Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kinyílott a pitypang

Megírom.

0 Tovább

Az Orbán -párt

Jelen sorok írója úgy döntött valamelyik nap este, hogy megnézi a Hír TV, esti, 21 órás kiadását. Nem jó dolog ugyanis kizárólag egyfelől tájékozódni, látni kell, hogy ott is mi megy. Mennek a bejátszások és egyszer csak az a riport következik, ahol a demokratikus ellenzék tárgyalásairól szól. Itt a hírolvasó felsorolja a résztvevőket...MSZP, Gyurcsány - párt....na itt álljunk meg egy szóra! Sosem volt a szívem csücske a DK és annak vezetője, a volt miniszterelnök, de miért nem lehet kimondani párt nevét? Nem úgy hívják őket ugyanis. Azt sugallja számomra, hogy azt egyszemélyben Gyurcsány Ferenc irányítja. (A bejátszásban amúgy még egyszer használták a fenti kifejezést - A szerk.) Ennyi erővel akkor nevezhetnénk a Fideszt Orbán - pártnak, hiszen úgy is ő dönt minden kérdésben, tehát teljes joggal hívhatnánk így. De nem tesszük és kimondjuk a nevét. Vajon miért nem lehet a dolgokat nevén nevezni? Milyen hátsó szándéka volt ezzel a húzással a Hír TV szerkesztőinek?


Egyre gázabb, amit mostanában a közmédia művel. Sok botrány volt már az MTVA-ban. Az egész igazából Lomniczi Zoltán kitakarásával kezdődött és azóta sikerül mindig eggyel mélyebbre süllyedni nívótlanságban. Tudjuk, mit művelnek a köztévé előtt demonstrálókkal. (Erről már több bejegyzésem is szól, nem részletezem - A szerk.) Az sem elég, hogy a híradóból gyakorlatilag semmit sem tudunk meg. A rádió túlbuzgó szerkesztői kicenzúrázták Eszterházy Péter színházajánlójából a még Alföldi Róbert vezette Nemzeti Színházról szóló részét és már Dés László sem szívesen látott vendég a Magyar Rádió székházában. A sajtóosztály meg túl sokat magyarázkodik. Sok az elnézéskérés. Ez már feltűnő. És persze pofátlan módon hazudnak is. Nem történt erőszak - Crtl C+Crtl V. Ez mindig beválik, hogy ha a tévészékház előtt tüntetőket megint megtámadja a béke Nobel - díjas biztonsági őr brigád. Miért nem kérdezik meg mondjuk Gilicze Mártát, akit az egyik ilyen békés fellépés során össze-vissza rugdosta pár vagyonőr briganti és súlyos sérüléseket szenvedett? Minden ilyen hír, ami a közmédia háza tájáról érkezik, mind azt sugallja, hogy egy velejéig romlott, a szervilizmus mocsarából már ki sem látszó fideszes propagandagépezettel állunk szembe, amely a mi adóforintjainkból van fenntartva.


Felvetődött mostanában egy esetleges előrehozott választás. Kétségtelen, hogy a Fidesz látványos, ám olcsón eladható ígéretekkel már most belefogott a kampányba (10%-os rezsiárcsökkenés, 13 havi nyugdíj). Miután az Alkotmánybíróság kihúzta a talajt az előzetes választási regisztráció alól, a Fidesz túl nyugodtan beletörődött a dologba. Egy ilyen dolog után az a minimum, hogy egy Békemenet végigmegy a főváros utcáin, de a dolgok másképp alakultak. Nem ehhez szoktunk hozzá az elmúlt időszakból, hogy a skacok ilyen könnyen feladják azt, amit elterveztek, pláne azt, amihez ennyire körömszakadtig ragaszkodtak. Valami machináció van a háttérben, miről még csak ők tudnak. Felmerült az előrehozott választás is. Ennek van néhány előnye is. Még mindig ők vezetnek, tehát simán tudnának nyerni. Az ellenzék egyelőre nem döntötte még el, kit utál jobban: egymást, vagy a jelenlegi kurzust. Van egy rakat diák, aki már a tandíjhoz Orbánt kötik, ők is szavaznak már jövőre, de idén még nem. jelen sorok írójának véleménye az, hogy nem lesz idén előrehozott választás. Ugyanis már nem lenne meg a kétharmad, csak egy szimpla többség. És akkor le kellene ülni mindenkivel, ha mondjuk költségvetést akarnak írni, stb. Ehhez nem füllik a foga a Pártnak, Viktor Vezér egyszemélyben akar mindenről dönteni. Inkább maradnak még egy évet teljhatalommal és azt csinálnak, amit akarnak. Bár ki tudja. A hatalom megtartásáért mindenre képesek és azt teszik meg, ami a legjobbnak látszik az adott pillanatban.

