Szíjjártó Péter, Orbán Viktor magyar hangja újból elemében van. Ezt bizonyítja az, amit az M1 Ma Reggel című műsorában elmondott. Magyarázkodni azt még mindig tud.

Az új jegybank törvényről szólva elmondta, az teljes összhangban van az EU jogával. Én meg most jöttem le a falvédőről. Biztos, ezért hagyott itt minket az IMF az ünnepek előtt. (Bár Lázár János szerint csak otthon akarták várni a Jézuskát. Mikor ezt meghallottam, kiröhögtem, amiért ilyen abszurd és szavakkal nem minősíthető kifejezést használt.) Ha ez igaz, akkor a Valutaalap visszajön tárgyalni és megegyezik hazánkkal. Amennyiben nem, akkor a szóvivő hazudott. Kijelentette továbbá, nem lát akadályt az Unióval és az IMF-el való tárgyalások folytatásához. Két külön történet, mit gondol erről a Mélyen Tisztelt Szóf..., elnézést, Szóvivő Úr itt Budapesten és miként vélekednek erről Washingtonban. Remélem, nem kell boncolgatnom, miért.
Arra a hírre, miszerint az MSZP szerint Fellegi Tamás bocsánatot szeretne kérni az amerikai fővárosban, Szijjártó szerint régóta látszik, a szocialisták régóta csak riadalmat szeretnének kelteni. Ha a helyében lennék, én sem mondanék mást. Mindenki csak zavart akar kreálni, egyedül mi vagyunk azok, akik a jó úton járunk.
A legfelháborítóbb dolgot azonban az esti, Opera előtt tartott tüntetésről mondta, ahol szerinte csak 5-8 ezren voltak. Lehet, ő is dyscalculiás, mint én, de ahogy tegnap este végigpillantottam a tömegen, én is láthattam, ahogy az Andrássy út. az Oktogon és a Nagymező utca között tömve van, ami biztos nem annyi, amennyit Szijjártó tippelt. Az több tízezer ember, akárhogy nézzük. Úgy tűnik számomra, a kormánynak egyre nehezebb elfogadni az a tényt számukra, hogy egyre többen fordulnak el mellőlük. Megjegyzés: január elsején 20-an (fantasztikus szám) ünnepelték az Alaptörvényt, míg másnap 100 ezren tüntettek ellene. Ez a két szám úgy érzem, jól jellemez mindent.

Ismét bírálnom kell a köztévét, akik már csak a látszatot tartják fent, hogy bemutatják az ellenoldat is. A tüntetés idején a Híradóban az Alkotmány ünneppel kezdték és csak úgy mellesleg megemlítették, tüntetnek néhányan ellene és mutattak pár kordont az Opera előtt. A Stop, az adásból kiemelt fényképe alatt található kommentárból kiderült, a köztévé szándékosan távol helyezkedett el a demonstrálóktól, azt a látszatot kelteve, alig vannak kint. Újabb manipuláció. Sajnos, erre már nem kapom fel a fejemet. Mit várunk még a közmédiától? De akárhogy ferdítik el a híreket, a valóság az attól még meztelenül megmutatkozik. Hiába próbálják meg hamis színben feltüntetni, ez csak katalizálja az ébredési folyamatot és nem tudja feltartani. Szijjártó Mindent Megmagyarázó Péter