, de idén még nem. jelen sorok írójának véleménye az, hogy nem lesz idén előrehozott választás. Ugyanis már nem lenne meg a kétharmad, csak egy szimpla többség. És akkor le kellene ülni mindenkivel, ha mondjuk költségvetést akarnak írni, stb. Ehhez nem füllik a foga a Pártnak, Viktor Vezér egyszemélyben akar mindenről dönteni. Inkább maradnak még egy évet teljhatalommal és azt csinálnak, amit akarnak. Bár ki tudja. A hatalom megtartásáért mindenre képesek és azt teszik meg, ami a legjobbnak látszik az adott pillanatban.

0 Tovább

A kétharmad lehelete

„Elkezdtek kifele tolni, nem hagytam magam, ekkor felkaptak, három-négy ember felkapott, kihoztak és ledobtak a holmik mellé” – mondta el Telegdi Dávid, a Tiszta Kezek nevű mozgalom aktivistája az ATV-nek.

Erőszakkal vonszolták tegnap hajnalban el az MTVA Kunigunda útjai székháza előtt immár több mint 300 napja tüntetnek a tisztességes közmédiáért. Mindezt egy budai hegyeket mintázó szobor miatt, ami csak cirka 48 millió forintba kerül. Milyen olcsó! Elnéz valaki az épület mellett egy egyből azt látja, amit ez a remek műalkotás fog ábrázolni.

 

Mindenekelőtt szemezgetek az MTVA közleményeiből, amelyek néhol röhejes szófordulatokat tartalmaznak.

 

"Az Alap tiszteletben tartja a magukat tüntetőknek nevezők álláspontját és véleményét, de biztosítani kívánja mind dolgozói, mind vendégei számára ingatlanjai akadálymentes megközelítését, különös tekintettel arra, hogy a magyar közmédia gyártóbázisáról van szó" - írták, hozzátéve, hogy a szoborállítással a jelenleg ott tartózkodók jogai nem sérülnek, hiszen "a majdnem fél kilométeres útszakaszon a továbbiakban is folytathatják tevékenységüket, továbbá az MTVA szívesen nyújt segítséget az építést és közlekedést akadályozó lakókocsik és standok áthelyezésében". – írják tegnap hajnalban. Ez is furcsa, miért akkor adták ki, de ezt most hagyjuk.

 

 

„Az Alap tiszteletben tartja a magukat tüntetőknek nevezők álláspontját”…

A magukat közszolgálatinak újságírónak nevező egyének ma már közpénzből egy pártszócsövet csinálnak, csak cirka 77 milliárd forintból. Döbbenet, hogy így nevezik magukat (tisztelet azon keveseknek, akik a jelenlegi állapotok ellenére bent dolgoznak a közmédiában, csak félnek elmondani véleményüket, mert kirúgják). Szóval, miközben az úgynevezett közszolgálat egyre mélyebbre süllyed a szervilizmus undorító mocsarában, van képük kiadni egy ilyen közleményt.

 

 

„a szoborállítással a jelenleg ott tartózkodók jogai nem sérülnek… az MTVA szívesen nyújt segítséget az építést és közlekedést akadályozó lakókocsik és standok áthelyezésében"

 Erre utal az, hogy hajnalban, harminc-negyven biztonsági őr - előzetes figyelmeztetés nélkül – ellepte a tábor, az ott demonstráló két ügyeletest erőszakkal átvonszolták az úton, majd a segítségükre érkező társuknak kicsavarták a karját, aki még órákkal később is fájlalta a kezét. Segítségnyújtás MTVA – módra. Ennek az lett volna a módja, hogy korábban értesítik a demonstrálókat, hogy ahol ők vannak, az hamarosan építési terület lesz, hová lehet átköltözni úgy, hogy mindenkinek jó legyen. Megjegyzem, az úgynevezett lipcsei petíció, amelyek neveket tartalmaznak, azok az attak során eltűntek. Vannak tippjeim hol lehetnek ez az ív. Erre szokás mondani, hogy pofátlanul hazudnak, adópénzből.

