Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Orbánvédelmi Akcióterv

A szokásos pénteki rádiós szereplésében a diktátor kijelentette, kétharmados törvényekkel megvédeni az embereket a szocialistáktól.

 

                                    Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió stúdiójában

Ne nézzük a népet hülyének. Az pontosan tisztában van, mit szeretne. Ne kezdjük ezt az állambácsis gondoskodást újra, mert ez a rendszerváltással megbukott. Nagyon utálom, amikor föntről valaki, legyen az bármilyen ember, valaki nekem meg akarja mondani, mi jó. Leszarom, mit gondol a világról egy miniszterelnök, csak hagyjon békén vele. Ne akarja rám erőltetni az ő világnézetét, minő erőszakból, mert ő most úgy érzi, bármit megtehet. Nem leszek templomba járó hívő katolikus a központi akarat miatt. Szeretném a saját életemet élni, csak hát a rendszer folyton bele akar ugatni a dolgok folyásába.

 

Szeretném végre, ha már valaki Orbántól is megvédené azokat, akik nem kérnek belőle, meg ebből az egész orbánista stílusból, amit csinál. Mert jelenleg sokan teljesen ki vagyunk neki szolgáltatva, az ő kénye – kedvének, szabad prédái rendszerének.

 

Egyébként meg köszönöm, ez a nevetséges kis pojáca meg ne védjen meg engem semmitől. Nem csak ő, de senki. A felnőtt létben az egyik fundamentum éppen az, hogy mindenki saját tettei után vállalja a felsősséget. Ha rossz döntést hozott, annak is. Ha valakinek azt tetszik, hogy a szocialistákra szavaz, akkor hát legyen. Ne a Kedves Vezető döntse el, kitől akarnak megvédeni, majd eldöntöm, ki az, akit nem szeretnék látni a hatalomban. Sajnos ez a NER-ben eredendő bűn, de vállalom. Ha pedig sokan azt akarják, hogy ez a pitiáner diktátor maradjon itt jövőre is, akkor meg a demokratáknak kell tudomásul venni, ez egy ilyen ország, kisebbségben maradtunk. Csak szeretném, hogy hagyják békén azokat, akik nem a többséghez tartoznak és sugárban okádnak ettől az újszocialista pártállamtól. 

 

Éppen ezért javaslom az Orbánvédelmi Akcióterv mielőbbi kidolgozását és végrehajtását. Legkésőbb 2014-ben. Ha elmarad, azt ország és a magyar emberek szívják meg.

0 Tovább

Együtt az ország? Ezekkel??!!


Nem tudom ki hogyan van vele, de a jelenlegi hatalommal nem vagyok hajlandó ünnepelni.

 

 

Volt időszak, amikor még reménykedtem abba, létezhet egyfajta párbeszéd az államhatalommal. Lehet esetleg velük normálisan kommunikálni. Az utóbbi időkben azonban minden illúzióm szertefoszlott. Eljutottam abba a felismerésbe, hogy nem lehet velük tárgyalni. Kíméletlenül végiggázolnak bárkin, ha érdekeik úgy kívánják. Csak optimista révén, mindig élt bennem, talán lehet más. Talán meghallgatják azokat is, akik másképp látják a dolgokat. Sajnos tévedtem. A magyar állam szétrombolásában olyan szintre jutottak el ezek a gazemberek, ahonnan nincs már visszaút. Nehezen bocsátom meg nekik, azt, amit szeretett hazámmal műveltek. Mert bár a demokráciának az a rendje, hogy szavazunk, azt aki kisebbségben marad az elviseli, nem ő van most hatalmon. Sokkal kevésbé utálnám ezt a szánalmas és alattomos brancsot, ha ugyan megcsinálják ezt a sok szemétséget, de a jogállamot békén hagyják. Ha biztosan le lehet őket váltani egy következő választáson. Azonban ez már korántsem 100%, mert a természetük már csak ilyen, a hatalomban akarnak maradni. És persze van pofájuk belehazudni a nép arcába, mi akartuk. Tévedés. Ezt akarta X millió Fidesz – szavazó, a többiek nem.