0 Tovább

Pataky Attila és a kultúra egymásra talált (+18)

A Hírhatár birtokába került a videó melyen Pataky Attila, az EDDA frontembere, újdonsült Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjének tulajdonosa, stílusát nem megtagadva, szittya magyar natúr mondatokkal válaszol koncertjén a közönségének.

Az érdemrendet a magyar kulturális élet kiemelkedő alakjaként magáénak tudó Pataky abszolút kulturált szókimondása példamutató lehet azok számára, akik úgy érzik, ők is joggal kaphatnának ilyen kitüntetést - például sokan azok közül, akik a magyar-izraeli meccsen, a már lassan nemzetközi botránnyá fajult mérkőzésen is részt vettek. Erkölcsi szempontból példaértékű életvitele követendő mintaként áll mindenki előtt (nyilván, hiszen ez az egyik feltétele az érdemrend kiérdemlésének - ahogy a mondás is tartja, a stílus maga az ember).

Elgondolkodtató: Kertész Ákos díszpolgári címét azért kellett visszavonni, mert kijelentései nem voltak egyértelműek, a magyar ember szóból ért. Mert ha Pataky azt mondja, hogy "... kis fa....opó, anyádnak dugd fel jó mélyen!" (folytatás a videón...), azt nem lehet másképp érteni, mint amire gondol. És mennyivel egyszerűbb ez a megfogalmazás, mint Kertész Ákos véleménye a magyarról, aki "dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot", "se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire". - számol be a Pest megyei Hírhatár.

Akár csak a portál, én is gratulálok Áder Jánosnak, amiért ennyire tágan értelmezi a kultúra definicióját. Felteszem a kérdést: Pataky vajon nem azért kapta meg azt a díjat, mert az elsők között lépdelt januárban a Békemeneten? Nyilván csak rosszindulatú vagyok. Úgy látszik nem csak L. Simon László mélyreszántó versei tartoznak a kulturális élmezőnybe, de most már az EDDA frontembere is idetartozik. Magyarország 2012. Fenomenális

Egyébként azt a fehasználót, aki Orbán Viktor Facebook oldalára tette ezt a videót, kitiltották. - jegyzi meg a portál. Aki a hatalomnak nem tetszőt ír és szembesíti is esetleg lépésivel a rezsimet, azt egyből cenzúrázzák. De ez is biztos a szemkilövetős Gyurcsány miatt van.

7 Tovább

Az Orbán fiú esete a Magyar Gárdával

                                       Gárdaavatás 2007 őszén. Fotó: Index,  Huszti István

Gárdaparádé lesz szombat délután a belvárosban - írja a Népszabadság.


Megmondom őszintén, én a helyszínre várom Orbán Viktort is. Ugyanis nem is olyan régen még azt mondta, ad két pofont a gárdistáknak és hazazavarja őket. Nos, nagyon remélem, hogy a miniszterelnök ott fog állni valamelyik sarkon majd az Andrássy úton és megteszi azt, amire már várhatnak jónéhányan. Illik ilyenkor megengedő is lenni, hiszen manapság a koki és a saller divatos, tehát nyugodtan ezt is adhat nekik.