 

Az MTVA közleményben reagált Nagy Navarro Balázs szavaira, határozottan visszautasítva azon kijelentését, hogy péntek hajnalban, az MTVA Kunigunda úti gyártóbázisa előtt történt szoborállítási munkálatok kezdetekor erőszakkal távolították volna el az ott demonstrálókat. "Ezzel szemben az igazság az, hogy erőszak nem történt" – írta egy későbbi közlemény, amelyet szintén az MTVA jegyez.

 Nyilván erre utalnak a demonstrálók elmondásai, illetve az a hangfelvétel, amelyet egyikük készített a támadás alatt. Jelen sorok írója hallotta a felvételt, és ez szintén alátámasztja az erőszakot. Vagy B verzió. A tüntetők – kihasználva az éj leplét – megrendeztek egy hamis jelenetet, kidobálták cuccaikat, eljátszották, hogy erővel mennek ellenük, hogy aztán mártírrá tudják magukat avatni. Mindenki maga döntse el, mennyire valószínű az utóbbi feltevés.

 

 

 

Undorító, hogy sötét diktatúrákra jellemző módszerekkel békés tüntetőket távolítottak el, orvul, hajnalban, hogy védekezni se nagyon tudjanak. Mikor már azt hinné az ember, hogy nem lehet tovább süllyedni a pártállamban, újabb bizonyítékokat kaphatott az (köztük jelen sorok írója), aki ebben kételkedett. Közpénzen fenntartott biztonsági őrök hada – nyilván felső utasításra – erőszakkal léptek fel alkotmányos jogaikat gyakorló, magyar emberekkel szemben. Hihetetlen, hogy talpig becsületes és ilyen nemes célokért kiálló honfitársaimmal ezt meg merészelik tenni. Akik szabadidejüket rááldozva, munkahelyük és családjuk mellett még ki tudnak állni a sajtószabadság mellett. Tegnap mindenki számára világossá válhatott, a jogtiprás bárkit utolérhet, még ha valaki ezt magától nagyon távolinak is érzi.

Sikerült ennek az ocsmány hatalomnak egy bazi nagy öngólt lőnie. Ha békésen megoldották volna, nem lenne ügy. De egyre jobban érzik a vesztüket és ezért csinálnak ilyeneket. Egyre több szavazó pártol el mellőlük, ugyanis ők is látják, milyen dolgokat képes csinálni ez az önmagából kivetkőzött rezsim. Ilyeneket Beloruszban szokás csinálni. Tombol a jogállam. Ennek bizonyítékát (vagy inkább cáfolatát) tegnap láthattuk. Magyarország, 2012, útban a diktatúrába. Vagy már lehet, meg is érkeztünk??!!

0 Tovább

Szalai Annamária rajtad tartja a szemét...

                                                           Fotó: Metropol

Újra bővül a NMHH hatásköre - számol be a 168 óra online kiadása.

Még több jogköre lesz Szalai Annamáriának. Persze, be kell biztosítani mindent, nehogy a bíróság úgy ítéljen ami a fennálló hatalomnak nem tetszik. Így már egy - egy vitás kérdésben nem dönthet, hiszen akkor már lehet hivatkozni arra, hogy ez a Médiatanács jogköre. Ezért kell külön a Klubrádió elhallgattatására külön törvényeket hozni, nehogy már valaki más megmondja a fülkeforradalmi lázban égő kétharmados uraknak, mit tegyenek az ország egyetlen ellenzéki rádiójával. Na meg persze az egész médiával, de ha egyszer ennyire félnek...
Ugyanis nagyon félnek minden ellenzéki hangtól. Tudják ők is nagyon jól, mennyire tarthatatlan az a rendszer, amit felépítettek. Ezért ki kell iktatni minden olyan szabadon hozzáférhető kritikát, nehogy más is rákapjon a "nemzetellenes" gondolatokra... Ezért akarják minden eszközzel eltüntetni a föld színéről a Klubrádiót. Nehogy olyan mondatok hangozzanak el, amelyek nem a Kedves Vezetőt és tetteti dicsőítik. Ennek érdekében még képesek a saját törvényeiket is áthágni, csak ne kelljen a Klubrádiót fekvenciához jutatni.