 

Egy velejéig romlott, alattomos, és kíméletlen társasággal állunk szembe, amelynek természete más, mint amihez korábban hozzászoktunk. Ki kellene végre mondani, kik ezek valójában és be kellene szüntetni azt a kevés kommunikációt is, ami most van a két oldal között. Aki leül velük egyezkedni és tárgyalni, azt mind csak legitimálja ezeket és azt a rózsaszín illúziót kelti, hogy el lehet érni valamit. Holott ezeket is csak arra használja ez a hatalom, hogy takarózzon velük, itt még jogállam van. Néhány formális változtatást csinálnak, de a lényeg úgy is Orbán Viktoron áll. Ha ő kitalálja, akkor az úgy van. Ezt a rendszert tünteti fel jobb színben az, aki szóba áll velük.
Én már nem akarom, hogy az ellenzék, vagy bárki, akiben van egy szemernyi becsületesség, ezekkel egy platformra kerüljön. El kell felejteni, hogy találunk egy közös minimumot, mert annyira más a gondolkodásuk, hogy nem lehet. A király mezetlen. Ezt végre ki kellene mondani, tényleg és őszintén és nem mismásolni, mert azzal csak a rendszer túlélését segítjük. Nem akarom, hogy még az ünnepek szintjén is közöm legyen ezekhez. Ezért nem nézem meg a tűzijátékot se. Majd ha egy olyan kormány alakul, amelyik vállalható lesz legalább alapvetéseiben, azokkal lehet közös ünnepről beszélni. Ezekkel nem.

10 Tovább

Őszöd, a beakadt tű

Folyton ugyanazok az érvek a kormányközeli sajtóban. Elkúrtuk, hazudtunk. Tök uncsi. Valami új nincs?

                                                                                                                                          

Szándékosan nem jobboldalit írok, ugyanis a kormánypárt és a nyomukban engedelmes kutyaként csaholó média ettől roppant messze van bizonyos tekintetben. Az igazi konzervatívok alapvetően egy demokráciában szeretnek élni és nem egy olyan félázsiai, személyi kultusz jellegű országban, amelyben most. Elég csak megnézni Orbán Viktor Facebook oldalán egynéhány kommentet. Olyan szerelmes áhítat csöpög némelyikből, amely valami egészen elképesztő. Ilyen szinten nem lenne szabad imádni egy politikust se. OV profi marketinggel el tudja adni magát a csodálóinak, tegyen bármit is.
Ne ámítsuk magunkat, hogy a racionalitás bármit is nyom a latban. Túlnyomórészt a feltétlen hit dominál. Orbán ezt természetesen ki is használja és meg is lovagolja. Aki meg valami rosszat ír, az nem a nemzet tagja és hazaáruló. A kormányfő tudatos stratégiát épített erre.

És akkor itt térjünk vissza írásom fő témájára, Gyurcsány Ferencre, akiben szavazóinak zöme nem vakon hitt, mint Orbánban, hanem észérvek alapján gondolkodott. Ezért is szavazták le anno azt a pártot. A kormányközeli média pedig rendszeresen lovagol rajta, ami persze nem csoda. Kedvencem, amikor a köztévén - tehát a mindenki adóforintjából üzemeltetett adón - akadt olyan hét, amikor az esti híradóban minden másnap idéztek jó sokat, felirattal, hanggal az öszödi beszédből. Ez egyszerre kelt szánalmat, megdöbbenést és értetlenséget. A hírhedt mondatok 2006-ban hangzottak el. Ami történelem már. (Értelmezésükbe nem akarok belemenni, mert az nem ennek a bejegyzésnek a témája - A szerk.)
Egy híradóban, amely alapvetően friss híreket, bejátszásokat kellene szolgáltatni. Nem hét meg tíz évvel ezelőtti dolgokat. Azokat is csak akkor, ha nagyon indokolt. Attól tartok, ez csak egy olyan ország egyik tünete, ahol nagy baj van.
A kormányhoz közeli sajtó indokolatlanul sokat foglalkozik a volt miniszterelnökkel. Hatalomra kerülésének reális esélye a nullához közelít, de úgy fest, mint ha még így is félnének tőle. Mindig ugyanazok az érvek, miért kell utálni.

Ha esetleg bármelyik kormányközeli csatorna fogyasztója lennék, akkor eléggé megalázva érezném magamat, amiért ennyire tartanak, hogy csak azt a minimális indokot vagyok képes befogadni.

 

A folytonos öszödözők tulajdonképpen saját magukról bizonyítják be, mennyire tehetségtelenek. Hét év elteltével illene valami frissebb fogást találni Gyurcsányon. Az, hogy évek óta megy az öszödözés, az arra utal, nincs sok muníció odaát, sokszor kell ismételni a régi szlogeneket. (A tönkretette, kifosztotta az országot, stb. és a hasonló intellektuális "érvek" nem játszanak, mert ezek lózungok, amelyeket jól lehet pufogtatni, de értelmük nincs. - A szerk.)

Orbán Viktor azonban szinte naponta szolgáltat valami okosságot. Csak nincsen egy tökös ellenzék, amely lecsapná a magas labdákat. Pártjai inkább egymással szórakoznak. Kár, hogy az életünkre megy a történet.