Azóta viszont rájöhettünk: a két pofont mi kaptuk (van néhány csoport, péládul a rokkantak, akiknek ez különösen fájdalmasan esett), a Gárda pedig egy nagy kacsintást. Nem is csoda, hiszen pár éve azt is mondta, nem arra figyeljenek amit mondok, hanem amit teszek. Az üzenet világos. Itt van ez a kétharmados hatalom, amely sarokba szorít minden olyan véleményt, mely nem őket élteti és akkor pont egy ilyet ne tudnának könnyedén betiltani? Ugyan már. Akarat kérdése az egész, ami meg nekem úgy tűnik, nagyon hiányzik. Vidéken és Pesten is bátran vonaulhatnak, nem lesz ebből gond.
Ozorán viszont nem szórakozhat egy fiatal, mert jön vagy félezer rendőr és elviszi, viszont a Gárda nyugodtan parádézhat a főváros szívében. Számomra világos az üzenet. (Az ozorai eseményeket a Hír TV jelentette be. Kíváncsi leszek, milyen szorgalommal fognak eljárni az adó munkatársai, ha a szombati rendezvényen bárminemű jogsértést tapasztalnak.)

A Magyar Nemzet azt írja, azért engedélyezték a szombati menetet, mert ha a melegek vonulhatnak, akkor ők is. Az érvelés valahol sántít. Ugyanis a homoszexuálisok felvonulása Európa nyugati felében évenkénti szokás, de az viszont már nem, hogy a szélsőjobb fényes nappal elfoglalja a főváros utcáit és egy, amúgy papíron évek óta betiltott szervezet megalakulását lehessen ünnepleni a város kellős közepén.
Csak én érzem, hogy valahol sántít a dolog, hogy a két orbáni pofont senki sem látta? Valószínűleg azért, mert meg sem történt. Ezért lehet nyugodtan gárdázni szombaton.

3 Tovább

Depressziós Luxemburg

Akkor még is, mi a fenéért akarják ilyen sokan elhagyni az országot?

 

Na és persze az, hogy a Rákosi - korszakban nyilván boldog nemzet voltunk. (Az 1952-es helsinki olimpián azóta is rekordot tartó 16 aranyat hoztak haza honfitársaink. Korábban itt 11 szerepelt, tévesen. Köszönöm tanár úrhffgh kiigazítását. - A szerk.) Ugyanis a fent nevezett lap újságírója azt írja, "nyilván nem téved, aki azt mondja, a pekingi sovány siker a Gyurcsány-éra általános depressziójának tükre volt. És London? Mintha már nem lennénk depressziósak.

Akkor vessük egy pillantást az éremtáblázatra és szemezgessünk belőle. A cikkírásának időpontjában, azaz szombat este volt aktuális ez a helyzet. Például Ausztriának nincs még egy érme sem. És mégis hány magyar honfitársunk vágyik az alpesi országba? Vagy Luxemburg. Ahol 1800 eurós (!) a minimálbér. nekik nincs egy érmük sem. Vagy Lichtenstein. Na jó, ne mini államokat soroljak fel, mert az igazságtalan, vegyük Svédországot, akik egy aranyat szereztek. Még is, az ott működő államrendszert irigyelik sokan és szeretnék átvenni. Valamint szinte az összes friss diplomás orvosunk ott fog kikötni, ha nem vigyázunk. Ez csak néhány példa, a sor nyilván folytatható lenne.

Azon felül, hogy a sorok szerzője belelátja egy olyan dologba azemúltnyolcévet és a dicsőséges Nemzeti Együttműködés Rendszerének korszakát, aminek ahhoz semmi köze sincs van itt még valami, amiről megfeledkeztünk. Egy ország teljesítményét számtalan mutató határozza meg, az olimpiai aranyérmek - bármily kiábrándító - csak egy nagyon kis része az összképnek. Ott van a GDP, a született gyermekek száma, a CDS felár és a többi. És különben is: miért hagyja itt ennyi honfitársunk ezt az országot? Mert a Nemzeti Együttműködés Rendszerben már csak hamarosan ahhoz lesz joga az embernek, hogy éhen haljon. Vagy lassan már ahhoz sem.

Jó lenne, ha a cikkíró kicsit körülnézne, mielőtt totális hülyét csinálna magából és végleg elmerülne a szervilizmus rendkívül visszataszító - ám számára végső soron kellemes - mocsarába.

4 Tovább
«
123

Cucu blogja

blogavatar

Vélemények szubjektíven, kritikusan.

Utolsó kommentek