Javaslok még valamit az NMHH-nak: bővítessék tovább jogkörüket. Férjenek hozzá az összes mobiltelefon cellainformációjához, tudják meg, kivel, mikor és főleg mit beszéltünk az interneten. Mindezt persze a mi védelmünk érdekében. Nehogy a magyar állampolgárok véletlenül a Nemzeti Együttműködés Rendszere ellen forduljanak, ami olyan nagyszerű, hogy harminc - negyven évig is megfelel. Minek kell ide választás? A Kedves Vezér úgy is megmondja, mi a jó, minek gondolkodjon az ember...
Ellenőrizze a kommunikáció minden formáját az NMHH  és Szalai Annamária. Ugyanis így teljes minden diktatúra. De biztosak vagyunk abban, hogy el kell idáig jutnunk? Mert ezek képesek mindenre...

0 Tovább

Orbana Republic

Szórakozik a Médiatanács és a Párt is. Vajon hol a vége?

 

Sajnos, van egy olyan megérzésem, hogy amíg ez egyetlen kormánykritikus adó a sugározni fog, addig ők nem nyugodhatnak meg. Sem ők, sem Orbán Viktor. Ugyanis nekem nagyon erős gyanúm van arra vonatkozóan, hogy ő áll ennek a hátterében, Szalai Annamária pedig csak egy báb. Egyértelmű, mi a cél: el kell hallgattatni a Klubrádiót. A rezsim nem bírja elviselni, ha szembesítik a „zembereket” az ő baklövéseivel és azzal, hogy sikerült egy diktatúrát kiépíteni. Mert lehet szépítgetni a dolgokat, de őszintén be kell vallani: egy autokrata rendszer alakult ki Magyarországon, melynek Orbán Viktor az egyetlen és kizárólagos vezetője. A többi csak látszat. A parlament is csak egy díszlet, mely még fenntartja a demokrácia látszatát. A lényegi dolgok azok úgy is a Kedves Vezető agyában születnek, így felesleges is lenne szavazgatni.

 

Visszakanyarodva a Klubrádió - ügy újabb fejezetéhez megállítható valami egészen elképesztő dolog. A kétharmados fülkeforradalmárok még az általuk hozott törvényekre is magas ívben tojnak, önmagukat is megcáfolják és van pofájuk ahhoz, hogy egy bírósági ítéletet ne hajtsanak végre. Nem demokrácia az az ország, ahol ilyesfajta események megtörténhetnek. Kíváncsian várom azt a pillanatot, mikor Orbán bejelenti: pár év múlva a fia fogja örökölni a hatalmat. A papagájkommandó aktuális tagja pedig ki fog állni és közölni fogja, hát igen, ezt is az emberek akarták, akik annak idején ezt az alkotmányozó hatalmat adták nekik. És mindezt szemrebbenés nélkül fogják megtenni. Mindez persze vízió és remélem, nem lesz valóság. Nem akarok ijesztgetni, de az urakkal annyira elszaladt a ló, hogy bármit megtehetnek, hogy ez sem elképzelhetetlen.

Immár több százezer embernek kell kimenni ahhoz, hogy ez az orbáni pártállam egy kicsikét is meghátráljon. Van egy olyan érzésem: hamarosan vissza fog köszönni a 2008-as választási szlogenjük: egy ország mondja, elég volt! 

0 Tovább

Cucu blogja

blogavatar

Vélemények szubjektíven, kritikusan.

Utolsó kommentek