Nyilván most lesznek olyanok, akik azt mondják, szimpatikus Gyurcsány. Ezt nem állítottam. A volt miniszterelnököt szitokszóvá tette a Fidesz. És különben is, mi van akkor, ha én őt szeretem??!! Jogom van hozzá ugyanúgy, mint azoknak, akik reggel, délben, meg este Orbánt imádják.

 

Az általa vezetett Demokratikus Koalíció egyébként gyűlést hívott össze Nagy Imre újratemetésének évfordulójára. Akik azt mondogatják, hogy a Gyurcsány csak ne tüntetgessen, azok a demokrácia alapvetéseit kérdőjelezik meg.

0 Tovább

Humorérzék nélkül

"Ha nem vesztettük volna el a humorérzékünket, akkor egész nap kacagnánk, amikor a baloldal azt mondja, sérül a demokrácia Magyarországon" - jelentette ki tegnap  Orbán Viktor a Századvég konferencián.



      Orbán Viktor a Századvég, Fókuszban a nemzeti érdek című konferenciáján beszél



Egyre nagyobb aggodalommal követem a miniszterelnök mondatait. Sajnos kezdi elveszíteni azt a maradék önkontrollt, ami eddig benne pislákolt. Beszédeit és megnyilvánulásait jelen sorok írója rendszeresen követi. Egy dolgot észre lehet venni: azon megnyilvánulások, amikor Orbán szabad asszociációk alapján fejti ki gondolatait, egyre hosszabbodnak. Pár hete a Keresztény Értelmiségiek győri kerekasztalán például ez az idő kicsivel volt több, mint 37 perc. Tegnap a Századvég konferencián már 44 perc felett járt. (Ide természetesen nem számítom bele azokat az alkalmakat, amikor valamilyen protokollrendezvényen beszél. Mint például az új Mercdes - buszok átadása vagy egy felújított apátság átadása. Mondjuk mikor egy hete a debreceni templomban szónokolt, az kicsit durva volt. Mármint, hogy az a helység, ami elvileg a keresztény vallás szerint Isten háza, oda beereszteni egy politikust beszédet tartani, erkölcsileg enyhén aggályosnak tartom. Legyen szó akár fideszes, vagy szocialista képviselőről.)
Szóval Orbán Viktoron látszik - amit máshogy nem lehet nevezni - az "elfidelkasztrósodás". A kubai diktátornak voltak ilyen vonásai, hogy hosszú ideig tartott előadásokat. Ez is csak egy jelzés a sok közül, hogy valami nem stimmel.


Ami viszont nagyobb baj, az Orbán demokráciafelfogása. Ő ugyanis úgy véli, az előző szocialista kormányok becsapták az embereket, az orruknál fogva vezették az országot és szerinte hozzájuk képest demokrácia van ma Magyarországon.

Ha ez, ami most van, ez az, akkor köszönöm, de nem kérek ebből a demokráciából. Az neki a demokrácia, hogy a fideszes haverok elviszik a trafikok és a földek zömét? Az neki a demokrácia, hogy eddig négyszer módosították szűk másfél év alatt a grántiszilárdságú Alaptörvényt? (Hihetetlen, de annyira amatőrök és kutyaütők az elvtársak, hogy még azt se tudták normálisan megírni.) Az neki a demokrácia, hogy népszavazás nélkül ránk erőszakol egy új alkotmányt? (Azt a röhejes totót, amit kiküldtek, azt ne tekintsünk valódi véleménynyilvánítási felületnek.) Az neki a demokrácia, hogy a médiafelületek túlnyomó része a Fidesz kezében van, a maradék, hozzájuk nem hű médiumokat pedig sanyargatják? (Lásd Klubrádió.) Az neki a demokrácia, hogy a közmédiát pártmédiává silányította? És még sorolhatnám...

És neki demokrácia az, ahol kitagadjuk a másikat a nemzetből, hazaárulónak tartjuk, mert ő másképp látja a világot? Demokrácia az, ahol egy politikai oldal önmagát a hazával definiálja, és aki nem velünk van, az Magyarország ellensége? Normális országokban egyik politikus se sajátítja ki magának azt az érzést, hogy valaki magyar! És pusztán mindezt politikai haszonszerzés céljából. Ha létezik valami, ami gusztustalan, akkor ez az.

("Hazaáruló kommunista" - kapta meg sértését jelen sorok írója, amikor munkájába menet a HÉV-en elkövette azt az orbániában megbocsáthatatlan bűnt, hogy egy Hócipő nevű újságot lapozgatott. Érdekes, de nekem eszembe se jutna mást megszólni, mert mondjuk a nézeteimmel szögesen ellenkező Magyar Nemzetet olvassa.)



