Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mi mind egyéniségek vagyunk!

Kicsit nehéz a nullát értékelni, de tegyünk egy próbát.

 


                Orbán Viktor 16. évértékelő beszéde a Millenáris Teátrumban

Nem tudom, mi történt a Kedves Vezetővel. Valószínűleg kiesett a formájából vasárnap délután a Millenárison, mikor szokásos évi szózatát zengte a népnek. Ebből is látszik, Habony Árpád nem akkora kommunikációs zseni, aminek tartják. Semmi újdonság nem volt, csupa olyan panelek, amelyeket bármelyik korábbi megszólalásából összeollózhatnánk. Jöttek a brüsszeli bürokraták, a multik, a bankok, a baloldal, akik csak arra várnak, hogy Magyarország torkát elvágják. Meg persze a permanens háború. Kitűnő rész volt, amikor arról beszélt, nem leszünk gyarmat. Hát persze hogy nem, ha jól emlékszem, nem is olyan rég írt alá Putyinnal egy 30 ezermilliárdos hitelt, de persze, a Birkamenet álciviljei mindent megkajálnak, amit a Viktor mond. Mindig elfelejtem, tilos keresni a racionalitást és a valóságot ezekben a beszédekben, mivel ezek nem a gondolkodó értelmes embereknek szólnak, hanem a fanatikus híveknek. Durva dolog azt mondani, hogy rezsicsökkentés eredmény. Kellett hozzá pár óra, ameddig megírták, beadatták egy képviselővel, a szavazógép megszavazta és láss csodát, kész a választási csodafegyver. Más kontójára könnyű nagyvonalúnak lenni.
Abban kétségtelenül igaza van, hogy 2010-ben rendszerváltás volt. Az addigi, hibásan és tökéletlenül működő demokratikus rendszert eltörölte egy alkotmányos puccs, amely azután a Fidesz Zrt. pénzéhségének kiszolgáltatta az országot. Ehhez persze a mai napig asszisztál az ellenzék, és ez nem az ő, hanem a mi bajunk. Abban is egyet kell értsek vele, ez az ország nem az, mint négy éve. Akkor demokrácia volt, most pedig egy orbánista stílusú félautokráciának lehetne hívni.
Felívelő korszak küszöbén állunk – mondja Orbán. „Ezen a küszöbön kell együtt átlépnünk, amihez ki kell tartani a világos, egyenes beszéd mellett, és nem szabad visszacsúszni a hímezés-hámozás világába, ahol egy ordas nagy hazugságról azt mondják, nem bontották ki az igazság minden részletét.”
Túl azon, hogy mindez egy durva hallucináció, engem hagyjon ki ebből a sztoriból. Fura hallani tőle az egyenes beszéd kifejezést úgy, hogy képes akár egy mondata második felével agyoncsapni az elsőt.


Egyre jobban kezd aggasztani a Kedves Vezető, mindig mélyebbre süpped a lázálmába, a nagyobb baj csak az, hogy rántja vele az országot. Végtelenül leegyszerűsített sémák, hogy ne kelljen gondolkodni, mert az fárasztó és felelősségteljes. Ezekkel a kifejezésekkel talán nem is az a baj, hogy mindegyik ordas nagy baromság, hanem az, hogy végtelenül aljas szándék húzódik mögöttük. Ezekkel lenézik a magyar embereket, hülyének gondolják, amiért csak ilyen egyszerű, fekete – fehér sémákban tud gondolkodni. Ez azt jelenti, nem tart többre minket, akik nem képesek belátni, a világ sokkal összetettebb és bonyolultabb, mint néhány demagóg, szavazatleső szöveg. Bankok, multik, brüsszeli bürokraták – mindez csak arra kell, lehessen kikre ujjal mutogatni, miért nem sikerülnek a dolgok. A mai beszéd pedig pontosan ugyanezekből a semmitmondó, demagóg elemekből állt.

Orbán Viktor mélyen a formája alatt teljesített ma, pedig meggyőződésem, tud ő jobbat is. Hogy az erre való képessége elveszett belőle, vagy csak talán most valamilyen számításból nem mutatta meg… ezt majd a jövő dönti el.

1 Tovább

Mindig van lejjebb - éves összefoglaló

Régen jelent meg itt bejegyzés, ezért most egy egész éves áttekintéssel készültem a kedves olvasónak, erősen szubjektív szempontból.


2012 az általános lecsúszás éve volt. Mind anyagi, mind közjogi, illetve politikai szempontból. Életbe lépett a Fidesz ránk erőszakolt új alaptörvénye. Senki sem kérte rá, hogy csináljanak egyet, mégis megtették. És lám, tombol a jogállam! Nyugodtan lehet tüntetni, nem fog bevinni érte a Terrorelhárítási Központ, nem érhet senkit sem bántódása amiatt, mert a véleményét kimondja. Na persze, csak ha valakit, aki történetesen az államigazgatásban dolgozik, meglát a főnöke egy rendszerellenes tüntetésen, akkor másnap már be sem kell neki mennie dolgozni. Tovább erősödött a munkanélküliségtől való félelem, miközben egyre többen vannak azok a kvázi munkanélküliek, akik nem tudnak megélni a fizetésükből, 20.-án meg kétségbeesetten tépelődnek a házi pénztár felett, hogy akkor most hogyan tovább - a fizetés meg csak a következő hónapban jön. Ehhez még csapjuk hozzá a gyönyörű új, egykulcsos adót is, amely leveszi a kisemberek válláról a terhet, hogy hová is költsék pénzüket. inkább odaadják a gazdagoknak. Pörög az infláció, és Matolcsy Györgynek súlyos víziói támadtak, amelynek keretein belül még babapopsi -szakértőnek is felcsapott.

Idén egy jó exportcikkünk volt, az pedig a baltás gyilkos. Nem tudni a mai napig, mennyi állampapírt kapott érte a kormány, de végül is jó biznisz társukkal álmukban végző gyilkosokkal üzletelni. Az állampapírok tekintetében pedig jóformán édesmindegy, vajon Szijjártó Péter magyar kastélyokat akar rásózni a kuvaitiakra, vagy pedig egy baltás gyilkost elpasszintani. Elvégre akár ilyen áron is kell a pénz, ugyanis nem akarunk megállapodni a csúnya ájemeffel, pedig még van egy ezért felelős miniszer is. Persze, Varga Mihálynak is kell valami feladat, nehogy unatkozzon.

2014-ben nem fog rotyogni a gulyás a cigánysoron a választások alatt, ugyanis regisztrálni kell ahhoz, hogy valaki oda húzhassa az ikszet a fenti évben, ahová neki tetszik. Legalábbis ezzel érvelt Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke egy vitában, miért kell ez az intézmény. Szerinte ugyanis sokan az ingyenebéd miatt mentek el szavazni. Ezen kívül számos, ám cseppet sem megnyugtató választ lehetett hallani, miért kell regisztrálni. Mindig más volt az indok.
A gránátszilárdságú alaptörvényt eközben meg csak idén háromszor írták át.

2012 nyugodtan lehetne a plágium éve is. Az év elején Schmitt Pálról szellőztette meg a hvg.hu, hogy lopta a doktoriját. Az amúgy a nemzet egységét jelképező áldoktort látogatásai során tüntetők fogadták és Obersovszky Péter is feltett neki néhány kegyetlenül nekimenős kérdést a köztévében. Néhány hónapig húzta, de lemondott. Mostanában még egy kis keresztényüldözéssel is meg van a dolog spékelve, ugyanis a galád tollforgató terroristák a nemzet legkeresztényebb tagját, Semjén Zsoltot támadták meg, mondván, ő is lopta teológiai doktoriját. Puzsér Róbert sorait idézem: "Semjén a doktori értekezésében(!) jelenti ki, hogy Mick Jagger maga az Ördög. Nem azt írja, hogy a Rolling Stones zenéje sátáni, hanem komolyan azt állítja, hogy Jagger személyében jelen van az Antikrisztus. Efféle sötét babonaságért humánusabb helyeken kényszergyógykezelés jár, nálunk doktori cím. Dr. Semjén Zsolt teológusként sátáni erők működését látja popdalok éneklése mögött, ugyanakkor úgy véli, hogy az Úrnak kedves az, ha ártatlan és védtelen állatokat szórakozásból legyilkol."
Ez csak a doktori tartalma, de egy olyan könyvből ollózott, amely szinte minden könyvtárban ott van. Az öt világvallás című kötet. Ebből kis túlzással akár jelen sorok szerzője is meg tudott volna írni egy doktorit, öt sör után pedig akár olyan szófordulatokat is bevállalna, hogy PSY maga a Sátán, és a Gangnam Style pedig elpusztítja az Isten által megteremtett világot. Szóval, ő is plagizált, amit lelkesen tagad, de ezzel csak még mulatságosabbá teszi helyzetét. Rétvári Bence pedig keresztényüldözést hallucinál, de ha ő mondja, akkor biztos igaza van.

Tombol a gyülekezési szabadság is. Kérdezzük meg erről például Nagy Navarro Balázst, aki szintén szeretne tüntetni társaival együtt, csak nem nagyon hagyják. Először november másodikán teszik ki őket, majd ezidáig hat hét alatt körülbelül csak négyszer támadja meg őket egy 30-40 fős, biztonsági őr horda, akik jóformán azt tesznek a tüntetőkkel, amit akarnak. Jogállamban élünk. Ennek legerősebb bizonyítéka, hogy egy diktatúrában akár közéjük is lőhetnének, de nem teszik. Teljes nyilvánvalóan végig lehet követni az események láncolatát. Októberben Nagy Navarro és Szávuly Aranka Lipcsében sajtószabadság díjat kapnak és előbb fogadják őket Angela Merkel hivatalában, mint Viktor Ajatollahot, aki akkortájt szintén Németországban tartózkodik. Nyilván az érintettben komoly sértettségérzet alakulhatott ki, ezért adhatta ki a parancsot ellenük. (Mert ugyan tévedés ne essék, ki irányít.)
Annyira bénák, hogy még az elnyomáshoz sem értenek. Ha hagyták volna őket békében, totális érdekeletlenségbe fulladt volna az egész tüntetés. Ugyanis kit érdekel néhány bolond, akik non stop egy kietlen ipartelepen egymást váltva demonstrál?
Nagy Navarro Balázs később nyílt levelet intézett a Vezérhez, amelyben megkérdezte: miért nem hagyják békében őket? Erre hajnalban egy rakat rendőr bevitte a fogdába, majd közlekedési szabálysértés miatt 15 ezer forintos bírságot kapott. A tüntetés amúgy folytatódik, kellemes hangulatban, háborús körülmények között.

Október 23.-án színre lépett Bajnai Gordon és visszaszállt a politikai életbe. Ennek jelen sorok szerzője nagyon örült, ugyanakkor talán kicsit korai volt mindez. És talán felesleges is. Ugyanis a Fidesz úgy írja át a választási törvényt, akár az utolsó percekben is (és ne legyenek kétségeink, meg is fogja tenni!), ahogy pillanatnyi érdeke úgy kívánja. Ezért hiába az összefogás, lehet matekozni, de ha az orbáni világ tetszik honfitársaimnak, akkor csinálhat bárki bármit, úgy is maradni fog a Viktor. Bajnai ellen meg megindult az egész pályás letámadás, BKV buszok százainak hátulja emlékeztet a szörnyű Bajnai - Gyurcsány tandemre. Teljesen nyilvánvaló, hogy félnek tőle. (Mint ahogy Gyurcsánytól is.)

Nem lesz tandíj sem. Igaz, akkor nem tudom, mi azoknak a szakoknak a pontos megnevezése, ahol csak pénzért lehet tanulni? A Vezér úgy döntött, ezúttal a diákokat veszi célba, akik szintén lenyelik a békát. Okkal hihette mindezt. A magánnyugdíj pénztár ellopása után nem volt érdemi következmény. A rokkantnyugdíjak elvétele miatt sem volt komolyabb ellenállás. A sor folytatható, mindenesetre Orbán azt hitte, minden társadalmi réteget meg tud alázni, következmények nélkül. Így állt a diákokhoz is, de lékre futott. Az egyetemisták folyamatosan akcióztak, akik nem állnak meg. Eközben eltörölték a keretszámokat, beszélnek össze -vissza, szerintem már ők se tudják, mit hazudtak két nappal korábban. Totális a káosz, talán még ők sem tudják, mekkora darázsfészekbe nyúltak.


Ha kihagytam valami fontosat, akkor elnézést kérek, de hát mint a bevezetőben jeleztem, nagyon szubjektív a lista.


Ezúton kívánok minden kedves olvasómnak Boldog Új Évet!

4 Tovább

Ez ciki! Csak nem a kormányzat áll a "Béke"menet mögött?

Az MTI-nél a tüntetés kapcsolattartójaként a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot jelölték meg.

Később persze kapcsoltak és levették. Nos, immár mindenki számára világos lehet a tény: a demonstrációt kormányzati háttérrel szervezik meg. Ez az ő propagandarendezvényük. Ellensúlyozni akarják az ellenzék tüntetéseinek egyre növekvő létszámát (most a legutolsó, Szolidaritás-tüntetést ne vegyük ebbe bele, mert az finoman szólva is ultragáz volt a köbön).
Ha kell, akkor import tüntetőkkel is. Nem tudom, mi szükség van Lengyelországból behozni olyan idegen embereket, akik nagy valószínűséggel a felszólalókat sem fogják megérteni. És persze, majd megint villoghat a szervező, B.Zs., milyen sokan voltunk. Persze, ha mi ellenzékiek is lefizetnénk egy rakat résztvevőt a jelenlétükért és idecsődítenénk innen-onnan bértüntetőket, akkor mi is még többen lehetnénk. Ám most, hogy lelepleződött, kik is állnak a háttérben, csendben megkérdezném, mennyi adóforintba fog kerülni a hívők és a lengyelek Pestre utaztatása? Érdekes módon rájuk nem szállt rá az adóhivatal, mint a millásokra. Mindenesetre nem érkezett információ arról, miszerint B. Zs. -t behívták volna az APEH épületébe, ahol a "Béke"menet anyagi hátteréről kérdezgették volna. Pedig - van egy olyan érzésem - az sokkal izgalmasabb és több kérdést vett fel, mint a Milla pénzügyi tranzakciói. Újfent oda lyukadok ki, ahová már annyiszor: ugyan nem tudom, jól látom-e a helyzetet, de számomra úgy tűnik: a hatalom kegyeltjei jóformán bármit csinálhatnak, az ellenzékieket pedig megfingatja a Párt, hadd menjen el a kedvük mindenféle tüntetéstől. Ha nem sikerül a területfoglalós trükk, akkor rájuk uszítják az adóhatóságot és a többi. A módszerek listája végtelen.

Mindenesetre megállapítható, akik ezen a csodás "Béke"meneten részt vesznek, azok egy szemfényvesztés áldozatai. Úgy hisznek Orbánban, mint egy Istenben, aki meg csak örül nekik, hiszen ezek is bent tartják őt a hatalmában. Amit - mint jól tudjuk - nagyon szeret. Nos, akiknek tetszik a 437 forintos benzinár, a 9 hónapról 3 hónapra lecsökkentett álláskeresési járadék, a 27%-os áfa, a tandíj (vajon mennyien szavaztak ellene 2008-ban?), az ilyen - olyan népnyúzó közteher és akik szerint meg lehet élni 47 ezer forintból, azok tüntessenek is a Párt és a Vezér mellett. Én már csak gratulálni tudok.

0 Tovább

Cucu blogja

blogavatar

Vélemények szubjektíven, kritikusan.

Utolsó kommentek