Térjünk vissza Orbán Viktorra, aki nyilván nem az orránál fogva vezeti az országot. Ő sosem tenne ilyet.

"Ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok." - jelentette ki még 2006-ban. Akkor vajon mit csinált ha nem hazudott?

Arra sem emlékszem, hogy a 2010-es kampányban a Fidesz óriásplakátjain szerepelt volna az a kifejezés, hogy "új Alkotmány", vagy "plusz 29 különadó", esetleg az, hogy "ellopjuk a magánynyugdíjpénztári befizetéseket". Lehet én vagyok feledékeny, de ha bárki olvasta volna, akkor jelezze.

Szóval attól tartok, Orbán vezetésével a szakadék felé tartunk. Vonzó alternatíva pedig nem nagyon létezik.

Egyébként a miniszterelnök ma 50 éves. Csak szólok.

0 Tovább

Hantaboy

Orbán Viktor kijelentette, nem fog össze a Jobbikkal. És most jöttünk le a falvédőről.

 

Nem tudom, van-e még valaki, aki elhiszi azt a sok hazugságot és marhaságot, amit Orbán összehordott itt az utóbbi 23 évben. Elvégre annak idején is azt mondta, a kisgazdákkal nem lép koalícióra. És láss csodát, 1998-ban mégis megtörtént. Nemhiába, ő is megmondta, ne azt figyeljék, amit mond, hanem amit csinál. 13 évvel ezelőtt már láttuk mit mondott és mi lett belőle. Nem, mint ha olyan égbekiáltó gond lett volna, csak akkor ne mondjon mást, legyen következetes. Néha már az is megfordul a fejemben, a Kedves Vezető totál hülyének nézi a saját szavazóit.

Szemernyi kétségünk se lehet afelől, ha érdekei valaha bármilyen okból kifolyólag úgy kívánják, fog a Jobbikkal kormányozni. Minden tettét a hatalomért és annak megtartásának rendel alá. Mondott ő már sok mindent, amiket aztán másnap nemegyszer felül is írt. Biztos vagyok benne, amikor ezek a mondatok a feledés homályába merülnek, akkor félrerakja, ha a hatalomban akar maradni. És ha még hozzátesszük Vona Gábornak, a Jobbik elnökének tavalyi mondatait, hogy akár a Fidesszel is összefognak a nemzetellenes MSZP eltakarításáért....

 

Orbán szerint a Jobbik növekvő veszély és nem lenne jó a demokráciára nézve, ha külső támogatásukkal alakítson kisebbségi kormányt. Olyan furcsa hallani ezt tőle, mikor pontosan ő maga jelenti a veszélyt arra a megmaradt demokráciára, ami uralkodása után még nyomokban megmaradt az országban. És addig nem is lesz nyugodt, ameddig nem valósul meg víziója, hogy ő marad hatalmon, ameddig szeretne. A látszat fennmarad, lesznek ellenzéki pártok, lehet tüntetni, a Parlament ülésezik, bár Kövér Lászlótól tudjuk, méltatlan egyáltalán az is, hogy az ellenzék ott ülhet. Az érdemi dolgokba senkinek sincs beleszólása, mert azok Orbán fejében dőlnek el. Ezek az operettdemokrácia jellemzői.

 

Szinte az is hihetetlen, Orbán már totál elveszítette a realitásérzékét és már a látszatra se ügyel. Mi sem bizonyítja mindezt, mint hogy minap Tarlós István társaságában az új Mercedes busz próbaútján lényegében kijelentette, ha nem tetszik neki, kié egy épület, akkor csinál rá egy törvényt, hogy ne legyen az övé. Ezzel beigazolta a külföldi befektetők legrosszabb rémálmait, hogy nincs biztonságban a tulajdonunk. Egy ilyen beszélgetés után ne is lepődjünk meg, ha tömegesen itt hagyják az országot. (Egyesek nyilván most elkezdik magyarázni nem ezt mondta. A mondat mögött húzódó filozófia az ijesztő.)

Sajnos az Alaptörvényben sincs benne a magántulajdonhoz való jog, így aztán senki ne pampogjon, ha egyszer csak ráteszi az állam a kezét, bármire, ami nem az övé.
Ami még elképesztőbb, a Kedves Vezető ezeket a hihetetlen és rémes mondatokat nem zárt szobákból kiszivárgó felvételeken mondja el, hanem a nyilvánosság előtt, kamerák kereszttüzében. És vajon hány olyan dolog van a fejében, amit el se mond??!!

 

El kellene gondolkodni, kit is választott meg az ország teljhatalommal a feje fölé.

0 Tovább
«
12

Cucu blogja

blogavatar

Vélemények szubjektíven, kritikusan.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek